Keskusteleminen uskonnon ja homoseksuaalisuuden suhteesta

Siirretty puheenvuoroja keskustelusta "Aidon Avioliiton" todisteluyritykset

Nimimerkin human kommentti on pääpiirteittäin vastaus nimimerkin Jochanan kommenttiin:

Uskon myös Jumalan sanaan. Jos jokin asia on siellä ennustettu, en rypiköi vastaan. Kaikki tapahtuu juuri niin kuin Jumala on säätänyt ja niin kuin on kirjoitettu. Olen AA-jengin kanssa samaa mieltä siitä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen ja siksi symppaan heitä. Poliittisesti he ovat täysin epäonnistuneet. Ensinnäkin he heräsivät aivan liian myöhään - vasta sen jälkeen kun eduskunta oli lain jo hyväksynyt. Toki kansalaisaloitteita voi aina kerätä, mutta kovin moni kristitty ei heidän tavoitteeseen enää jaksanut uskoa. Minäkään en nimeäni heidän paperiinsa pistänyt.

Seuraava
Human, homot ovat hakeutuneet, hakeutuvat yhä ja todennäköisesti hakeutuvat tulevaisuudessakin avioliittoon, kuka mistäkin syystä. Sen paremmin suhde tai aktikaan ei tee kenestäkään homoa, biseksuaalia tai heteroa. Suuntautumiselle antaa nimen yksin se, mihin ihminen tuntee eroottista/romanttista vetoa ja miksi itsensä määrittelee.

Jos mies on suhteessa miehen kanssa, on kyseessä homosuhde, riippumatta miehen tai toisen seksuaalisesta suuntauntuneisuudesta. Se ei ole bi-suhde, eikä heterosuhde. Suhteen nimityksellä ei ole mitään tekemistä henkilön seksuaalisen suuntautuneisuuden nimityksen kanssa. Samaa paksua ja pitkää rautalankaa vääntelemällä kahden heteromiehenkin välinen intiimi suhde on homosuhde.
Olisi hyvä jos human hesarin alias nicolos nykyine alias zephyyry pysyisi uskonto vauhkoiluissaan tässä keskustelussa. Itse pidän uskontoja hölmöinä satuina ja siksi en niitå sen enempää märehdi. On sairaalloista vauhkota niitä joka keskustelussa ympäri nettiä joka päivä, se on yhtä sairaalloista kuin aito avioliiton kristittyjen sekopäiden homofiksaatio joita voi seurata täällä: https://www.facebook.com/aitoavioliittoaivopierut/

Humanin, siis nykyään zephyyryn(ent Nicolos) päivittäinen mm hesarissa uskonnoista kirjoittaminen ei ole enää tervettä:

http://www.hs.fi/kayttaja/?userId=zephyyry

http://www.hs.fi/kayttaja/?userId=Nikolos

Ja kenellä työssäkäyvällä ihmisellä on aikaa kirjoittaa pitkiä sepustuksia ympäri vuorokauden?
Hesarissa sama kaveri on kirjoittanut varmaan kymmenellä eri nimimerkillä yhteensä jo lähemmäs 20000 viestiä (!!!) ja lähes kaikki tästä samasta aiheesta.

Mutta olen ihmetellyt täysin samaa, miten voi olla aikaa kirjoitella lähes kellon ympäri samasta teemasta kaikille mahdollisille foorumeille?

Todellakin, tuossa alkaa olla pakkomielteen merkkejä. Mitä jos ottaisi vähän iisimmin? Ei ne uskovaiset mielipiteitään muuta vaikka kuinka kirjoittelisi.

(En muutenkaan ymmärrä miten kukaan jaksaa vaivata päätään näillä uskontojutuilla. Ei ole mitään yliluonnollista missään, eli mitään olematonta jumalaa ei todellakaan kiinnosta meidän tekemiset tai tekemättä jättämiset. Rentoutukaa, olkaa mukavia tai edes asiallisia muille ihmisille ja nauttikaa elämästä.)
Oletko smo tosiaan sitä mieltä että vaikka on homoja, heteroita, sekä bisseksuaaleja ja transseksuaalje,

niin mielestäsi kuitenkin on vain homosuhteita tai heterosuhtei, eikä lainkaan bisuhteita, eli biseksuaallit ovat mielestäsi täysin suhheettomia?

Eiköhän lähimpänä totuutta ole se että aivan kuin homo homorakstelevat, niin biseksuaaleilla on oma seksuaalisuutensa eli biseksuaalit harrastavat biseksiä ja ovat bisuhteissa. Sillä suhde on myös sitä, mikä ihmisen päässä kiinnostaa ja biseksuaalilla ei kiinnosta vain täysin eri sukupuoli, eikä vain tysin sama sukupuoli, vaan molemmat erinäisissä määrin, bisuhteessaankin.

Jos kahdella heteromiehellä on intiimi suhte ja jos määrittelevät sen homosuhteeksi, niin kyseessä on tuplasuhde, eli tupla-valeiden suhde ;)
Itsemäärittely kun voi olla ihmisillä tunnetusti sellaistakin että ihan itse valehtelevat.
Jos pitäisi luottaa itsemäärittelyihin täysin, niin eikös siten smo maailma ole täynnä uudestisyntyneitä jeesuksia, kun niiksi niin monet uskovaiset itseään määrittelevät. Vai oletko smo asiasta ristiriitaisen eri mieltä.

- - -

Niin kauan kuin uskomusten kritisonnista valittavat eivät laita tikkuakaan ristiin uskomusten harrastamisen pahatekoja vastaan, niin kauan uskontojen kritisointia on täysin ristiriitaisen hölmöä alkaa vaatia lopettamaan : ) sillä kirkonvierustojen jalkapuitten ja kristinuskomuksen kyseenalaistamisen kuolemantuomioitten aika meni jo, vaikka sitä eivät ole ehkä jotkut vieläkään ymmärtäneet, vaan uskottelevat muuta.

Tottakai uskomuksia saa ja pitää kritisoida. Sillä pitäähän maailmassa tehdä oikeasti hyvääkin.

Minä erotun täälläkin joukosta, sillä pääsääntöisesti arvostelen urkomuksia itseään, eikä pääsääntöisesti uskovaisia, sillä syypäivä ovat uskomukset ja seurauksia niistä ovat uskovaisten puuhastelut. Itse uskomusideologiat ovat se uskomuspahan alku ja juuri.
En oikein keksi, millaisilla reunaehdoilla kahden yksilön välistä suhdetta voisi kutsua "bisuhteeksi". Biseksuaalilla voi olla heterosuhde, homosuhde tai suhde vaikkapa sukupuolettomaksi itsensä kokevaan. Urkomusten itsensä arvostelu on fanffaarin arvoista, ehkäpä mahdollisesti... tadaa töttöröö!!!
"Minä erotun täälläkin joukosta."

Kyllä erotut siksi että sinulle nauretaan ja pidetään pakkomielteisenä sekopäänä. Luuletko että kukaan lukee ihastellen satoja kertoja käyttämiäsi samoja fraaseja? Järkevä keskustelu hullu-humanin kanssa on yhtä mahdotonta kuin järkevä keskustelu hänen vihaamiensa uskovaisten kanssa.

Surullinen tapaus.
Kuten (kait) itsekin tuolla totesit smo, emotionaalisseksuaalisuus on ihmisten päässä, eikä niinkään vartaloissa, joten miksikähän sitten lähdetään lokeroimaan sitä biseksuaalien päätä joko homoksi tai heteroksi, eikä siksi itsekseen, biseksuaaliksi?

biukoillahan on monesti biseksuaalinen (avio)suhde naisen kanssa, sekä lisäksi biseksisuhde tai -suhteita miesten kanssa. Kumpikaan noista ei ole heterosuhde, eikä homosuhde. Sillä juurikin se, mitä emotionaalisseksuaalistä päässä liikkuu, on niitä suhteitakin.

biseksihänkin eri sukupuolen partnerin kanssa eroaa emotionaalisseksuaalisesti siitä, mitä heteron heteroseksi on eri sukupuolta olevan partnerin kanssa, koska heterolle ei siinä tule mieleenkään päässän mitään mielikuvia samasta sukupuolesta, mikä taas on ihan olennaista biseksuaaleilla, luonnollisesti.

Jos lähdetään määrittelmään tai käsittelemään vaikkapa heterosuhteiden olemuksia, sisältöä, niin niihin ei luonnollisestikaan kuulu biseksuaalisuus tai homoseksuaalisuus, vaan vain heteroseksuaalisuus. Jos siis kyse on heteroseksuaalisuuden ilmentymistä, eli heterosuhteista.

Kuva sekä heterosuhteista että homosuhteista vääristyy, jos niihin sekoitetaan ihan täysin muuta. Eikä sillä muitten sekoittamisella tule kuvaa myöskään bisuhteista.

Joteen eiköhän anneta monimuotoisuutta arvosten olla olemassa myös bisuhteet.
Miksikäs olet nimi. zephyyr niin täysin kyvytön?

Lukuisissa viesteissäsi valittelet vain impotenttiuttasi asiakeskusteluun; ja itsetyydytyt vain kränäämään.

Sekä olet ristiriitainen, sillä olet lukuisissa kommenteissasi arvostellut itsekin mm. umpiuskovaisia, mutta sitten alatkin omimaan sitä ja muita arvostelujasi vain omaksi oikeudeksesi.

Jos olet nimim. zephyr jonkin sortin uskovainen, niin sehän voi olla toki vain sinun ongelmasi, eikä muiden. uskovaistunteiden loukkaamisestahan ei voi syytellä eikä kieltää yksikään sellainen uksomus, joka uskomuksena itse perustuu ihmisten tunteiden loukkaamisen kirjoituksiin aivan keskeisesti.

Sinähän voit nimim. zephyr vaikka tehdä oman keskustelusi siitä, millä muilla syillä, kuin umpiuskomuksilla hlbt-ihmisiä syytellään, vainotaan, sorretaan, surmataan ...

Minä taas kirjoittelen tuosta pääsyyllisestä, sillä eipä noilla uskomuksilla ole ollut vielä edes kykyä siivota mielipide-vihakirjasiaan; lähimmäisenrakkauden uskottavuuden osoittamisesta ja kaikkivaltiudesta puhumattakaan.
Voi hullu-humania jonka edellinen kirjoittaja myös tunnisti sekopäisen pakkomielteisistä viesteistä useilla eri nimimerkeillä hesarissa :) Toisella on paha olla ja aikaa on(työkyvyttömyyseläke?) ja pikku human-nicolokselle on pahoja traumoja uskovaisista ja nyt sitten oireillaan ympäri nettiä. Toinen kirjoittaa niin innoissaan samaa sönkötystä ja kuvittelee olevansa nokkela ja hyvä kirjoittaja.

