Trollipoliiseilla on trollipyssy ja trollipamppu. Bäng bäng.

Tässä kun on noita erilaisia nettikeskusteluita seuraillut ja vähän moderoinutkin parin vuosikymmenen ajan, niin on nähnyt joidenkin asioiden muuttuvan ja tekniikan kehittyvän, mutta toisaalta nähnyt joidenkin asioiden pysyvyyden.

Yksi pysyvistä asioista on "trollipoliisien" ammattikunta.

Trollipoliisi hyppää esiin nurkan takaa, ampuu trollipyssyllään lamaannuttavasti, heilauttaa vielä napakasti trollipamppuaan ja kiljaisee tärkeänä "Trolli paljastettu! Älä ruoki trollia!". Ja lopulta naamalle leviää mairea hymy, kun oma erinomaisuus trollauksen tajuajana on saatettu muidekin keskustelijoiden ihasteltavaksi.

Trollipoliisin parina on usein kielipoliisi.
  • 2 / 33
  • Public eye
  • 17.4.2013 13:07
Minulle ei ole oikein avautunut, mitä pahaa on siinä että selkeästi trollausmielessä raapustetut töherrykset sellaisiksi myös todetaan.

Kielenvastaista kielenkäyttöä taas, etenkin silloin kun se haittaa viestin ymmärtämistä valtaosan samaa kieltä puhuvista keskustelijoista käsitettävissä olevalla tavalla, on toisinaan myös syytä selventää, vaikka kieli kehittyy ja eri ympäristöissä käytetään erilaista kieltä.

Näiden lisäksi kaipaisin ainakin tälle foorumille edes jotan rotia siihen, miten foorumin käyttäytymissääntöjä edellytetään noudatettavaksi. Esimerkiksi toistuvasti kanssakeskustelijoiden henkilöön (siis ei mielipiteisiin) käyvät alatyyliset kommentit eivät mielestäni kuulu foorumille, jolla haluaisin keskustella. Räväsuille varmasti löytyy tilaa jossakin, mutta en toivoisi sellaisten hallitsevan täällä.

Tuli vaan taas kerran mieleen...
1) Se tuo ihan turhaa asiaan liittymätöntä "älämölöä", joka voi välillä luoda lisää tarpeettomia sivujuonteita varsinaisen aiheen syrjään

2) Oikeasti poistamista vaativia trolliviestejä on ylläpidon hankala poistaa, kun ne yleensä ovat muutamassa hetkessä jo nivoutuneet osaksi etenevää viestivirtaa.
3) Ylläpito ei ole tehtäviensä tasalla.

Mihinkä muihin elämänalueisiin kuin nettikeskuteluun kohtia 1 ja 2 tulisi soveltaa?


P.S. Asiahan ei minulle kuulu, mutta edes hyvä harrastus ei ole niin arvokas, että sen takia kannattaa ajaa itsensä piippuun. Kannattaa ottaa lomaa sekä trolleista että trollipoliisesta.
  • 5 / 33
  • Rokkihomo
  • 19.4.2013 11:06
Olen tietääkseni sanonut tämän ennenkin, mutta sanon taas: Olen eri mieltä niiden kanssa jotka vaativat sensurointia, ja olen aina ollut eri mieltä.

Kun kyse on mielipiteistä ja eri mieltä olemisista, sehän sen keskustelun tekee.
Ranneliike ei ole ollut tai toivottavasti ei koskaan muutu miksikään neuvostoliittolaishenkisiksi kolhoosisanomiksi.
(=soinimainen sutkautus, eikö olekin hieno?)

Asiattomuudet ja henkilökohtaisuuksiin menemiset ovat toinen juttu! Eri juttu kuin "trollit". Ja hyvin vastenmielisiä ja saavat välillä suuttumaan!
Mutta minkäpä niille voi, kun ylläpidolla sentään on toivottavasti ns. muutakin elämää kuin vahdata näitä keskusteluja 24/7...
  • 6 / 33
  • Public eye
  • 19.4.2013 12:10
Selvyyden vuoksi, jos olen ilmaissut itseäni heikosti:
En kannata räväköidenkään mielipiteiden sensuroimista vaan kannatan asioista keskustelemista niiden oikeilla nimillä.

Silti odotan, että tilassa, jossa keskustelen, on olemassa käyttäytymissäännöt. On myös oltava jokin taho, joka muistuttaa sääntöjen rikkojia sääntöjen olemassaolosta sekä tarpeesta noudattaa niitä edellytyksenä keskusteluun osallistumiselle. Se ei tarkoita päivystämistä vuorokauden jokaisena tuntina, muistutuksen ehtii kyllä antaa pienellä viiveelläkin, kunhan se joskus tulee ja kohdistuu riittävän selkeästi konkreettiseen rajanylitykseen.

