Persujen free fall

Seuraava
Ruotsidemokraattien (SD) eli ruotsinpersujen mahdollinen vaalimenestys

Ennakkoäänestys Ruotsin eduskunta- eli valtiopäivävaaleissa alkoi noin viikko sitten. Samalla kertaa järjestetään myös maakäräjä- ja kuntavaalit. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9. syyskuuta. Valtiopäiville valitaan yhteensä 349 edustajaa.

Tuore kannatusmittaus
Sifo, otos 3 486
25,2 % sosialidemokraatit (S)
19,4 % maltillinen kokoomus (M)
18,7 % ruotsidemokraatit (SD) eli ruotsinpersut, joilla läheiset suhteet suomenpersuihin
9,5 % keskustapuolue (C)
9,3 % vasemmistopuolue (V)
6,5 % ympäristöpuolue vihreät (MP)
5,1 % liberaalit (L)
4,2 % kristillisdemokraatit (KD)

Myös muiden tutkimuslaitosten kannatuskyselyt näyttävät lähes samoja prosentteja, joten 80 % ei todennäköisesti äänestä ruotsinpersuja (SD). Hallitukseen heillä ei nähdäkseni ole mitään asiaa.

Ruotsidemokraattien (SD) edustajien möläytyksistä, eroamisista/erottamisista, syytteistä jne. voisi kirjoittaa paljon enemmän, mutta riittänee kun sanoo, että meno on yhtä värikästä ellei värikkäämpää kuin suomenpersuilla. Ehdokkaina SD:llä on paljon täysin kokemattomia, joista voisi sanoa, että monet ovat, tuota niin, hyvin erikoisia. Eräskin ehdokas on kolmen paikkakunnan listoilla, vaikka häntä ei voi niillä paikkakunnilla edes äänestää, sitten niitä, joita tutkitaan ”avautumisesta” facebookissa sekä natsijärjestöissä toimineita, joista kerrotaan tässä uutisessa:
https://www.expressen.se/nyheter/ex-nazisterna-som-kandiderar-for-sd/

Vaalien viralliset tulokset ilmestyvät jossain vaiheessa tälle sivustolle:
https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rike/index.html
-----
Saksan tilanne
”Jos ensi sunnuntaina olisi liittopäivävaalit...”
Forsa, otos 2 503, 18.8.2018
30 % kristillisdemokraatit (CDU/CSU)
18 % sosialidemokraatit (SPD)
15 % vihreät (Grüne)
14 % vaihtoehto Saksalle (AfD), joka on rasistinen ja homovihamielinen persupuolue
10 % vasemmisto (Linke)
9 % oikeistoliberaalit (FDP)
4 % muut

Persupuolue AfD:n kannatus ei siis ole niin korkea kuin suomenpersut antavat ymmärtää.
------------------
Perussuomalaisten ja sinisten maailmasta

Ahdistusta
Kun lukee perussuomalaismiesten ja sintu-miesten kommentteja, niin kovasti heitä ahdistaa. No kun sateenkaarikansa marssii, maahanmuuttajat vievät työpaikat ja naiset, vihervassarit keksii kaikenlaista persujen päänmenoksi ja Yle ynnä Hesari valehteloo.
Eikä tässä vielä kaikki. Nyt armeijassa aletaan tarjota kaksi kasvisateriaa viikossa. On siinä taakkaa kerrakseen. Persujen pää-äänenkannattajan mukaan varusmiehet alistetaan punavihreälle ideologialle ja kommentoijien mukaan myös Seta on tässäkin yksi pääpiruista.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ex-ps - nyk sintu - ei tulev 2019) antaa ymmärtää, että Suomen maanpuolustus on kasvisaterian myötä romahtamassa ja vaatii armeijan johdolta eli kenraaleilta selvityksiä ja perusteluja. Niinistön mielestä ”armeija ei taistele linssikeiton ja kukkakaalipirtelön voimalla”. Ravitsemustieteen professori sanoo, että Niinistö höpisee omiaan:
https://yle.fi/uutiset/3-10369888