Surullinen tapaus ja yhtä fanaattinen sekopää kuin vihaamansa kristityt ja muut uskovaiset.

human: "suosikki fraasini on abrahamilaiset uskonnot, toistan sitä joka paikassa ja luulen ettei minua tunnisteta" :D Humanin uusin inkarnaatio hesarissa on Hellsinkiläinen: http://www.hs.fi/kayttaja/?userId=hellsinkiläinen Nyt kilpailu pystyyn, kuka laskee ensin kuinka monta kertaa mainitaan sana "abrahamilainen", myös idioottimainen "umbi-abrahamilainen" :D

Zup: "Mutta olen ihmetellyt täysin samaa, miten voi olla aikaa kirjoitella lähes kellon ympäri samasta teemasta kaikille mahdollisille foorumeille?"

Kun katsoo kirjoitusten kellonaikoja arkipäivinä sekä kirjoitusten pituuksia näkee selvästi ettei kyse ole työssäkäyvästä
ihmisestä. Luulen että näillä kirjoituksilla human yrittää saada sisältöä elämäänsä ja päästä pätemään(huonolla menestyksellä) edes netissä kun elämässä ei muuta ole.
https://www.youtube.com/watch?v=PLubheMHIWk

Siis en tiedä miten pukea ees sanoiks, mutta pointti vaan se että miten kukaan ees uskovainen voi mennä tollasen plakaatin kanssa seisoskelee ja väittämään että homous ei ole synnynnäinen eikä pysyvä ominaisuus. Kaikki Raamattuun ja muuhun vetoavat vastaväittämät jotenkin koitan edes jollakin lailla tajuta mutta tuota en pysty tajuamaan. Aivan uskomatonta! Saaha mielipiteitä olla mutta tuossa kohtaa kyllä alkaa kiehumaan. JA että tällästä on vielä Suomessa. Mitä ootte mieltä?
#ja väittämään että homous ei ole synnynnäinen eikä pysyvä ominaisuus. Kaikki Raamattuun ja muuhun vetoavat vastaväittämät jotenkin koitan edes jollakin lailla tajuta mutta tuota en pysty tajuamaan.#

Identtisillä kaksosilla tehdyt tutkimukset ympäri mailmaa kertovat hyvin selkeän viestin siitä että homous ei ole synnynnäinen muuttumaton ominaisuus. Jos identtisistä kaksosista toinen on homoseksuaali pitäisi väittämäsi mukaan myös toisen olla sitä, kuitenkin tutkimuksissa on selkeästi todettu että mahdollisuus tähän on hyvin pieni jos toinen identtisistä kaksosista on homoseksuaali eli homous ei ole synnynnäinen muuttumaton ominaisuus. Ei kannata antaa oman homopropagandan toistojen vääristää ajattelua.
ArtoT: Identtisten kaksosten kohdalla on havaittavissa korostunut yhteys samaan seksuaalisen suuntautuneisuuteen, joka viittaa myös seksuaalisen suuntautuneisuuden taustalla olevaan perinnöllisyyteen. On myös hyvä ymmärtää, että synnynnäisyys (ja siihen liittyvä pysyvyys) ei ole sama asia kuin perinnöllisyys. Synnynnäisen ominaisuuden taustalla on muitakin tekijöitä, esimerkiksi raskauteen liittyviä asioita.

Esimerkiksi Raamattu ei perinnöllisyydestä ja geeneistä opeta mitään. Miksi ei?
Voi raamattu opettaakin siitä jotakin, mutta raamattu ei lähde selittämään maailmaa homopropagandan ajattelumallin pohjalta.

Laitan tähän yhden lainauksen tutkimustuloksista, jossa havaitaan kuinka pieni mahdollisuus identtisillä kaksosilla molemmilla esiintyvä homoseksuaalinen suuntautuminen on. Tuo vakaumuksenne homoseksuaalisuuden synnynnäisyydestä ja muuttumattomuudesta on lähinnä uskontoon verrattava elementti, monilla toistoilla omaa uskoa homouden synnynnäisyyteen pyritään vahvistamaan. Tuolla uskolla oikeutetaan kaikki omat teot ja valinnat ja vielä tuomitaan toisinajattelijat.

Identtisten kaksosten tutkimukset ovat osoittaneet, että kukaan ei synny homoseksuaaliksi. Yksi aiheen tutkijoista, tilastotieteen ja biokemian tohtori Neil Whitehead perusteli johtopäätöstä keväällä 2013: ”tilanteissa joissa toisella identtisistä kaksosista on kiinnostus samaan sukupuoleen, todennäköisyys että kiinnostus on myös toisella kaksosista on miehillä 11% ja naisilla 14%” (uudemmassa amerikkalaistutkimuksessa korrelaatio 7,7% ja 5,3%).

Whiteheadin mukaan homoseksuaalisuus ei täten voi olla synnynnäistä, koska muuten identtiset kaksoset olisivat myös seksuaaliselta suuntautumiseltaan identtisiä. Ainoina ihmisinä identtisillä kaksosilla on nimittäin keskenään identtiset geenit.

http://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/255468-mielipide-homoseksuaalisuus-ei-ole-synnynnaista
Ahaa, mutta miksi sitten yksilapsisiin perheisiin syntyy homoseksuaaleja? Miksi kukaan valitsisi sitä vapaaehtoisesti tiedostaen esim. syrjinnän ja lapsettomuuden mahdollisuuden? Miksi tiede tai vaikka Jumala ei pysty korjaamaan sitä jos se on häiriö?
ArtoT, en ajatellut perinnöllisyys- ja geeniasioiden esiintymistä/esiintymättömyyttä Raamatussa millään tavoin "homopropagandan ajattelumallin" suunnalta, vaan puhtaasti yleisesti. Sinulta meni siksi tämän kysymys ikäänkuin ohi. Raamatun teksteissä ei tuosta kerrota, koska vasta hiljan olemme oppineet ymmärtämään, että on olemassa geenejä ja perinnöllisyyttä. Raamatun tekstien luojat eivät ole tällaisista ilmiöistä tienneet mitään, joten ne eivät siksi ole tuossa Suuressa tarinassa mukana.

Tohtori Whitehead näyttää tulkitsevan asioita virheellisesti. Tuolla aiemmin (mm. viestissä 152) Yesman on avannut tätä identtisiin kaksosiin liittyvää asiaa mainiosti. ArtoT, suosittelen lukemaan, ajatuksella.

Koeta myös ymmätää, että myötäsyntyinen ja pysyvä ominaisuus ei välttämättä ole (yksinomaan) perintötekijöiden suoraan määrittämä. Esimerkiksi äidin raskauden aikainen hormonitoiminta vaikuttaa asiaan. Identtistenkin kaksosten sormenjäljet poikkeavat toisistaan. Jos taustalla olisivat vain perintötekijät, ne olisivat identtisillä kaksosilla täysin samanlaiset. Miten perustelet sormenjälkien eron, jos edellytät identtisten kaksosten seksuaalisen suuntautuneisuuden samuutta todisteena seksuaalisen suuntautuneisuuden synnynnäisyydelle?
Monesti vedotaan näihin kaksoistutkimuksiin, kun halutaan sysätä syy yksilön homoseksuaalisuudesta vanhempien niskoille tai hyväksikäyttöön. Kuitenkin jopa tutkijat "unohtavat", etteivät edes identtisten kaksosten kasvuolosuhteet ole täysin identtiset kohdussa. Näin on helpompaa kiistää homoseksuaalisuuden synnynnäisyys, kun pelataan vain geenien tasolla, eikä tarvitse ottaa huomioon kaksosten yksilöllistä kehitystä jo raskausaikana.
#ole täysin identtiset kohdussa#

Entäs sitten olosuhteet kohdun jälkeen, onko ne identtiset, mutta se ei vaikutakkaan mihinkään, kun "homoaatteen" mukaisesti homouden pitää olla synnynnäistä? Jotta voidaan sitten sillä perustella kaikki omat teot ja valinnat.
#Miksi tiede tai vaikka Jumala ei pysty korjaamaan sitä jos se on häiriö?"#

Käsittääkseni te olette kyllä tehneet kaikenne tällaisen korjaamisen estämiseksi, sen sijaan vaaditaan valtavia ja jopa haitallisia sukupuolenkorjaus leikkauksia jopa alaikäisille lapsille joiden identiteetti on vasta muodostumassa?
#että on olemassa geenejä ja perinnöllisyyttä. Raamatun tekstien luojat eivät ole tällaisista ilmiöistä tienneet mitään#

Kristinuskon lähtökohtainen ajatus on että Jumala on kaiken elämän luoja ja ylläpitäjä, eiköhän Hän siinä tapauksessa tiedä jotain noistakin. Ja geenit ja perimä eivät määrää homoutta koska silloin myös identtisillä kaksosilla pitäisi olla 100% prosenttisesti sama suuntautuminen ja näinhän ei tutkitusti ole.

#Miten perustelet sormenjälkien eron,#

Identtisillä kaksosilla on täysin samat geenit ja perimä ja lähes samanlaiset sormenjäljet, kuitenkin solutason toiminta tekee sen etteivät ne ole täysin samanlaiset.

#Tuolla aiemmin (mm. viestissä 152) Yesman on avannut tätä identtisiin kaksosiin liittyvää asiaa#

Käsittääkseni Yesmanin teoriat eivät vakuuttaneet edes ketjun muita kirjoittajia. "Homoaatteen/uskonnon" periaate näyttää olevan että jos joku teoria antaa oikean vastauksen vaikka minkälainen keinotekoinen oljenkorsi se on varmasti totta kun tulos on oikea, mikään joka ei anna "oikeaa/haluttua" vastausta ei tietenkään ole totta.
Seksuaalisen suuntautuneisuuden tausta on raskauden aikaisessa kehityksessä. Seksuaalinen suuntautuneisuus ei ole opittua tai omaksuttua, vaan kätisyyden kaltainen ominaisuus. Taustalla näyttävät olevan perintötekijät ja epigeneettiset ilmiöt. Seksuaalisen suuntautuneisuuden ilmenemiseen liittyvät asiat ovat sitten elinympäristön kulttuurin ja asenteiden muokkaamia. Jotkut seksuaaliseen suuntautuneisuuteen yhdistetyt käyttäytymiseen liittyvät asiat voivat olla opittuja tai omaksuttuja.

Juuri identtisten kaksosten seksuaalisen suuntautuneisuuden eroilla voidaan sulkea kotiolojen ja kasvatuksen vaikutusta pois; jos tällaiset asiat vaikuttaisivat seksuaaliseen suuntautuneisuuteen, pitäisi identtisten kaksosten olla paljon useammin seksuaaliselta suuntautuneisuudeltaan samoja kuin tutkimuksissa on käynyt ilmi.

