Arkkipiispaa valitaan (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • Jorma Hentilä
  • 26.1.2010 22:23
Kyseessä oli kolmas paneeli. Turussa erityisteema oli maahanmuuttajat, Porissa työttömyys ja Helsingissä homoseksuaalisuus. Kustakin aiheeista oli kutsuttuna paikalla eräänlaisen viiden minuutin repliikkipuheenvuoron käyttäjä.

HS:n toimittaja ei ilmeisesti ole "teologisesti" erityisen valistunut, kun hän ei ymmärtänyt/osannut tulkita Seppo Häkkisen vastausta. Häkkinen nimittäin sanoi, että teologian maisterin tulee kaikessa sitoutua kirkon oppiin. Ja mikä on Häkkisen mukaan tuo oppi tässä tapauksessa?

Häkkinen ei ole valmis rukoilemaan samaa sukupuolta olevien parisuhteen puolesta, joka ilmenee HS:n tekstistä. Kun tilaisuuden vetäjä kysyi perusteluja, Häkkinen vastasi olevansa valmis rukoilemaan ihmisen puolesta, mutta eri asia on rukoilla sellaisen elämäntavan puolesta, joka ei ole Raamatun mukainen.

Häkkinen katsoo siis, ettei rekisteröidyssä parisuhteessa eläminen ole Raamatun mukaista. Kuinka hän silloin vihkisi ko. suhteessa elävän papiksi?

Miikka Ruokanen ja Jouni Lehikoinen rupesivat puhumaan lesbo/homoavioliiton kirkollisesta vihkimisestä, kun puhe oli pappisvihkimyksestä ja jopa pääsivät Hesariin.

Seta-säätiön puheenjohtaja ilmeisestikin on niin tiukasti kaapissa, ettei HS:n uutisessa voitu mainita nimeä ;)