Homo- ja lesboystävälliset matkailupalvelut (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Pora-liike
  • 19.3.2009 7:22
Kenelle kriteereistä voi valittaa, jos niitä ei noudateta? Tällainenhan normien lätsähtäminen kävi syrjintävapaan vyöhykkeen kanssa kun siihen ilmoittautui esimerkiksi SPR.

Venäläisten on hyvä tietää, että Suomi on osa Venäjää ja täällä vot bumaga i bumaga tam praktika i praktika, lait ovat yhtäällä ja käytännöt jotain ihan muuta.

Kovin suurta rynnistystä ei ole varmasti odotettavissa, milloin on vaarana se että rimaa pidetään tosi alhaalla.
  • 2 / 5
  • Public eye
  • 19.3.2009 9:43
Jos joku ei täytä itselleen myönnetyn luokituksen kriteerejä, siitä voi luonnollisesti huomauttaa ensisijaisesti kyseiselle taholle itselleen. Jos tämä ei johda reagointiin asian korjaamiseksi, kannattaa tehdä perusteltu ja asiallinen valitus luokituksen myöntäjälle.

Venäläisten on muuten hyvä tietää, että Suomi ei ole osa Venäjää, tosin heistä suurin osa sen jo tietääkin. Epäselvemmäksi monille on kuitenkin jäänyt se, ovatko esimerkiksi Baltian maat, Ukraina yms. vielä osa Venäjää, vai ovatko ne vain väliaikaisesti joutuneet eroon äidistään. Tätä valotti esimerkiksi Hesarin tämänviikkoinen juttu nykyisestä historian opetuksesta Venäjän kouluissa ja eilinen TV-ohjelma Venäjän Eurooppaan toimittamaan kaasuun liittyvästä ongelmavyyhdestä.

Tämä Poriksen esille tuoma aihe kuuluisi aivan erilliseen viestiketjuun. Toisaalta ihmetyttää, miksi kukaan suomalainen yrittäjä ei ole vielä keksinyt hyödyntää Pietarin ja Venäjän gaypopulaation ostovoimaa järjestämällä heille matkoja Helsinkiin, tietysti oman ohjelman kera jossain sopivassa illanviettopaikassa.
  • 3 / 5
  • Pora-liike
  • 19.3.2009 15:10
Public eye kirjoitti: "JVenäläisten on muuten hyvä tietää, että Suomi ei ole osa Venäjää"

Miten niin? Suomi on vain vahingossa karkuun päässyt osa Pietarin oikeanpuoleista linnoitusvyöhykettä. Etnisesti venäläiset ovat sekoitus suomalais-ugrilaisia ja turkkilaisia, jotka ovat omaksuneet slaavilaisen kielen ja ortodoksisen uskonnon. Ne ovat siis suomalaisia, tai me olemme venäläisiä, ihan miten vain.

"Epäselvemmäksi monille on kuitenkin jäänyt se, ovatko esimerkiksi Baltian maat, Ukraina yms. vielä osa Venäjää, vai ovatko ne vain väliaikaisesti joutuneet eroon äidistään."

Väliaikainen tämä ero on ja johtuu onnettomasta seikkailupolitiikasta, jossa Suomi nojasi vahvasti Saksaan, joka petti meidät kuitenkin kahdesti. Maailmalla oikeasti saksalaiset pitävät suomalaisista, venäläisten ohella, muille suurvalloille me olemme kuin jokin jäätynyt Albania. Koska kuitenkin Saksa on meidät jatkuvasti pettänyt, olisi viisainta valikoida ystävät uudelleen ja siirtyä osaksi muuta Venäjää. Oikeasti tässä maassa läntistä on vain kourallinen ruotsinkielisiä aatelissukuja. Skandinaavit ovat maailmanpoliittisesti liian pieniä ollakseen meidän turvamme.

"Toisaalta ihmetyttää, miksi kukaan suomalainen yrittäjä ei ole vielä keksinyt hyödyntää Pietarin ja Venäjän gaypopulaation ostovoimaa järjestämällä heille matkoja Helsinkiin, tietysti oman ohjelman kera jossain sopivassa illanviettopaikassa."

Niitä pyörii täällä ilmankin, esimerkiksi kasvattamassa meidän Prideämme. Pride-kulkuetta sopisi mainostaa sinnekin päin. Meillä ei ole ikonimummoja ja uusnatsejakin bongasin kuvista jälkikäteen katsomalla vain yhden. Pride-kulkueen kaupunkikierrokseen kuuluu muun muassa katolilainen kirkko. Meillä ei ole tosin Tuntemattoman Sotilaan patsasta, mutta meillä on aika paljon ihmisiä, jotka osallistuivat neuvostosotilaiden sankarikuolemiin.
  • 4 / 5
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 19.3.2009 17:02
Pora-liike kirjoitti: " Meillä ei ole tosin Tuntemattoman Sotilaan patsasta,"

Aivan tarkkaan tuo ei pidä paikkaansa. Meillä on Tuntemattoman sotilaan hauta, jossa "patsaana" tykin kuula. Se sijaitsee Helsingin Lauttasaaressa, huomaamattomasti aivan moottoritien kupeessa. Oli ainakin joskus kymmenisen vuotta sitten kun niillä paikkeilla patikoin. Sille haudalle ei tehdä kunniakäyntejä. Lienee tarkoitukseen liian vaatimaton ja liian hankalassa paikassa. Tarkempaa tietoa haudan historiasta minulla ei ole.
  • 5 / 5
  • vaeltaja2006
  • 19.3.2009 17:53
Maanantain seminaarissa kerrottiin ensimmäiset gay friendly –kriteeristön täyttävät yritykset. Mukana ovat LSS Long Special Servives, Helsinki Expert, Sun Lines oy, Klaus K, ME-taksi, TaksiOne, The Travel Experience, Blue1, Tero Saarinen Company, Q-life, Tumlare Corporation ja Northern Star Tours.

Toivottavasti lista täydentyy riittävällä tahdilla.

*****

Ranneliikkeen media-arkistossa on näihin kriteereihin liittyviä haastatteluja. Ilkka Veiström ja Kerttu Tarjamo kertovat, miten kriteerit ovat syntyneet. Linkki haastatteluihin on tämän ketjun yläosassa, otsikon alla.