Homoseksuaalisuus ja heteroseksuaalisuus eivät ole keskenään "vastakkaisia" ominaisuuksia, vaan kyse on lopulta varsin pienestä erosta - miksi sen isommasta kuin sormenjälki? Ominaisuuden vaikutus voi toki näyttää radikaalimmalta, jos katsoo heteroseksuaalisuuden ja homoseksuaalisuuden eroavan merkittävästi toisistaan.
*Käsittääkseni te olette kyllä tehneet kaikenne tällaisen korjaamisen estämiseksi, sen sijaan vaaditaan valtavia ja jopa haitallisia sukupuolenkorjaus leikkauksia jopa alaikäisille lapsille joiden identiteetti on vasta muodostumassa?*

Millä tavoin Seta tai hlbt-väki on pyrkinyt estämään "häiriön" korjaamista, etenkään kun esim. lääketiede ei ole antanut mitään konkreettisia hoitomuotoja "häiriön" korjaamiseksi? Eikös nämä sukupuolenkorjausleikkaukset ole aivan vapaaehtoisia? Kuka niitä on vaatinut? Minkä identiteetin muodostumisesta puhut alaikäisten lasten kohdalla? Jos homous on vapaavalintaista ja muukin seksuaali-identiteetti niin eikö kaikille pitäisi silloin muodostua samanlainen identiteetti? Perustelehan tarkemmin!
#Millä tavoin Seta tai hlbt-väki on pyrkinyt estämään#

Käsittääkseni ainakin kovasti pyrkii estämän kaikenlaiset eheytymisterapiat vaikka henkilö itse sellaista haluaisi, kun "homoaatteen" ajattelutavan mukaan eheytymistä voi tapahtua vain yhteen suuntaan.

#Eikös nämä sukupuolenkorjausleikkaukset ole aivan vapaaehtoisia? Kuka niitä on vaatinut? Minkä identiteetin muodostumisesta puhut alaikäisten lasten kohdalla?#

Asiaa käsitellään esim. seuraavassa artikkelissa, siitä joitakin poimintoja:

" Nuorisoikäiselle on tyypillistä identiteettihämmennys, epävarmuus siitä, kuka olen, kuka minun pitäisi olla ja mikä minä oikeasti olen. Tässä ajassa ratkaisuksi tarjoutuu sukupuoli, jonka korjauksen ajatellaan ratkaisevan kerralla kaikki ongelmat, Kaltiala-Heino pohtii."

"Nuorisopsykiatrian professori perää malttia transsukupuolisten etuja ajavilta kansalaisjärjestöiltä, jotta hämmentyneen nuoren sukupuoli-identiteettiä ei lyötäisi lukkoon liian aikaisin. Alaikäisiä ei leikata mutta jo varhain aloitetut hormonihoidot voivat aiheuttaa peruuttamattomia muutoksia kehoon. Vakavin seuraus on mahdollinen hedelmättömyys."

"Keskustelu transsukupuolisten hoidosta on kuumentunut niin, että alan asiantuntijat ja heidän perheensä ovat saaneet transaktivisteilta tappouhkauksia."
https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/transnuoret_sunnsuom-21000
Teillä on kova tarve nähdä homous synnynnäisenä ominaisuutena, koska sillä voitaisiin sitten vapaasti oikeuttaa kaikki omat teot ja valinnat vaikka todellisuudessa juuri lapsuudessa tapahtuvat monet myös seksuaalisuuteen liittyvät kehitysvaiheet, jossa hyvinkin moni asia voi mennä pahasti pieleen juuri vaikkapa yhteiskunnallisen rikkonaisuuden tai vanhempien kypsymättömyyden yms jne. takia. Tässä pieni lainaus.

Lapsuuden oidipaalivaihe noin
3-7 vuoden iässä on merkittävä kehitysvaihe
lapsen narsismin, ihmissuhteiden ja maailmankuvan
näkökulmasta, koska se tuo mukanaan
havainnot erilaisesta sukupuolisuudesta
ja sen merkityksestä (Hägglund 1985a). Eglé
Lauferin mukaan oidipaaliristiriidan ratkaisu
merkitsee sitä, että lapsi hyväksyy sukupuolten
välisen eron ja vanhempiensa seksuaalisen
suhteen ulkopuolelle jäämisen (Engblom
2007). Puberteettiin tultaessa torjutut seksuaaliset
impulssit valtaavat uudelleen alaa.
Peter Blosin (1979) mukaan nuoruusiässä
kyseessä ei ole varhaisen oidipaalisuuden uudelleen
käsittely, vaan käsittelyä jatketaan siitä
mihin oidipaali-iässä jäätiin, ja ristiriidan suotuisa
ratkaisu olisi se, että rakkaus objektiin
muuttuu toiveeksi tulla rakastamansa objektin
kaltaiseksi. Nuoruusiässä oidipuskompleksin
ilmentymien ei siis katsota olevan vielä luonteeltaan
neuroottisia, kuten ne ovat aikuisten
kohdalla, vaan ne voidaan nähdä epäkypsän
persoonallisuuden regressiivisten tunnelmien
sekoittumisena lapsuuden oidipaalisiin mielikuviin
(Hägglund 1990).
Psykoterapia (2016), 35(4)
235
Tytön irtautuminen äidistään voi olla vaikeampi
tehtävä kuin pojan irtautuminen isästään,
koska äiti on myös tytön ensimmäinen rakkauden
kohde (Aalberg & Siimes 2007a). Hyvä
suhde isään auttaa tyttöä irtautumaan, mutta
liian huolehtivainen tai tunkeileva äiti saattaa
estää tytön kasvun erilliseksi tai estää isän
myönteisen vaikutuksen tytön eriytymiseen
(Aalberg & Siimes 2007a). Tytöt, jotka ovat kehittäneet
seksuaalisen toiminnan poikkeavia
muotoja aikuisuudessa, ovat usein kokeneet
olleensa ei-haluttuja tai tulleensa muutoin
äitinsä tukahduttamiksi, tai olleensa äidille
kuuluvia osa-objekteja ja tulleensa kohdelluiksi
äidin narsistisena jatkeena (McDougall
2003). Samanaikaisesti lapselle on kuitenkin
tyydyttävää kokea äidin tarvitsevan häntä, ja siteellä
on usein taipumus säilyä huolimatta kapinayrityksistä
sitä vastaan. Pojalle keskeistä
vanhemmista irtautumisessa on ikätovereiden
tuki ja ryhmään kuuluminen, ja näiden puuttuminen
muodostaa kehityksellisen riskitekijän
(Aalberg & Siimes 2007b). Veikko Tähkä piti
tärkeänä myös pojan mahdollisuutta luoda lä-
heinen ja rakastava suhde isään, mikä mahdollistaa
tunnepohjaisten kokemusten jakamisen
ja samastumisen aikuiseen mieheen ja tämän
tunteisiin (Engblom 2007). Tytöt työstävät oidipaalisia
ristiriitojaan pääasiassa vasta rakkaus-
ja seurustelusuhteissaan monimutkaisemman
oidipaalisen kehityskulkunsa vuoksi, kun
taas pojilla taantuma ajoittuu varhaisempaan
vaiheeseen nuoruusikää (Engblom 2007).

http://www.psykoterapia-lehti.fi/tekstit/gergov416.pdf
Eräs luonnoton uskomus ainakin on juuti sitä "umpi-homo-heteroa", sillä siinähän
- jumaloidaan, palvotaan vain mies-jumalaa ja pakotetaa kaikki sen uskovaiset heteromiehetkin palvomaan tuota vain mies-jumalaa
- siinä miesjumala luo kaverikseen miehen
- siinä liki vain kaikki uskomusjohtajat ovat vain miehiä
- siinä naimattomalla miesjumalalla on vain avioliiton ulkopuolisen sekstailun tuloksena kuuelmma vain poikia
- siinä alennetaan nasiet jopa alimpaan helvettiin
- siinä tuomitaan jopa heterosekstailukin muka synniksi

Taikka joo, eihän tuollaine ole kyllä yhtään homoa, vaan vain pelkästään umpi-uskovaista :D

Tuollainen kyllä ainakin kaikkia homorakkaita miehiä ihan puistattaa :D

Kannattaisi kyllä eheytyä, tervehenkistyä, luonnollistua tuollaisesta äärimmäisestä miestenkesken jumaloinnin suuntautumisesta :D
Senhän voisi aloittaa ottamalla, hyvksymällä tuonne mukaan myös ainakin Äiti-Jumalan, että tulisi vähän edes heterouttakin mukaan.

Kaikki ihmisethän syntyvät luonnostaan uskonnoista vapaina, mutta sitten iskevät ne hengelliset "pedofiilit" lasten pään menoksi.
Lopettakaapa se viattomien lasten pahaksikäyttö, niitten luonnottomien uskomusten täysin moraaliton pakkosyöttö lapsirukille.
Lapset tarvitsevat oikeasti mm. äitejä ja isiä, eivätkä olemattomia tyhjäntoimittaja-uskomusolentoja, eivätkä niiden nimissä valehtelijoita.

Ainoa perisyntihän on valehtelu, johon valitettavasti uskonnoissa nojataan.
ArtoT, päädyit sitten copypastaamaan sen sijaan, että olisit ihan omin sanoin miettinyt näkökulmaa vaikkapa siihen, että identtisten kaksosten seksuaalisen suuntautuneisuuden eroilla voidaan sulkea kotiolojen ja kasvatuksen vaikutusta pois. Mitä ajattelet ArtoT siitä, että mikäli tällaiset asiat vaikuttaisivat seksuaaliseen suuntautuneisuuteen, pitäisi identtisten kaksosten olla paljon useammin seksuaaliselta suuntautuneisuudeltaan samoja kuin tutkimuksissa on käynyt ilmi.
Jaaha, mielenkiintoista. Ekana takertuisin tohon kun sanoit että homoudella koitetaan oikeuttaa kaikki omat teot ja valinnat, niin mitä nämä teot ja valinnat on? Omalta kohdaltani asia ei liity mihinkään tekoihin tai valintoihin, vaan sisäiseen kokemukseen. Voisitko näyttää kenties tutkimuksia tai edes henkilöitä jotka olisivat onnistuneet "eheytymään"? Ja vielä siihen valintaan, miksi siihen tarvittaisiin jotain "eheytymisterapiaa" jos oma sisäinen tahto riittäisi? Tuohon lapsuuden ajata kysyisin että miksi omassa kaveri-ja tuttavapiirissä on monia lapsena hyväksikäytettyjä, toisen vanhemman kuoleman kokeneen, narsistisen toisen vanhemman luona asuneen jne. ihmisiä joista ei kasvanut homoja. Miksi tämä osoittamasi tiede ei toteudu monenkaan ihmisen elämänkokemuksissa? Ja tuossakaan artikkelissa ei edelleenkää näytetä konkreettisia hoitokeinoja asian korjaamiseksi, miksi?
#että olisit ihan omin sanoin miettinyt näkökulmaa vaikkapa siihen, että identtisten kaksosten seksuaalisen suuntautuneisuuden eroilla voidaan sulkea kotiolojen ja kasvatuksen vaikutusta pois.#