Resepti: Näin valmistat terveellisen ja täyttävän linssikeiton ja kukkakaalipirtelön
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005805058.html
-----
Kunnon populisti?
Timo Soini ilmaisi huolensa, että algoritmit ohjaavat politikkaa yhä populistisemmaksi. Soini luokittelee itsensä ”kunnon populistiksi”:
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005805087.html

Pro gradu
Laura Huhtasaaren (ps) pro gradu -työ ”sisältää sekä piittaamattomuutta tieteellisestä käytännöstä että vilppiä”, ilmoitti Jyväskylän yliopisto.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005805117.html

Perussuomalaiset ja uusnatsit samassa kulkueessa
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005808409.html

Varastokoti
Kansanedustaja Ville Vähämäki (ps) muutti varastoon
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257100-kansanedustaja-ville-vahamaki-muutti-varastoon-vuokraisanta-hammastelee-nyt-siella-ei

Tähän juttuun en ehtinyt perehtyä
http://raimoelaaksonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260259-huhtasaaresta-rikosilmoitus

...ja niin edelleen.
Lähetin seuraavan kommentin taholle, joka ylistää USA:n Trumpia, Unkarin Orbánia, suomen-, ruotsin- ja saksanpersuja sekä muita vastaavia. Koska tässä näyttää olevan tilaa, niin...
------

Ruotsidemokraattien (SD) kansanedustajien määrä supistunut

Neljä (4) SD:n kansanedustajaa,
Jeff Ahl
Olle Felten
Anna Hagwall ja
Mikael Jansson
erosivat SD:n eduskuntaryhmästä ja perustivat puolueen nimeltään Alternativ för Sverige (AfS) , jonka esikuvana Saksan AfD. Heidän mielestään SD ei ollut tarpeeksi ”jämäkkä” eli ilmeisesti liian vähän muukalaiskammoa, homo-ongelmaisuutta jne.

SD:n kolme (3) muuta kansanedustajaa,
Pavel Gamow
Margareta Larsson ja
Hanna Wigh
puolestaan erosivat SD:n ryhmästä ja ovat nyt ilman puoluetaustaa.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rekordmanga-politiska-vilar-i-riksdagen
Eroamisia/erottamisia on ollut aiemminkin, mutta antaa nyt olla.
------
SD:n edustajien töpeksintää noin vuorokauden ajalta 4.-5.9.

SD:n kansanedustaja ja kouluasioista vastaava Stefan Jakobsson joutui eroamaan väärinkäytösten vuoksi
Jakobsson on muun muassa huristellut taksilla 330 000 kruunun edestä valtion laskuun, niin yksityisiin pirskeisiin kuin yökerhoihinkin ja maksattanut valtion kassasta perheensä loma-asumiset Gotlannin saarella ja Idren tunturilla jne.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverigedemokratisk-riksdagsledamot-lamnar-sina-uppdrag-efter-avslojanden

SD-poliitikko Bo Hofvander sai lähtöpassit kirjoitettuaan mm., että toivoo sosialidemokraatteja edustavan Veronica Palmin kuolevan terrorihyökkäyksessä.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/sd-politiker-maste-lamna-partiet-skrev-hatkommentarer-pa-natet

Kolme (3) SD:n ehdokasta Kruunuvuoren (Kronoberg) läänin vaalipiirissä poistettiin ehdokaslistalta johtuen ehdokkaiden ”avautumisista” (vihaviestejä) sosiaalisessa mediassa.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/tre-sd-politiker-stryks-fran-valsedlar-i-kronoberg

SD:n nuorisojärjestön edustaja tokaisi borlängeläisen koulun tilaisuudessa, että ”tytöt voivat olla huorahtavia” (flickor kan vara horaktiga). Edustaja poistettiin koulusta rehtorin puhuttelun jälkeen.

