Sananvapauden rajat ja viharikokset (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • JesseJones
  • 26.5.2010 21:50
Hallituksessa halutaan poimia rusinat pullasta uusliberalismista. Sananvapaus ei ole näitä rusinoita.

Netin kautta Suomeen yrittää rantautua jenkkityylinen sananvapaus, jota harjoittamalla Seppo Lehto pääsi kaltereiden taakse. Hallituksessa ollaan kyllästytty myös 50 henkilön tappolistoihin, joilla on henkilöitä, joista kukaan ei ole kuullut huippupoliitikkojen lisäksi. Joku taisi uhata tappaa Vanhasen hänen omassa blogissaan ja jotain ruotsinkielistä tätipoliitikkoa kutsuttiin hurrihuoraksi 60-70 kertaa hänen blogissaan. Täti sanoi kyllästyneensä deletoimaan kommentteja ja teki rikosilmoituksen.

Toisaalta ydinvoimayhtiö leimasi erään toisen ruotsinkielisen mummon vaaralliseksi terroristiksi eikä siitä tainnut seurata yhtään mitään juridisesti ko. yhtiölle.

Aseen omistava yhden homokulttuuripuolueen poliitikko haaveili blogissaan jonkun helsinkiläisen homon ampumisesta eikä siitä tainnut seurata muuta kuin keskustelu poliisin kanssa. Samainen heppu, nimimerkistä päätellen, on tosin haaveillut muidenkin tappamisesta.

Kyseinen homokulttuuripuolue on käynyt täälläkin joskus kalastelemassa ääniä. Ja sillä on eduskunnasta väistyvä homokansanedustajakin, mitä ei saa kertoa ko. puolueen kannattajille.

"koska kansainväliset sopimukset eivät siihen velvoita"

Ei tuo ole mikään peruste. Kansainväliset "lait" asettavat vain minimirajat. Lakien noudattaminen on sitten erinäisistä syistä hyvin joustavaa Suomessa. Aina on toki tärkeämpää se, kuka tekee kuin mitä tekee.

Kun ihmiset kuitenkin aukovat päätään niin minun mielestäni on arveluttavaa alkaa rajoittaa sitä laeilla, joita ei kuitenkaan noudateta, tai joita kansan höynäyttämiseen erikoistuneet poliitikot voivat kiertää. Sen sijaan kiinnittäisin huomiota homokulttuuripuolueen liepeille syntyneeseen tai syntyneisiin pieniin terroristisoluihin Keski-Suomessa.