No mietitään. Identtisillä kaksosilla on samat geenit, heillä on sama perimä, he ovat yhtäaikaa äidin kohdussa. Entä syntymän jälkeen erilaisia ympäristötekijöitä on miljoonia ja vain osa niistä on samoja, heillä on samat vanhemmat, he elävät yhtääaikaa ja yhtävanhoina, heidän vanhemmillaan on samat arvot jne. Mutta heidän kokemuksensa voivat olla täysin erilaiset,he saattavat leimaantua eritavalla vanhempiinsa, he kokevat erilaisia tunteita kuin toinen, toinen voi olla läheisempi isän ja toinen äidin kanssa, pahimmillaan he voivat jopa kokea että vanhemmat rakastavat toista kaksosta enemmän kuin häntä ja hänelle ei ole aikaa, he tekevät erilaisia valintoja jne, muuttujia on miljoona ja kaksosten kokemukset saattavat poiketa tyystin toisistaan. Heillä voi olla erilaiset harrastukset, eri kaveripiirit, he kokeilevat eri asioita eritahtiin jne. vältämättä juuri mikään heidän elämässään ei ole täsmälleen samanlaista, vaikka heillä on identtiset geenit ja perimä. Kaiken kaikkiaan on minusta varsin selvää että juuri syntymän jälkeiset asiat vaikuttavat siihen mihin päin heidän elämänsä etenee, eikä sitä määrää heidän geeninsä tai perimänsä.
Otathan ArtoT huomioon, että vanhempiin leimautumisen ja tunne-elämän mekanismien taustalla voi hyvinkin olla samalla tavoin myötäsyntyisiä mekanismeja kuin seksuaalista suuntautuneisuutta säätelemässä. Noilla asioilla voi ehkä olla jotain yhteyksiäkin, joka taas selittäisi yhteyksiä tutkituissa tarinoissa.

Kohdussa yhtä aikaa olevien sikiöiden kehitykseen vaikuttava hormonaalinen ympäristö ei ole sikiöille täysin samanlainen, joten identtiset kaksosetkaan eivät syntyessään ole täydellisiä kopioita toisistaan, vaikka perimänsä ovatkin yhteneväiset. Yksittäisten geenien vaikutus voi kytkeytyä pois ja päälle sikiöajan olosuhteiden vaikutuksesta.
#Voisitko näyttää kenties tutkimuksia tai edes henkilöitä jotka olisivat onnistuneet "eheytymään"?#

Toki vaikkei nykyaika hyväksy tämän suuntaisia tutkimuksia.

Journal of Sex & Marital Therapy –tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan homoseksuaalisen suuntautumisen muuttuminen on joillekin mahdollista, eikä prosessi keskimääräisten tulosten perusteella aiheuta erityistä psykologista kärsimystä. Tutkittuun ryhmään kuului 72 miestä ja 26 naista, joka yrittivät seksuaalisen suuntautumisen muutosta erilaisten kristillisten järjestöjen kautta 6-7 vuoden aikana.Noin 23 prosenttia tutkituista raportoi ”merkittävää siirtymistä heteroseksuaaliseen kiinnostukseen”.
30 prosenttia tutkituista kertoi, että homoseksuaalinen vetovoima ei ollut hävinnyt, mutta se ilmeni vain satunnaisesti, 16 % ilmoitti vain vähäistä homoseksuaalisen kiinnostuksen vähentymistä, 12% kertoi ettei merkittävää seksuaalisen suuntautumisen muutosta ei ollut tapahtunut ja noin 20% oli luopunut muutosprosessista.
Alkuperäisen tutkimuksen julkaisivat vuonna 2007 Stanton Jones (Ph.D., Wheaton College) ja Mark Yarhouse, (Ph.D., Regent University) kirjassaan "Ex-Gays?". A longitudinal study of attempted religiously mediated sexual orientation change -niminen seurantatutkimus on juuri ilmestynyt Journal of Sex & Marital Therapy -tiedelehdessä.
"Homoseksuaalisen suuntautumisen muutos näyttää olevan mahdollista joillekin. Muutosprosessiin osallistunut ei keskimäärin kasvattanut psyykkistä ahdistusta", kirjoittajat toteavat.

#Ja vielä siihen valintaan, miksi siihen tarvittaisiin jotain "eheytymisterapiaa" jos oma sisäinen tahto riittäisi?#

Siis mikäli terapian kautta halutaan tällaisia asioita käydä läpi, niin esim. voidaan puhua ihmisen menneisyydestä/lapsuudesta löytyykö sieltä asioita joiden avaaminen voisi avata uusia näkökulmia jne.

esim. http://kirjastot.diak.fi/files/diak_lib/Jarvenpaa2009/78dfcf_JRVENP_LAPPALAINEN_2009.pdf

"Joo mun isän hyväksynnän puute tulee sitä kautta että isä on tehny liikaa
töitä. Tehny 70 tuntista viikkoa silloin kun mää oon ollu pieni ja silloin
kun mää olisin tarvinnu tukea niin kun pienenä poikana ja äiti on ollu kotona
aina. Että äiti on kyllä ollu siinä mutta mikä on ehkä niin kun vielä
korostanu vielä sitä, että kun äiti on ollu ja isä ei oo. On ollu töissä (Nuori
mies)"

# jne. ihmisiä joista ei kasvanut homoja. Miksi tämä osoittamasi tiede ei toteudu monenkaan ihmisen elämänkokemuksissa?#

Eihän se ole suoraviivaista, jos on ollut huono lapsuus tulee homo vaan paremminkin, kuten tuossa esimerkissä edellä, herkässä kehitysvaiheessa on saattanut tapahtua jotakin mitä vanhempi ei edes huomaa ja lapsi ei ole juuri sillä hetkellä saanut sitä isän rakkautta ja huomiota kun hän oman kehityksensä kannalta olisi sitä eniten tarvinnut.

Kokonaan toinen asia on sitten miten uskonto vaikuttaa ihmiseen, mikäli ihminen joskus uskoon tulee, hyvin monet asiat ja käsitykset ihmisen elämässä menevät uusiksi, silti sekään ei aina automaattisesti pysty poistamaan esim. lapsuuden traumoja.
Nojoo, on siinä perusteltua tekstiä josta olen kyllä eri mieltä. Noiden geenien merkitystä en vähättelisi jos asiaa laajennetaan koskemaan koko ihmisen kehitystä. En esitä mitään asiantuntijaa
mutta monet (tai ainakin jotkut) sairaudet kulkevat vahvasti myös suvuttain. Pohdintaa "homouden ja outolintuuden" jota on toisessa ketjussa, on kanssa jännä lähestymistapa. Tuossa mainitsemassasi tutkimuksessa aika laihoiksi jää tulos sikäli kun mietitään ettei ilmeisesti kukaan saanut hävitettyä (korkeintaan ehkä muokattua) homoseksuaalista taipumusta pois.
Kovasti pyritään syytä löytämään mutta ei kuitenkaan päästä oikein puusta pitkälle.

Lapsuuden haitallisten kokemusten negatiivinen vaikutus aikuisuuteen on kiistaton mutta seksuaalisuuden suuntautuneisuuden kohdalla tämä näyttö jää minimalistisen laihaksi. Vaikka olen lukenut että hyväksikäyttö kokemus lapsena on joillakin nuorilla näyttäytynyt aikaisempina seksuaalikokemuksina nuoruusiässä. Niin, eikä pedofiilisten taipumustenkaan syytä ole löydetty kiistattomasti. Ihmiset ovat niin monimutkaisia olentoja että syitä voidaan monestikin vain arvella.
On oikeastaan huvittavaa, miten eräät tahot hyväksyvät tutkimuksen validiksi, vaikka tutkimuksen otanta on alle 100 henkilöä, jos vain tutkimuksessa tulee esiin jotain, jota voi käyttää homoja ja lesboja vastaan. Mutta toisin päin kyllä arvostellaan hanakasti otannan pienuutta. Toinen silmiinpistävä asia on se, miten homoseksuaalisuudesta etsitään syytä esim. henkilön alkoholismiiin, huumeiden käyttöön tai henkisiin ongelmiin. Jos ko. henkilö onkin hetero, ei syytä etsitäkään hänen seksuaalisuudestaan vaan esim. lapsuuden traumoista.
No kas kun kaikki omasta maailmasta ja omista ihanteista poikkeaminen on vika ja/tai ongelma - ja siihen poikkeamiseen pitää olla "syy" jossain. Ei osata nähdä moninaisuutta, vaan oma "normaali" ja vääristymä siihen nähden - vain, koska uskotaan oman "normaalin" olevan ainoa oikea.

Välillä tuntuu, että nämä ArtoT:t ja sielunkumppaninsa pitävät maailmansa kasassa vain takertumalla omaan uskonsa perustelemaan "normaaliin".
#Nojoo, on siinä perusteltua tekstiä josta olen kyllä eri mieltä#

Toki eihän se sovi maailmankatsomukseesi jossa eheytymistä voi tapahtua vain yhteen suuntaan.

#mutta monet (tai ainakin jotkut) sairaudet kulkevat vahvasti myös suvuttain.#

Myös homouden yhteydessä on puhuttu ei geneettisestä periytymisestä, eli siis arvojen ja asenteiden periytymisestä, tällaistahan esiintyy monien muidenkin asioiden suhteen esim. tupakanpoltto, alkoholinkäyttö, arvot jne moni muu asia jossa suvun ja vanhempien vaikutus saattaa jollakin tavalla heijastua myös lasten käyttäytymiseen, kokeillaan sellaista josta jo jollakin muulla suvussa on kokemusta, voi kysyä esim onko suurempi riski ryhtyä tupakoijaksi jos perheessä jo joku polttaa, myös ammatit saattavat periytyä suvuittain jne.

#Noiden geenien merkitystä en vähättelisi #

Juuri tilastot identtisistä kaksosista tekevät tyhjiksi puheet geneettisesti määräytyvästä homoudesta, jos vastaavuus on noin pieni voidaan yhtä hyvin sanoa että jo pelkkä ihmisgeenien omistaminen tuo mahdollisuuden valintojen/sattumien kautta homoseksuaalisuudesta.

#Vaikka olen lukenut että hyväksikäyttö kokemus lapsena on joillakin nuorilla näyttäytynyt aikaisempina seksuaalikokemuksina nuoruusiässä.#

Tuo on elementti joka tosi suurella riskillä pilaa lapsen kehityksen ja tulevaisuuden ja sotkee lapsen kehityksen.

