Helsinki Priden aikaan oli paneelikeskustelu gaymatkailusta. Keskustelussa toivottiin erityisesti, että seuramatkaesitteissä olisi suosituksia myös homomatkailijoille, esim. matkakohteista ja hotelleista. Miten suhtautuisit, jos hotellin esittelyssä olisi maininta ”sopii myös gayväelle”. http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=4991
"Mielestäni myös "ei sovi gayväelle" teksti on (elin)tärkeä lisätieto."
Ja rajoittaa samalla 98,9% kyseisen kohteen - jopa upeistakin hotelleista - pois. Siis mikäli teksti on matkatoimiston seuramatkaesittessä.
Johan siellä esitteessä on kerrottu tietoja aikalailla ("sopii lapsiperheille", "sijaitsee rauhallisella alueella", "alueella ei ole yöelämää"), josta
vaativampi gayturisti voikin sitten päätellä kiinnostaako ko hotelli tai ei. Sen tiedon, soveltuuko joku matkakohde, maa tai paikkakunta gayväelle,
tsetietoinen matkaileva gay löytää Spartacus - oppaasta. Toivottavasti.
Itse olen matkaillut kohteissa, jotka eivät niin sanotusti "sovi gayväelle", mutta eipä tuosta haittaa ole ollut. Olen tutustunut uusiin ihmisiin,
saanut muutakin, kuin hetken seksikokemuksia. Oppinut ymmärtämään hiukan enemmän eri kulttuureista ja tavoista, mutta samalla myös
päässyt osoittamaan, että homotkin ovat "tavallisia ihmisiä", joita ei kannata pelätä tms.
Jos joku haluaa matkailla vain ja ehdottomasti "gay ystävällisissä" paikoissa, niitä löytyy varmasti, mutta ei siinä määrin kuin muita matkakohteita.
Seksiturismi onkin sitten jo aivan eri asia.
Miksi jossakin hotellissa pitäisi olla suositus" sopii gay-väelle"? Miten muka "normaalit" hotellit, eivät sovi gay-väelle?
Itse olen viettänyt öitä lukuisissa "normaaleissa" hotelleissa poikaystäväni kanssa, aina parisängyllä varustetussa huoneessa, eikä missään ole ikinä ollut mitään ongelmia. Aina on toivotettu sydämellisesti tervetulleeksi, vaikka on selvästi huomattu, että kyseessä on homopari.
Matkailutilaisuudessa kesäkuussa puhuttiin siitä, että moni lähtisi mukaan "gayväelle" nimetylle omalle seuramtkalähdölle, koska siellä todennäköisesti olisi tosi hauska tunnelma, ihan kuin munaristeilyllä. Samoin tunnelmaa korostettiin, jos olisi gayväelle omia hotellisuosituksia. Mutta on paljon niitä, jotka eivät menisi asumaan homojen suosimaan hotelliin suurin surminkaan.
Sekoitetaanpa lisää. Kasvattipoikiemme äiti matkailee paljon nykyisen miesystävänsä kanssa. Jos paikkakunnalla on homoille erityisesti tarkoitettu hotelli he valitsevat useimmiten sen. Kysyin joskus, että miksi heidän pitää tupata homohotelliin, vaikka "normaalien" hotelleitakin on valittavana. ;-) Hän totesi pitävänsä homohotellien rennon miellyttävästä ilmapiiristä ja mukavista ihmisistä. Palvelu on ollut aina hyvä ja hintataso hyvin kohtuullinen. Minä en ikinä ole hänelle niitä suositellut. Muut hänen homppeliystävänsä ovat niin tehneet.
Olemme hurjassa nuoruudessamme asuneet myös nk. homohotelleissa eri puolilla maailmaa. Kokemukset ovat olleet sekä myönteisiä että kamalia. NYKissä yhtenä jouluna jouduimme asumaan rotankoloon, jota kutsuttiin homohotelliksi. En voisi suositella kenellekään.
Emme enää vuosiin ole valinneet hotellia sateenkaariperustaisesti. Valintaa vaikuttavat lähinnä käytönnön syyt. Rauhallinen alue, lähellä metroa, mieluiten esimerkiksi kokouspaikkaa niin lähellä, että voi kävellä sinne jne. Ensi talveksi olemme suunnitelleet kahta lomamatkaa Kanarialle. Hotelli on korkealla, rauhaisassa mäensyrjässä Puerto Ricon alueella ("jossa on vain rumia ihmisiä"), kaukana homomiesten pallomerestä. ;-)
Finnmatkoista Anu-Eveliina Mattila kertoo, että Suomessa markkinat ovat aivan eri kokoiset kuin TUIn keskieurooppalaiset markkinat. Yhteistyötä tehdään lähinnä pohjoismaisten yhtiöiden kanssa.
Finnmatkat tekee tällä hetkellä hotelli- ja kohdetasolla suosituksia lähinnä perheille ja pariskunnille sekä aktiviteettien kuten golfista tai sukelluksesta kiinnostuneiden kuluttajien mukaan. Markkina-alueen ollessa hyvin pieni, on vaikea kohdistaa tai pilkkoa markkinointiviestintää pienille kuluttajaryhmille kuten homo/lesboväestölle tai vaikka pelkästään sinkuille, mutta kuka tietää vaikka jatkossa niin tehtäisiinkin.
> Finnmatkat tekee tällä hetkellä hotelli- ja kohdetasolla suosituksia lähinnä perheille ja pariskunnille sekä
> aktiviteettien kuten golfista tai sukelluksesta kiinnostuneiden kuluttajien mukaan.
> Markkina-alueen ollessa hyvin pieni, on vaikea kohdistaa tai pilkkoa markkinointiviestintää
> pienille kuluttajaryhmille kuten homo/lesboväestölle tai vaikka pelkästään sinkuille.
Hmmm. Kuinka monta prosenttia väestöstä on golffaajia tai sukeltajia. Uskallan epäillä, että homoja tai ainakin sinkkuja on enemmän.