Tässä oli siis pelkästään yhden vuorokauden aikana esiintulleita SD:n edustajien typerehtimisiä. Halusin kertoa, koska Suomen tiedotusvälineet uutisoivat ruotsidemokraateista usein hyvin pintapuolisesti, joskus suorastaan kehuvasti. Ei mainita myöskään, että SD haluaa rajoittaa naisten aborttioikeutta, sulkea tietyn/tiettyjä yleisradioyhtiöiden (SVT ja SR) kanavia, haluaa poliitikoille oikeuden määritellä, mikä on tiedettä ja taidetta ynnä muuta vastaavaa. Esikuvina ilmeisesti Unkarin Orbán ja Turkin Erdogan.
Homoja vastaan eivät uskalla suoraan hyökätä, mutta isän ja äidin perhe asetetaan etusijalle. Suhtautuminen sateenkaarikansalaisiin muuttuisi tietenkin heti, jos valtaan pääsisivät. Sellaista tuskin tapahtuu.
-----
Kotimaasta-Inrikes

Kaupunginvaltuutettu: Vaimon saa raiskata
Kankaanpään ps:n varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu: ”Järkeviä lakeja pitää noudattaa, mutta Raamattu menee edelle”.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/201809032201178609_pi.shtml

Teuvo Hakkarainen on palannut sairauslomaltaan eduskuntaan
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257949-poikkeuksellinen-ulostulo-eduskunnassa-mauri-pekkarinen-paukutti-nuijaa-teuvo
Pikaisesti
Huhtasaaren persustelu ja homo-ongelmaisuus lisääntyvät

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) pääsi avaamaan suunsa kirkossa. Näin hän neuvoo Suomen nuorisoa, ote puheesta:
”Älkää alistuko yhteiskunnan hegemonia edessä, älkää alistuko sateenkaariaatteelle, vaan pitäkää Raamatun sanasta kiinni, pitäkää evankeliumista kiinni, pitäkää Jumalan sanasta kiinni.”
http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262559-raivo-joka-perustuu-nolla-argumenteille
Koska Huhtasaari on äärettömän vastenmielinen tapaus, lopetan tähän, koska en halua pilata päivääni.
Perussuomalaisten maailmasta

Perussuomalaispoliitikkojen ja -aktiivien kitinä ei ota loppuakseen. No kun sananvapautta ei kuulemma ole tai jos hieman onkin, niin pian se otetaan pois. Todellisuudessa persut saavat sanoa ja kirjoittaa mitä tahansa, mutta haluavat estää muiden mielipiteet. Esimerkiksi Uuden Suomen Puheenvuoroon kirjoittavat persut estävät kommentoinnin niiltä, jotka ovat eri mieltä kuin persut.
---
Kokoomusnuoret sanoisko tulilinjalla ja maahanmuuttajat leikkausjonoon
Lempäälän kunnanvaltuutettu Olavi Saarelainen (ps) vihjaili kokoomusnuorten ampumisella ja että maahanmuuttajat tulisi leikata kuin kissat ja pitää kytkettyinä yms.
Puh.joht. Halla-aho ”tiukkana”: -Kuulostaa vähän tarpeettomalta sanomiselta.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/494d5f14-76cd-4ba8-ba29-42015a89e819
Kuten huomaamme, kunnallispoliitikollakin on vapaus kirjoittaa ja julkaista sanansa.

Edellä oli vain kaksi esimerkkiä runsaasta tarjonnasta.
Yksi uusi luku perussuomalaisten tarinaan on kansanedustaja Ano Turtiaisen keskiviikkoinen (3.6.) twiittaus, jossa tämä kommentoi Yhdysvalloissa tapahtunutta raakaa poliisiväkivaltaa. Minneapolisissa George Floyd kuoli poliisin käsissä ja asian tultua julkisuuteen alkoivat laajat mielenosoitukset.