"Seksuaa­lisuus yhdistyy kielteisiin tunteisiin ja muistoihin. Vaikka kokemuksiin liittyisi myös hellyyttä ja palkitsemista, saa lapsi ne epäasianmukaisesta, ikätason vastaisesta käyttäytymisestä. Hänelle syntyy virheelli­siä käsityksiä sek­suaalisuudesta ja sukupuolimoraalista.
Tästä saattaa aiheutua identiteetin hämärtymistä, sukupuoli­suuden suhteetonta korostu­mista ja seksuaalisten toimintojen häiriintymistä. Jotkut hyväksikäytetyt ovat taipuvaisia pro­mis­kuiteettiin. Prostituoitujen taustasta löytyy varsin usein hyväksikäyt­tökokemuksia. Niihin liittyvä itse­halveksunta on osaltaan saattanut johtaa oman ruumiin myymiseen. Pa­koreak­tioihin taipuvaiset sen sijaan kieltävät seksuaalisuu­tensa ja joutuvat pakokauhun valtaan, jos joku lähestyy heitä fyysisesti. Hyväksikäytetyillä on aikuisiässä todettu sekä seksuaali- että muita kontaktivaikeuksia."

https://www.thl.fi/fi/web/lastensuojelun-kasikirja/tyoprosessi/erityiskysymykset/pahoinpitely-ja-seksuaalinen-hyvaksikaytto/vakivallan-vaikutukset-lapseen
Kätisyys - joka on seksuaalisen suuntautuneisuuden kaltainen ominaisuus - ei ole sekään identtisten kaksosten välillä välttämättä sama.

Homoseksuaalisuus ei ole "tapa" kuten tupakanpoltto tai alkoholinkäyttö, eikä se ole arvojen tyyppinen käsitys oikeasta ja väärästä.. Seksuaalinen suuntautuneisuus on synnynnäinen ominaisuus, jolla on perinnöllistä taustaa, ja joka on määrittynyt sikiöaikana. Kuten kätisyys.
Jos ns. eheytymisestä puhutaan, niin moninkertaisesti enemmän löytyy niitä, jotka ovat muuttaneet käyttäytymisensä heteroseksuaalisesta homoseksuaaliseksi. Ja näin päin eheytyminen tapahtuu ihan ilman rukoiluja, uskonnollisen yhteisön painostusta, taruolentoihin uskomisia ja sähköshokkeja. Kyse on ihan itsensä hyväksymisestä. Itsekin tunnen todella monta miestä ja naista, jotka olivat ennen heterosuhteissa, mutta ymmärsivät olevansa homoja / lesboja, ja lopulta päättivät elää kuten heille oli luonnollista.

Tällainen eheytyminen omaan luonnolliseen identiteettiin on eri kuin jos uskonnollisen paineen vuoksi homosta yritetään tehdä luonnon vastaisesti heteroa. Eihän omaa luotoa vastaan meneminen voi syvimmiltään onnistua. Toki bi-seksuaalisista voi tehdä heteroseksuaalisesti *käyttäytyvän* kun homo-osa identiteetistä amputoidaan, mutta lopputulos ei ole hetero, vain heteromaisesti käyttäytyvä amputoitu vajaa persoonallisuus. Mutta uskovaiset mainostavat näitä "erinomaisina esimerkkeinä" tapansa mukaan valehdellen.

Joskus homonuori yrittää torjua homoutensa ja tekee juuri sitä mitä nuo "eheyttäjät" haluavat: eli piilottaa ja näivettää oman luonnollisen seksuaalisuutensa, jotta hän tyydyttäisi näiden uskovaisten sairaita normeja.

Onneksi iso osa nuorista nykyisin ymmärtää, että on aivan OK elää homona, lesbona, bissenä jne. omana itsenään, kokonaisena, eheänä ja onnellisena.

Toivottavasti pääsemme pian siihen tilanteeseen, että kristinuskon arvot ja normit eivät määrää yhteiskunnan toimintoja.

Suurin osa suomalaisista ei usko kristinuskon jumalaan, miksi meidän pitäisi siis välittää mitä raamatussa sanotaan!
*Toki eihän se sovi maailmankatsomukseesi jossa eheytymistä voi tapahtua vain yhteen suuntaan*

Henkilökohtaisesti en usko eheytymiseen tässä asiassa mitenkäänpäin. Se ihminen on miksikä se on luotu, ei siinä sen henkilön mielipidettä kysellä.
ArtoT, puhut eheytymisestä, niin uskot kuitenkin että ihminen voi syntyä homoksi joka on kuitenkin eheytyksen avulla mahdollista/muutettava heteroksi?
Pelkästään tuo identtisen kaksosten tutkimus ei osoita mitään varmaa. Lapsuuden traumojen vaikutus on hyvin laaja-alaista aikuisena mutta mikään ei pysty
näyttämään että se suoraan seksuaaliseen orientaatioon vaikuttaisi. Lähipiirin kokemuksesta voi sanoo että jotkut isättömänäkin kasvaneet lapset ovat kehittyneet
"normaalimmaksi"kuin isän ja äidin kanssa kasvaneet lapset.

Homoutta voi pitää epänormaalina, luonnottomana, häiriönä, ihan minä vaan - mutta sen olemassaolo ei siltikään häviä yhtään mihinkään. Niin kuin ei vasenkätisyskään.
Jos asia olisi toisin, olisi maailma varmasti yksinkertaisempi ja jopa helpompi.
#niin uskot kuitenkin että ihminen voi syntyä homoksi#

Missä minä noin olen sanonut, tuo on teidän uskontonne, ei minun. Minä uskon tai valitettavasti tiedän että ihminen on kykeneväinen lähes mihin tahansa pahuuteen, aina pystyy itselleen keksimään syitä joilla oikeuttaa omat tekonsa. Nykyihmisellä on ajattelumalli tunne oikeuttaa teon, sillä voi oikeuttaa lähes mitä tahansa, jos kokee tuntevansa jotain on silloin omasta mielestään oikeus tehdä lähes mitä tahansa, pettää kumppaniaan, hylätä lapset jne. Tunne oikeuttaa teon ajattelulla voi perustella itselleen vaikka pedofilian, tai vieläkin pitemmälle vietynä jopa väkivallan. Jokaisella meistä on omat haavamme ja lapsuuden traumamme, niiden olemassaolo ei kuitenkaan oikeuta ihmisen omia vääriä tekoja. Esimerkiksi on havaittu että hyväksikäytetyllä on suuri riski ryhtyä myös itse hyväksikäyttäjäksi aikuisena.

#Homoutta voi pitää epänormaalina, luonnottomana, häiriönä, ihan minä vaan - mutta sen olemassaolo ei siltikään häviä yhtään mihinkään#

Kuten jo taisin todeta, tuo teoria on teidän oma uskontonne, jolla pyritte hakemaan oikeustusta omille teoillenne ja valinnoillenne ja esittämään yhteiskunnallisia vaatimuksia, kaikki omat valinnat ja teot on kätevästi oikeutettu kun vain uskotaan homouden synnynnäisyyteen, tuo on siis pitkälle vietyä itsepetosta jota koko yhteiskunnan pitäisi olla tukemassa. Todellisuus ei kuitenkaan mene uskontonne mukaan vaan esim. homous tomii paremminkin ilmiön/trendin kaltaisena muoti-ilmiönä, tämä voidaan havaita esim. väestöliiton tilastoista joista havaitaan että esim. naisten seksuaalinen kiinnostus toisia naisia kohtaan on kasvanut valtavasti verrattuna menneisiin vuosikymmeniin, vanhat teorianne eivät siis enää päde todellisuudessa.
Oletpa harhauskomustesi vallassa Arto T.

"homous tomii paremminkin ilmiön/trendin kaltaisena muoti-ilmiönä, tämä voidaan havaita esim. väestöliiton tilastoista joista havaitaan että esim. naisten seksuaalinen kiinnostus toisia naisia kohtaan on kasvanut valtavasti verrattuna menneisiin vuosikymmeniin, vanhat teorianne eivät siis enää päde todellisuudessa."

Tuohan kuvastaa sitä että ihmisten seksuaalisuuden monimuuotoisuuden toteuttaminen on yleistynyt. Sen sijaan lesbohomojen tai biseksuaalien naisten osuus ei ole kasvanut, vaan he vain toteuttavat seksuaalisuuttaan nykyään, kun he aiemmin salasivat tai pidättäytyivät siitä, koska ertenkin uskontoperäinen sorsimis-muoti jylläsi aiemmin.

Samahan on uskomusten harrastamisessa. Aiemmin ihmiset kävivät kirkoissa, sekä uskontopakosta että uskomus-muoti-ilmiön syystä - eli ollamöllöttivät kirkoissakin, vaikka ajattelivatkin mielissään että "mitä helvetin sontaa tuo uskomus onkaan". Sittemmin ihmiset ovat voineet vapautua noista epäkäytännöllisen kiristävistä uskomus-muoti-ilmiöistä.

uskomuskirjaset, kuten vaikkapa raamattu ovat kertomusta siitä, miten uskomuspiireissä "synnit" ovat kukoistaneet ja miten niitä on hyväksytty aiemmin. Esim raamatussahan ihan muitta mutkitta on kertomusta, miten aviopari maria&joosefille kävi joku ulkopuolinen ukkeli tekemässä avioliiton ulkopuolisella sekstailulla penskan. Eikä sitä avioliiton ulkopuolista sekstailua siinä mitenkään ruodita eikä tuomia, vaan jopa palvotaan ... paitsi sitten myöhemmin se äpärä-penska jesse itse tuomitsee ja kieltää avioliiton ulkopuolisen sekstailun, eli tuomitsee ja kieltää oman syntyperänsä - siis satutarinasyntyperänsä.
On siinä ristususkovaisilla melkoinen noidankehä sekä palvoa että tuomita syrjähyppelyt. Vaikka toki uskomuksissahan muotia määritellä eläminen syntisairaaksi ja sitten tarjota siihen uskomusmuotivaivaisuuteen uskomushumpuukihoitolääkkeitä, etenkin maallisesta valuutasta. Noh, uskomusmuotijututhan ovat temppelipapisto-rääsymuotitalojen rahastusbusinessta toki.

raamattuhan on täynnä moraalittomuuksia, joita ei tuomita niiden kertomuksissa lainkaan, mutta vastaavanlaiset tuomitaan sitten muissa tekstikohdissa ihan silmittömästikin. Mutta sellaisiahan nuo uskomukset ovat, ihan älyttömiä.

