Nigeriaan homovihamielinen laki (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • vaeltaja2006
  • 15.2.2007 19:17
Nigeriaan tulossa totaalihomokielto

Parlamdentin valiokunta selosti eilen homolain tiukentamista. Laissa kielletään kaikki yhteydet homoihin. Jopa ravintolakäynti heidän kanssaan on kielletty. Myös elokuvat ja homointernet-sivujen katsominen on kiellettyä. Valiokunta kertoi, että laista on tullut 100 kantelua, mutta laki tulee suurella todennäköisyydellä voimaan. Laki tulee voimaan ennätysvauhtia, koska huhtikkuusa on vaalit. Nigeriassa maa on jakautunut muslimeihin ja kristittyihin. Nämä ryhmät ovat vihasuhteessa toisiinsa. Kuitenkin homoasiassa kaikki uskontojohtajat ovat yhtä mieltä.

Harvat uskaltavat nyt puhua ihmisoikeuksien puolesta.
  • 2 / 5
  • vaeltaja2006
  • 9.3.2007 7:40
Saksassa ulkoministeriön afrikka-valtuutettu on luvannut ottaa yhteyttä Nigeriaan, koska siellä ollaan koventamassa homojen vastaista lakia. Kansanedustaja Volker Beck oli vaatinut, että Saksan pitää tehdä jotain. Beckin mukaan uusi laki merkitsisi valtavaa ihmisoikeuksien loukkausta. Laki on ainutlaatuisen tiukka, jopa homojen ystävyyssuhteet tulevat rangaistaviksi.

Vihreät ovat tehneet asiasta kyselyn Saksan hallitukselle ja asiaa käsitellään jo ensi viikon istunnossa.
  • 4 / 5
  • vaeltaja2006
  • 22.3.2007 8:36
EUssa keskusteltiin viime viikolla Nigerian homokieltolaista. Keskustelusta kävi ilmi, että EUn kannanottoa oltiin vesittämässä liittämällä asiaan kaikkia muitakin yhteiskunnallisia epäkohtia. Ja näin kävi.

EU vaatii, että homojen ja lesbojen oikeuksia ei tule leikata, mutta samassa päätöslauselmassa on mainittu monia muitakin epäkohtia kuten kuolemanrangaistus. ILGA Europesta Patricia Prendiville valittaa, että ei keskitytty vain tähän tärkeimpään asiaan eli homolakiin.

Tänä iltana Saksan parlamentti keskustelee Nigerian kysymyksestä vihreiden aloitteen pohjalta. Asia on listalla viimeisenä ja istunnon otaksutaan päättyvän klo 24, jolloin Nigerian homolakia käsitellään klo 23:n jälkeen. Suora nettilähetys:
http://www.bundestag.de/live/tv/index.html

Viime aikoina homoasiat ovat olleet esillä monissa parlamenteissa. Milloin meidän parlamenttimme alkaa lähettää suorana istuntojaan? Olisi ollut kiinnostava seurata esim. hedelmöityslaki keskustelua.
  • 5 / 5
  • vaeltaja2006
  • 23.3.2007 15:46
Eilen illalla keskusteltiin Saksan parlamentissa Nigerian uusista homolaeista. Kaikki parlamentin ryhmittymät tuomitsivat uuden lain. Afrika-spesialisti Hartwig Fischer (CDU) varoitteli, että samaa mielialaa on jo Euroopassakin, ja viittasi Puolaan. Puheissa moitittiin myös anglikaanista kirkkoa, joka on kiihottamassa homovastaisuuteen. Aikatauluongelmien vuoksi puheita ei pidetty salissa, vaan vietiin suoraan pöytäkirjoihin.

Tänä aamuna on keskusteltu aidsin ehkäisytyöstä. Volker Beck sanoi, että puolessa Afrikan maista homoseksuaalisuus on rangaistavaa. Eli miehet, jotka hakevat HIViinsä apua, joutuvat paljastamaan suhteensa ja joutuvat vankilaan tai vaihtoehtona kuolemanrangaistus joissain maissa..