- Oletteko huomanneet, mitä lähempänä hyvinvoinnin alueella ollaan "tasa-arvoa", sitä enemmän siellä on rähinöitä?, kirjoitti Turtiainen nyt jo poistettuun viestiinsä.

Viestiin oli liitetty kuva kuolemaan johtaneesta pidätystilanteesta, jossa poliisi painaa maassa käsiraudoissa makaavan Floydin niskaa polvellaan. Kuvaa oli muokattu värjäämällä kasvot vaaleanpunaisiksi ja siihen oli oheistettu teksti "Pink Floyd".

Kuvan on yleisesti katsottu häpäisseen ja pilkanneen poliisin surmaamaa miestä.

Myös perussuomalaisten puoluejohdon ja eduskuntaryhmän johdon piirissä postaukseen on suhtauduttu poikkeuksellisen kriittisesti.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoo keskustelleensa asiasta Turtiaisen kanssa ja myöntää tapahtuneen. Tavio sanoo kertoneensa viestin olleen "sopimattoman alatyylinen" ja ettei Turtiaisen käytös sosiaalisessa mediassa ollut hyväksyttävää. Perussuomalaisten puheeenjohtaja Jussi Halla-aho puolestaan toteaa, että puolueen ja eduskuntaryhmän johto on asiasta keskustellut.

Torstaina puolueen eduskuntaryhmä pui mahdollisia rangaistuksia: tuleeko moitteita, varoitus vaiko peräti eduskuntaryhmästä erottaminen määräajaksi tai jopa pysyvästi. Perussuomalaisissa (jos kohta eräissä muissakin puolueissa) rangaistukset asiattomista viesteistä ovat yleensä lievemmästä päästä - ne kun heikentävät eduskuntaryhmän painoarvoa eduskunnassa.

Erityisesti perussuomalaissa asiattomuuksia laukoneita on harjattu suorastaan pehmoharjalla, kun ei ole haluttu suututtaa asenteiltaan kirjavaa kannattajakuntaa. Liian järeiden toimien kenties pelätään hajottavan konservatiivis-populistista puoluetta.
Suorastaan hämmästyttävää. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä erotti Ano Turtiaisen, pysyvästi. Tosin... Etelä-Savon Juvalta kotoisin oleva Turtiainen voi halutessaan anoa ryhmän jäsenyyttä uudelleen ensi vuonna - mikäli Turtiainen muuttaa pysyvästi käytöstään.

Turtiainenhan poisti asiattoman twiittinsä ennen puhuttelua, mutta ei sinänsä sen asiattomuuden vuoksi - vaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän maineen vuoksi. Turtiainen oli myös pahoitellut eduskuntaryhmälle toimintaansa, kun asiaa puitiin.

Tämän myötä perussuomalaisten eduskuntaryhmän koko on enää 38 edustajaa, joten se ei ole enää eduskunnan oppositiopuolueista suurin. Se on saman suuruinen kuin kokoomuksen eduskuntaryhmä.
Turtiaisen väliaikainen erottaminen on pelkkää teatteria. Rasistiset ulostulot eivät ole mitenkään ainutkertaisia perussuomalaisilla ja tätä Hesarikin älysi Halla-aholta kysellä samassa yhteydessä kun tämä jutteli päivänselvyyksiä Keskustan tilanteesta.

Erilaista suhtautumista esimerkiksi Mäenpään tilanteeseen Hallis ei kuitenkaan osannut perustella. Suomen media on hämmästyttävän hampaaton ja kyvytön äärioikeiston suhteen, mutta esimerkiksi Li Anderssonin todetessa paskapuheen siksi itsekseen siihen tarttui jokainen erikoistoimittajasetä ja -täti.

Huomattavampaa on, että Atlantin tuolla puolen useampi Turtiaisen firman kanssa yhteistyötä tehnyt firma on sanonut diilit irti. Rasistiset ja homofobiset asenteet kannattaa tuoda vastaavalla tavalla julki sen sijaan että odottaa Suomen medialta minkäänlaista kritiikkiä.
Seuraava