Siinä olet Arto T ihan oikeassa että hyväksikäytetyillä on taipumusta siirtyä itse hyväksikäyttäjiksi myöhemmin. Tuohan näkyy kaikista selvimmin uskovaisperinteen välittämisessä lapsia aivopesten, lapsirukkia pahakikäyttäen ... ja sitten ne uskovaisaivopestyt lapset tekevät samaa aikuisina myöhemmin lapsille, eli pahaksikäytön kierretraditio vain jatkuu, valitettavasti.

uskovaisethan ovat muodissaan valehdelleet homojen muka hyväksikäyttävän lapsia ja että homorakkaus olisi muka sen myötä syntyvää - vaikka uskovaisilla itsellään uskomustensa jatkolevittäminen perustuu pääsääntöisesti lasten vikittelyyn ja pahaksikäyttöön, eli he itse todella tekevät sitä, mitä väittävät muiden muka tekevän. Samahan uskovaisilla on tieteen suhteen, kun levittävät muotiuskomustaan siitä että tiedeasiat perustuisivat muka uskovaisten jumalan (eli humpuukin) "älykkääseen suunnitteluun". Ja uskovaismuoti kiistää tosiasiat, eli ihmisille luonnonluoman järjen käytön tieteen ja keksintöjen tekemisessä, sekä luonnon toiminnan monimuoitoisuuden ja jatkuvan kehitysprosessin ymmärtämisessä.

uskovaisethan ovat vieläpä yltyneet muotiinsa lasten ja nuorten pahaksikäytössä ja suuntaavat uskomusaivopiereskelyään lapsiin vimmaisesti.
Järkyttävästihän tuota lasten ja nuorten pahaksikäyttöä harrastetaan näissä uuskarismaattisissa uskomus-muoti-ilmiö-kulteissa (joita on toki ollut aemminkin). Noissa rakennetaan sitä uskovais-zombie-joukkoa, joka sitten tapittaa tv7:lla pyöritettäviä ohjelmia, joiden alalaidassa pyöritetää pankkitilinumeroita, joilla huiputetaan uskovaislahkomuotiin langenneilta rahaa uskovaiskulttijohtoporukan kroisoselämän käyttöön
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005241092.html

Onhan tuo täysin saatanallista touhua - mikä ei ole ihmekään, kun nuo lahkolaisuskovais-muotifirmat sentään uskovat siihen saatanaansa, jonka pauloissa heidän uskomuksensa on - sillä eihän uskomuksissa ole lainkaan synti eikä tuomittavaa _valehtelu_, vaan koko juttu perustuu siihen; valehtelu pyhittää uskonnolliset tarkoitusperät.
Käsi ylös kuka jaksaa lukea sekopäisten fundiksien arto t:n ja anti-humanin pakkomielteisiä länkytyksiä. Kummallakin pää niin syvällä omassa hanurissa ettei mitään oikeaa keskustelua synny näiden kahden robottimaisissa vastauksissa. Hoitoon molemmat. human sekoilee hesarissa jälleen uudelle nimimerkillä ihmiskuntalainen: http://www.hs.fi/kayttaja/?userId=ihmiskuntalainen Nimimerkit muuttuu mutta robotti-humanilla sama virsi raikaa tuttuun tapaan viestistä toiseen.
Kas, Zephyr on kaikesta edelleenkin ihan pihalla, varjoisella kujallaan; mutta aika vakuuttavasti sen kyllä todistaakin, tavan takaa.
Se on niin söpöä tuo Zephyrin kirjoittelu, kun siitä uupuu täysin aiheen käsittelykyvyt ja potenssi omaan mielipiteenmuodostukseensa itse asiasta on ihan olematonta.
Jatka samaa rataasi vaan. Kyllä se siitä syvenee urapolkusi, jossa on muuten aika lailla samaa kuin Trumpillakin twitter-töksäytyksinenne foxista :D

Tosin sinä Zephyr taannoin vaadit että uskontoja ei saa sinun mielestäsi arvostella ja sitten kun ylläpito teki tämän uskontokritiikin erilliskeskustelunkin, niin sitten sinä Zeprhy olet tullut tännekin saarnaamaan ettei uskontoja saisi sinun mielestäsi arvostella.

Sinussahan Zephyr on ihan jumala- ts. uskontojen sepustaja-ainesta - nuohan ovat aina vaatineet ettei niitä saa arvostella, eikä kyseenlaistaa, vaikka ne itse sitten mauhkaavat miten vaan, kuten sinäkin olet kesksuteluissa tehnyt.

Minä olen sitä mieltä että Räsästen, Niikkojen tms arvostelulätkiminen on kokolailla yhtä tyhjän kanssa, sillä nuo ovat lähinnä vain uskovaishyttysiä, jotka kumpuavat sieltä itse ongelmasta, eli uskontojen illuusio-humpuuki-allikosta, jonka kyseenalaistaminen ja kuivattaminen on tärkeämpää, jos uskovais-hyttysten uskomusmalarialevitystä aiotaan saada vähenemään. Viat ovat itse uskomuksissa, eivätkä niinkään niiden pauloihin ajautuneissa.

Niin kauan kuin jotkut perustavat maailmankuvansa johonkin jumala-humpuukiin, on moisia hallusinaatioita syytä kommentoida.

Jos sinulle Zephyr uskomus- ja jumala-humpuuki on tärkeää, niin kerro meille vaikka miksi uskottelet niin?

Ainakin sinun on täysin turhanpäiväistä kiertää samaa urautumaasi, etteikö uskomuksia tai muuta mistä sinä et pidä tai olet eri mieltä, ei muka saisi kommentoida. uskomuksillahan on mielipiteet erinäisistä asioista ja ne ovat niiden mielipiteitä, eivätkä mitään yleisiä totuuksia missään nimessä, joten montaa muuakin mieltä voi olla, etenkin uskomuksiin(kin) liittyvissä keskusteluisssa. Lähtökohtahan on ainakin se, ettei jumalia ole olemassakaan, joten jos joku taho tai ideologia vetoaa jumaliin, niin kestäköön harhaluulonsa kyseenalaistamisen ja arvostelun tietenkin myös. Toki jos joku kykenee luotettavasti osoittamaan jumalien olemassaon, niin siitä vaan ... mutta kristitytkin ja muslimitkin tietävät että vuonna 6666 eaa ei kristittyjen jumalaa, eli muslimien allahia ollut vielä keksittykään aka satuiltukaan ; )
Lapset ne osaavat kysyä olennaisia kysymyksiä noista uskomuksistakin. Eräskin tomera tyttö kysäisi että

"Mitä sitten kun se jumala kuolee. Niin pääseekö se sitten taivaaseen?"

Jaa-a, kaikkitietäväiset uskovaiset varmaan osaavat kertoa tuonkin, sen jumalansa puolesta :D
Noh ArtoT, käännetään sen verran että jos homous olisi oma valinta ja sen mukainen elämäntapa, niin miksi se sinusta on tuomittavaa? Arvaten nojaat tässä Raamattuun.
Ja tokihan Raamatun mukaan saa maailmankatsomuksensa rakentaa, en sitä tuomitse. Puhuit väärista valinnoista, nii miksi uskonnollisissa piireissä on nii paljon sitten
hyväksikäyttötapauksia, joita edes viranomaisten taholta ei olla tutkittu? On aika kaksilla rattailla polkemista, jos homous tuomitaan jyrkästi mutta hyväksikäyttö ongelma on
rehottanut yhteisöjen keskuudessa jo pitkään. Mitä vastaat tähän? Molemmissa tavallaan kyse "seksuaalimoraalista"

Entä, uskotko sinä että pystyt tätä "väärää kehitystä" vastaan mitenkään taistelemaan? Onko sinun aatemaailmallesi paljon kannatus Suomessa?
Miten tätä kehityskulkua voisi enää muuttaa kun näin pitkälle on jo edetty?
Onkos hullu-human ajatellut pyrkivänsä kristillisdemokraatteihin kun on tämän perusteella hyvinkin konservatiivinen:

"viina, kannabis ja uskonto voivat viedä mielen loppuiäkseen. "( http://www.hs.fi/kayttaja/?userId=ihmiskuntalainen ) satukirja raamatunkin nicolos-käpälikkö-human tuntee Päivi Räsästä paremmin.

Ja hullu-human, pakkomielteet voivat myös viedä mielen myös loppuiäkseen, siitä olet hyvä esimerkki.

Ja onkos human sittenkin itse bi-seksuaali kun antaa hesarissa vagina yhdyntäneuvoja :D

"Yhdyntä sattuu jopa joka kymmenettä naista – Tutkimus selvitti, miten sukuelinten kosketusarkuuteen voi löytää apua


ihmiskuntalainen 8.6. 13:55

Voisivatkohan tuohon olla suurimmat syyt
- antibakteeri-yms-pesuaineet ja kosmetiikat
- ravinto, joka ei vahvista ihon ja kudosten joustavuutta, eli onko esim. B-vitamiinin ja rasvahappojen yms riittävä ja monipuolinen saanti kunnossa?
- erityisesti mm. rasvattomat maitotuotteet, joista uupuvat ne maidon kymmenet hyödylliset rasvahapot, on tutkimuksissa ollut naisten "alapää"ongelmienkin sylttytehdasepäilyjen kohteena. Myös omega- ja muutkin rasvahapot ovat kudosten hyvälle toiminnalle olennaisen tärkeitä.
- liian kiristävien vaatteiden aiheuttama kiristys- ja hankausrasituskin voi vaikuttaa epäedullisesti

Toki sitten suuri merkitys on myös rakastelussa esileikkien muistaminen, sillä kiihottuneena on valmiimpi ottamaan vastaan ja rauhassa työntymisen, jotta kudokset voivat rauhassa avautua, eikä niitä pakoteta hosumalla siihen. Samahan koskee pyllyseksiäkin, eli senkin nautinnollisuudelle olennaista on kiihottuminen ja rauhassa aloitus, tai muuten ei hyvältä tunnu. Miesten tai välineitten käyttäjien pitää aina muistaa se, että se "työntymispaikka" pitää hyväillä valmistautumaan, eli ikään kuin "koputella ensin ovea, eikä rynnätä ovenkarmit rytisten sisään".

http://www.hs.fi/kayttaja/?userId=ihmiskuntalainen
Raamattu kirjana on hengellinen. Kyse on hengellisyydestä. Käytetään vaikeasti tulkittavia vertauskuvia. Raamatun mukaan mies ja nainen muodostavat yhdessä esikuvallisen Jumalan kuvan ja seurakuntaruumiin. Sulhanen ( Kristus ) ja morsian ( seurakunta ). Tämän tulkinaan mukaan kaikenlainen muu on väärää jumalankuvaa ja epäjumalanpalvelemista kuten homoseksuaalisuus. Raamattu käyttää homoista vertauskuvaa koira, joka tarkoittaa saastaisuutta. Tällaista. Niinkuin te ette olisi tätä tienneet. Tämä on perinteinen fundamentalistinen tulkinta, jos olen ymmärtänyt oikein.
#Puhuit väärista valinnoista, nii miksi uskonnollisissa piireissä on nii paljon sitten
hyväksikäyttötapauksia, joita edes viranomaisten taholta ei olla tutkittu?#

Esität nyt aika voimakkaita yleistyksiä ja syytät esim viranomaisten toimintaa, minun on vaikea uskoa että kukaan viranomainen tahallaan jättäisi tutkimatta noin vakavaa rikosta. Toiseksi väität että uskonnollisissa piireissä olisi paljon hyväksikäyttötapauksia, onko sinulla esim. joku tutkimus jossa todettaisiin että sellaisia on enemmän uskonnollisissa piireissä, en välttämättä usko, mutta on selvää että niistä puhutaan enemmän, ne saavat mediakohua jos uskonnollisista piireistä paljastuu tällaisia väärinkäytöksiä, lisäksi ne ovat kääntymättömille ihmisille mieluisia uutisia, ehkä sisällä joku pieni omantunnon ääni on joskus sanonut että minunkin pitäisi tehdä parannus ja laittaa asiat Jumalan kanssa kuntoon, mutta ei ole kuitenkaan laitettu, kun nyt paljastuu tällaisia väärinkäytöksiä saadaan taas uusia tekosyitä hylätä asia ja tällainen voidaan kätevästi yleistää koskemaan lähes kaikkia uskovaisia. Selvää tietenkin on ettei tällainen hyväksikäyttö millään lailla ole Jeesuksen opetuksen mukaista.

# jos homous olisi oma valinta ja sen mukainen elämäntapa, niin miksi se sinusta on tuomittavaa?#

Jumala alunperin on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi ja nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. Seksuaalisuuden pohjimmainen tarkoitus on Jumalan työssä ollut uuden elämän luominen ja varjeleminen, Seksuaalisuus on valtava voima joka on sen vuoksi laitettu tietyihin raameihin miehen ja naisen avioliittoon, ettei sitä käytettäisi väärin eikä sillä tehtäisi vahinkoa, ihminen on kuitenkin alistanut seksuaalisuudenkin omiin itsekkäisiin tarkoitusperiinsä ja rikkonut Jumalan alkuperäistä tahtoa ja suunnitelmaa vastaan. Ihmisellä on monenlaisia ajatuksia ja mielitekoja mutta ei silti ole hyväksi kaikkia niitä lähteä ruokkimaan.

# pystyt tätä "väärää kehitystä" vastaan mitenkään taistelemaan? Onko sinun aatemaailmallesi paljon kannatus Suomessa?
Miten tätä kehityskulkua voisi enää muuttaa kun näin pitkälle on jo edetty?"#

Eihän luopumus ole uusi asia, näin on tapahtunut monia kertoja historian saatossa, kts. esim. 2 Kun 10:

14 Myös kaikki johtomiehet, papit ja kansa luopuivat Herrasta, alkoivat noudattaa muiden kansojen kauhistuttavia tapoja ja saastuttivat Jerusalemin temppelin, jonka Herra oli pyhittänyt itselleen. 15 Herra, heidän isiensä Jumala, lähetti sananviejiään yhä uudelleen varoittamaan heitä, sillä hänen tuli sääli kansaansa ja omaa asuinsijaansa. 16 Mutta ihmiset pilkkasivat hänen lähettiläitään eivätkä välittäneet hänen sanoistaan. He tekivät pilkkaa Herran profeetoista, kunnes Herra vihastui kansaansa niin, ettei se enää voinut pelastua.

Ikävämpi juttu oli se mitä siitä seurasi, koko maa valloitettiin ja vietiin pakkosiirtolaisuuteen, Sodomassa Loot yritti varoittaa ihmisiä tuhon aattona , mutta hänelle vain naurettiin. Jeesus tuli vetoamaan kansaan, mutta Hänet tapettiin, vain muutamia vuosikymmeniä tämän jälkeen koko Jerusalem tuhottiin täydellisesti. Me elämme armon ajan viimeisiä päiviä, Jos koko kansa on hylkäämässä kristinuskon arvot, ei se tälle maalla ainakaan Jumalan siunausta tuo.
Nää nyt ei oo tutkimuksia mutta ei varmana kaukana totuudesta:
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002681321.html
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000390626.html
http://areena.yle.fi/1-4114312
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/markku-koivisto-myonsi-aviorikoksen-miehen-kanssa/

ja lisää löytyy helposti googlettamalla. Missä kohtaa syytin viranomaisten toimintaa? Syytin kylläkin lestadiolaisten ja tai laajemmin uskonnollisissa piireissä
tapahtuvaa toimintaa. Rupesit selittämään jotain Raamatusta, mutta et vastannut suoriin esittämiini kysymyksiin. Ymmärtääkseni kun olet melko fiksu ihminen, niin kehittelehän
jokin toimiva ja tehokas hoitomuoto homouden kitkemiseksi. Vielä sellainen jossa tulokset ei jäisi yhtä laihoiksi kun elävät vedet-yhteisössä. Voisin tulla koekaniiniksi jos hoitomuoto
olisi riittävän tehokas eikä olisi liian kallis pienituloiselle. Siitä voisi halutessa tehdä sitten jutun mediaankin. Uskon että eheytyjiä löytyisi sikäli kun hoidon hyödyistä olisi selvää näyttöä.
Mietihän asiaa!
Ps. Kysy vaikka Jumalalta apua jos et pääse alkuun.
Kiitos linkeistä, muutamia kohtia tarkentaisin, käsittääkseni Markku Koivistoa ei ole syytetty alaikäisten häirinnästä, vaan ihan aikuisten lähentelystä, voit toki korjata jos on muuta tietoa. Harhaanjohtaja kirja ei valitettavasti hirveästi vakuuta, sillä se on aika tarkoituksellista hyökkäystä kristinuskoa vastaan lähtien jopa 70 luvun asioista ja siinä puhutaan kohuesiintyjistä jotka jo muutenkin ovat olleet julkisuudessa. Lestadiolaisuudessa on toki tullut esille monia vakavia hyväksikäyttötapauksia, kuitenkin tuossa puhuttiin 80 luvulta alkaen puhutaan siis 30-40 vuoden aikajänteestä jolla noita tapauksia on ollut, se toki ei tee niistä hyväksyttäviä. Kuitenkin asian yleistäminen koskemaan kaikkia uskovaisia tai uskovaisten ryhmiä on perusteeton. Lestadiolaisuus ryhmällä on monia ominaispiiteitä kuten se että siihen paremminkin synnytään kuin liitytään, suuret lapsimäärät jne. Ehkä se altistaa tilanteeseen jossa liikkeeseen kuuluminen on paremminkin perheasia kuin vakaumuksellinen asia, tämä voi tuoda riskin epäterveistä asioista.

#Voisin tulla koekaniiniksi jos hoitomuoto
olisi riittävän tehokas eikä olisi liian kallis pienituloiselle.#

Kysy itse suoraan Jumalalta, jos voit sen ilman pilkkaamista tehdä?
Ei lestisten lapsiin sekaantumista voi sivuuttaa, koska kysymyksessä on nimenomaan liike, joka katsoo, että he pääsevät taivaaseen: olen kuullut tapauksia, missä he tulivat suoraan sanomaan esim. luterilaisille maallikoille, että : " raja menee tässä, kuka pääsee taivaasen" ja tarkoittivat itseään...kun heillä on paljon tuollaista, niin he tod.näk. ovat harhaoppisia, luulottelijoita. Tavallisen kristinukson mukaan esimerkiksi Pyhä Henki korottaa aina Kristusta. Mooseksesta kerrottiin, että hän oli maailman nöyrin ihminen. Kun sitten katsoo näitä hihhuleita, missä pyhää henkeä roudataan tuontitavarana matkalaukuissa ameriikoista asti, vaikka Jumala on itse kaikkialla läsnäoleva...ja on näitä kaatuilemista bändin tahdissa, niin ei voi muuta kuin nauraa sisäänpäin, että mitkä showt ( ja rahankeruut ) ovat menossa. Sitten kun niissä ei ole mitään liturgiaa eikä muutakaan järjestystä, niin hohhoijaa taas, että sillä ollaan menossa aivan taivaaseen saakka. Sitten vielä väitetään, että ollaan pyhässä hengessä, että anna mun kaikki kestää. Markku koivisto nimenomaan oli yksi näistä! Taisi olla aika harhassa tai muuten vaan pihalla...mites muutenkaan.

Arto T laittaisit vaan kiltisti iltaisin kättä ristiin ja pyydä syntejäsi anteeksi ja varjelusta nimenomaan opillisissa asioissa, että mikä on oikein ja väärin, jos osaat. Isommat kihot ovat jo rytinällä kaatuneet.

Mutta helppoahan se on heikompias nokittaa. Siksikö tänne aina ilmestyt?

Markku Koivisto on sitten mennyt Sley´n : näkee nekin siellä ihka lihassa seksuaaliseen vähemmistöön kuuluvan(?) seurakuntalaisen, tai mitä näkevät ja luulottelevat, kuka sen tietää.

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/markku-koivisto-loysi-hengellisen-kodin-sleysta/
Tuo biseksuaali aviovaimomies-pastori Markku Koiviston tapaus on tuota uskontokunnan ristiriitaisuutta, eikä mitenkään harvinaista noilla.
Ensinhän hän sai Suomen lain mukaisen tuomion alaikäisen (alle 18v) seksuaallisesta pahaksikäytöstä.
https://yle.fi/uutiset/3-6554656
Markku Koviisto sai vuoden ja 3 kk ehdollisen vankeustuomion. Koivisto uskotteli helluntailais-herätysliikkeeseens tulleelle 17-vuotiaalle että seksuaaliset teot Markku Koiviston kanssa kuuluisivat uhrin eheytymiseen ja hengelliseen kasvuun.

Ja sitten hän myöhemmin ilmestyi puuhaamaan Sley:n nuorisotyössä taas.
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/markku-koivisto-palasi-julkisuuteen-vuosien-hiljaiselon-jalkeen-23427053/
Satu- ja fiktiokerrontamaailmathan ovat osin samaa kuin uskonnot, mutta toisin kuin satu- ja fiktiomaailmat, uskontojutut jäävät joillain ihmisillä päälle ja he alkavat uskotella niihin ja alkavat kutsua sitä jämähtämistä hengellisyydeksi.

lohikäärmeet, menninkäiset, lentävät spagettihirviöt ja jumalat kuuluvat samaan kastiin, mutta usktontokulteissa ne niiden sadut iskostetaan joillekin. Ehkä noilla uskovaisilla on jokin taipumus langeta uskontojen vikittelyille - mutta valinnastahan siinä on kyse.

Marokosta on löydetty n. 300 000 vuotta vanhoja nykyihmisen luita. Kun ajatellaan siihen sitä asiaa että juutalaisuus on enintään 3 000 vuotta siten sepustettu, niin nykyihminen on ollut siten ainakin 99% olemassaoloajastaan elelemässä ilman juutalaisuus-kristinuskomus-islam -kolminaisuus-satua.
Toki satusetiä ja myös satutätejä on aiemminkin riittänyt ja sittemminkin. Lapsuuden jäkeen aikuiset ihmiset vain ymmärtävät sadut saduiksi - ellei sitten ole uskovainen, joka ei ymmärräkään mikä on totta ja mikä satua.
#Markku Koviisto sai vuoden ja 3 kk ehdollisen vankeustuomion. Koivisto uskotteli helluntailais-herätysliikkeeseens tulleelle 17-vuotiaalle että seksuaaliset teot Markku Koiviston kanssa kuuluisivat uhrin eheytymiseen ja hengelliseen kasvuun.#

Nyt täytyy myöntää että Koiviston suhteen muistin väärin, kun muistelin hänen ahdistelleen vain aikuisia, pahoittelen virhettäni, en nyt niin kovin tarkasti seurannut tuota tapausta.
#Mutta helppoahan se on heikompias nokittaa. Siksikö tänne aina ilmestyt?#

Kyllähän te nyt yhdelle poloiselle uskovaiselle aina pärjäätte, ehkä nyt tulin käymään kun täällä aika vähän muita uskovaisia näkyy ja hyvä on puolin ja toisin hieman pölyyntyneitä käsityksiä tomuttaa, toki tämän yhden nimimerkin kommentti vaikutti johon halusin vastata.

#Arto T laittaisit vaan kiltisti iltaisin kättä ristiin ja pyydä syntejäsi anteeksi ja varjelusta nimenomaan opillisissa asioissa, että mikä on oikein ja väärin, jos osaat. Isommat kihot ovat jo rytinällä kaatuneet.#

Niin se on kysymys jossa varpaillaan saa olla kuinka helposti voi eksyä jos ei pysy raamatun sanassa, valitettavasti monen julkkispuhujan kohdalla voi olla niin että vaikka olisi alkanut aitona ja Jumalan sanassa pysyen, julkisuus huomio, keskipisteenä oleva voi nostaa ylpeyden ja viedä asiat pieleen.

#liike, joka katsoo, että he pääsevät taivaaseen: olen kuullut tapauksia, missä he tulivat suoraan sanomaan esim. luterilaisille maallikoille, että : " raja menee tässä, kuka pääsee taivaasen" ja tarkoittivat itseään...kun heillä on paljon tuollaista, niin he tod.näk. ovat harhaoppisia, luulottelijoita.#

Lestadiolaisuudessa on jonkin verran tällaisia uskonnollisia piirteitä, joissa liikkeen olisi varmaan syytä tarkemmin tarkastella omaa toimintaansa.
Zephyrille ainakin annetaan pakit, kun ollaan vain miehestä kiinnostuneita. Tuo Arto T on kiinnostuntu vain jumalamiehestä ja Zephyrissä ei ole siihen rooliinkaan uskottavuutta. Ja minä taas olen kiinnostunut vain oikeasti miehestä, joten Zephyr jää rannalel ruikuttamaan siinäkin suhteesa.
Ja vielä kun Zephyr on niin uskontohuumorintajutonkin (eli ihan avoimesti samanlainen kuin koraani tai raamattu) ja uskontomustasukkainen - vaikka uskonnoissa ei ole yhtään mitään todellista pohjaa moiseennkaan. Mutta kerro toki Zephyr siitä uskontosuhteestasi, äläkä pihtaa sitä salarakkauttasi.

- - -

Amerikanjuutalaisilla hlbt-porukoilla on säröä, kun toiset juhlistivat israelin uskonnollisen oikeistohallituksen vallanpitoa ja Palestiinan miehityksen 50-vuotisspäivää, niin toiset tekivät vastaprotestin ja esittivät vaateet Palestiinalaisten hlbt-ihmistenkin vastaisen apartheid-sorron lopettamiseksi.

http://forward.com/scribe/373862/jvp-targeted-queer-jewish-youth-at-israel-parade/

http://forward.com/scribe/374055/jvp-reactions-to-our-parade-protest-were-cruel-homophobic-and-hyperbolic/
Naisille yhdyntäneuvoja antava (bi)mppa-human voisi aloittaa teologian opinnot yhdessä Arto T:n kanssa. Ja töihin voisi olla aika mennä heti kun mielenterveys sen sallii. Kellä töissä käyvällä on aikaa kirjoitella parin tunnin välein lähinnä usko yo aiheisia länkytyksiä: http://www.hs.fi/kayttaja/?userId=ihmiskuntalainen
Kuten naisten alistamisessa, biseksuaalien ja homojenkin vaihaamisessa, niin terrorismissakin terrorismissakin nuo nimim. Zephyrin palvomat abrahamikot ovat menneet uskomustensa syntyjärjestyksessä, eli terrorismia harjoittivat juutalaiset jo nykyajanlaskun 1. vuosisadalla (sekä sitten ensimmäisinä, mutta juutlaisten, teroristijärjestöinä Palestiinassakin jo 1900-luvun alkupuolella) ja sitten mukaan uskoutuivat hieman myöhemmin kristityt ja sittemmin muslimitkin. Jokin ihan olennainen terrorismi-ominaisuus nissa "yhden ainoan jumalan ja yhden ainoan oikean uskonnon" uskomuksissa on.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_religious_terrorism#Zealotry_in_the_1st_century

Joten ei kannattaisi kenenkään mennä opiskelemaan hölönpölyä, kuten teologiaa tms. sillä sillähän joutuvat vain hukkaamaan aikaa hölynpöly-humpuukin saarnaamiseen ja harrastamiseen jopa täyspäiväisesti, mistä nimim. Zephyrkin papistoja ja uskovaisia soimaa riviensä välistä.
Annetaanpas nimim. Zephyrille jotain hyödyllistäkin tekemistä: Teehän ystävälisesti meille arviolaskelmasi siitä, miten paljon ihmiskunnalta on kulunut täysin hukkaan, humpuuki-hömppä-uskontojen harrastamiseen, eli ihan täysin hyödyttömään ja haitalliseenkin puuhasteluun, tänks.

Vai onko liian vaika pala, eivätkö kyvyt riitä, vai onko asenneongelmia tuon arviolaskemisen suhteen?
Tämä keskustelu ("keskusteleminen uskonnon ja homoseksuaalisuuden suhteesta") on siinä mielessä yksipuolista, että uskonnon osalta ei vain kristinusko ole ainoa edustaja eikä edes kristinuskossa ole vain yhtä ainoaa tulkintaa. Toisekseen homoseksuaalisuus on vain y k s i seksuaalisuuden muoto, kuten heteroseksuaalisuuskin.
Mitä tulee ylläolevassa keskustelussa käytyyn väittelyyn synnynnäisistä ja ei-synnynnäisistä ihmisen olemukseen liittyvistä asioista, olisi hyvä huomata, että näillä biologistisilla väitteillä ei voi vakuuttaa ketään, jonka a r v omaailma on jo valmiiksi luonut arvojärjestyksen. Keskustelun on jo siten helppo osoittaa olevan muuta kuin oikeaa kuuntelemista, kun esittää heteroseksuaalisuuden olevan valinnaista (siinä kuin homoseksuaalisuuden). Tällöin kukin tuo esille arvovalintansa, koska muilla seikoilla ei ole r i i t t ä v ä ä todistusvoimaa.
"Annetaanpas nimim. Zephyrille jotain hyödyllistäkin tekemistä: Teehän ystävälisesti meille arviolaskelmasi siitä, miten paljon ihmiskunnalta on kulunut täysin hukkaan, humpuuki-hömppä-uskontojen harrastamiseen,"

Ihan "kommenttina vaan", kuinka paljon sinulla Human on mennyt aikaa täysin hukkaan kymmenien tuhansien viestien kirjoitteluun kaikille mahdollisille foorumeille?

Mitä olet sillä saavuttanut?

Outoa on sekin, että jos vaikkapa islamistit iskevät jossain, tai Hesari uutisoi jonkun islamilaisen maan takapajuisuudesta vaikkapa homojen suhteen, niin olet välittömästi kommenteissa jankuttamassa kristinuskosta ja breivikistä ja "kristillisistä natseista" ja ties mistä. Siis asioista, jotka eivät liity uutiseen millään tavalla. Miksi et kritisoi islamin takapajuisuutta? Islamilaisissa maissa homojen asema on surkeista surkein.

Miksi muuten nimimerkkisi Hesarissa vaihtuu kahden viikon välein?

En usko, että vastaat, joten mukavaa kesää.
Näin: toivoisin, että tällaisia yksittäisen ihmisen ilkeitä kirjoituksia ei määriteltäisi kristillisiksi, kun niissä ei juuri mitään kristillistä ole.
(bi)mppa-neuvoja humanilla olisi ensi viikolla mahtava tilaisuus mennä keskustelemaan uskomuksista monessa eri tapahtumassa Pridessa: http://kallionseurakunta.fi/helsinki-pride-viikko-kallion-kirkossa/

Tosin kaveri on sen verran munaton ettei sitä tee. Nimimerkit Hesarissa vaihtuvat parin viikon välein ja täällä kirjoittelee humanin ja hymiömerkin turvin. Esim ei uskaltaudu FB:n https://www.facebook.com/aitoavioliittoaivopierut/ sivuille kommentoimaan uskovaisten kirjoituksia tai Iltalehteen omalla nimellä naamalla. Raukkamaista pelkuruutta.

Uusimmille humanin aivopieruille mistä muustakaan kuin lähinnä uskonnoista, aiheesta riippumatta joka päivä, voi naureskella täällä: http://www.hs.fi/kayttaja/?userId=kommenttina%20vaan
Zup: ""Annetaanpas nimim. Zephyrille jotain hyödyllistäkin tekemistä: Teehän ystävälisesti meille arviolaskelmasi siitä, miten paljon ihmiskunnalta on kulunut täysin hukkaan, humpuuki-hömppä-uskontojen harrastamiseen,"

Ihan "kommenttina vaan", kuinka paljon sinulla Human on mennyt aikaa täysin hukkaan kymmenien tuhansien viestien kirjoitteluun kaikille mahdollisille foorumeille?

Mitä olet sillä saavuttanut?

Outoa on sekin, että jos vaikkapa islamistit iskevät jossain, tai Hesari uutisoi jonkun islamilaisen maan takapajuisuudesta vaikkapa homojen suhteen, niin olet välittömästi kommenteissa jankuttamassa kristinuskosta ja breivikistä ja "kristillisistä natseista" ja ties mistä. Siis asioista, jotka eivät liity uutiseen millään tavalla. Miksi et kritisoi islamin takapajuisuutta? Islamilaisissa maissa homojen asema on surkeista surkein.

Miksi muuten nimimerkkisi Hesarissa vaihtuu kahden viikon välein? "

Aika yllättävää ettei humanilla ole ollut munaa vastata zupin kysymyksiin.
Seuraava