Tällaisina rajanylityksinä pidän esimerkiksi toisen, tunnistettavan tai nimeltä mainitun keskustelijan henkilökohtaisten ominaisuuksien asiatonta arviointia, hänen solvaamistaan tai nimittelemistään alatyylisin tai halventavin ilmauksin. Mielipiteitä sen sijaan saa arvioida aivan vapaasti, ja mielellään samassa yhteydessä esittää oma, perusteltu toisenlainen mielipide. Käsittääkseni juuri siitä keskustelussa määritelmällisesti yleensäkin tulisi olla kyse, eikä mistään kukko- tai kanatappelusta. Lopen kulunutta sanontaa siteeratakseni, asiat riidelkööt eikä ihmiset. Vapaatyyliset painiottelut kuuluvat toisenlaisiin kehiin.
Kun kerran tietoyhteiskunnassa eletään, niin kyllä yhtenä siihen liittyvän sivistyksen osana tulee olla lähdekriittisyys, mikä siis sisältää ainakin jonkinasteisen trollien tunnistamisen. Ja sen päälle sitten vielä vanhan hyvän ohjeen: "Älä ruoki trollia".

Vaikeatahan se on, etenkin itselläni on juuri menossa vankka kamppailu itseni kanssa, pystynkö olemaan välttämättä trollin kutsua ja pystynkö välttämään sen ruokkimista :-)

Ei ylläpidon aika kaikkeen riitä.
No niin. Nyt tätä keskustelua käydään oikeassa paikassa.

Sellaisiksi "rääväsuiksi" nimitettäviä yksilöitä täällä todella vaikuttaa muutama sielu. Näiden toimintaa pyritään ohjaamaan parempaan suuntaan. Toisinaan asioita otetaan esille myös kahden kesken - siis ei julkisesti. Joskus siitä on apua ja toisinaan vähemmän.

Ylläpidon lisäksi ilmapiiriin voivat vaikuttaa muutkin, esimerkiksi rajoittamalla bensan heittelemistä liekkeihin. Myös keskustelun pitäminen itsepintaisesti asiassa on hyvä keino. Tiedostan kyllä itsekin lähteväni melko helposti harhapoluille Pään pitäminen kylmänä on loistavuutta. Kukin on oikeasti ihan itse vastuussa siitä, ettei provosoidu vaikka provosoidaan. Täällä keskustellaan oikeasti aika isoista asioista, joten provosoitumiskynnys on luonnollisesti vähän matalammalla.

Korostan, että "huonosti käyttäytyviä" ei ole ainoastaan yhtä kappaletta, joskin ilmeisen laaja-alaisesti närää herättäneen kohdalla tapa esittää käsityksiään poikkeavat jonkin verran reilummin keskiarvosta useammallakin tavalla. Sen lisäksi kyseisen hahmon mielipiteissä on erinäisten asioiden kohdalla vähän täällä totutusta poikkeava katsanto.

Kaikenlainen “väärien” mielipiteiden esittämisen aiheuttama asenne on kyllä välillä nähtävissä varsin selvästi. Kun tapahtuneita tarkastelee piiiiitkällä aikavälillä ja jokseenkin puolueettomasti, ovat padat soimanneet kattiloita ja kaikki tämä on tapahtunut suorastaan suloisen vastavuoroisesti.

On luonnollisesti selvää, ettei “samalla mitalla vastaaminen” ole sen oikeutetumpaa kuin “aloittaminenkaan”.

Toisen keskustelijan “silmille hyppiminen” henkilökohtaisuuksiin menemällä on aina tarpeetonta. Tällaisten kommenttien kirjoittaja saa myös syyttää itseään siitä, ettei sellaisia tekstejä voi mitenkään ottaa vakavasti, eikä tämän tekstejä laajemminkaan.

Sen sijaan kirjakielisyysvaatimusta ei ole. Eikä ainakaan minulla ole koskaan ollut mainittavampia ongelmia ymmärtää kirjoitettua puhekieltä. Jos joku haluaa sitä käyttää, niin käyttäköön. Sopivasta kielenkäytöstä voi toki keskustella tässä osiossa, mutta yleisesti totutusta poikkeavaa kielenkäyttöä suurempi munaus mielestäni on huomautella asiasta muun keskustelun lomassa.

Vähän sama juttu on trollien “paljastamisessakin”. Jos joku tuntuu trollilta, jättää sitten vastaamatta tälle. Ei tarvita mitään erityisiä huomioita että "toi on sit trolli". Joskus voivat olla trolleja ja joskus eivät.

Tähän samaan asiattomuuden tynnyriin on syytä laittaa myös muukin hilluminen.

Eräiden harjoittama kaiken uskonnollisen maailmankatsomuksen mitätöiminen loukkaa uskovia ihmisiä. On eri asia suhtautua kriittisesti uskonnon käyttämiseen vallan välineenä kuin uskovien maailmankatsomuksen kimppuun käyminen. Minusta sellainen on ihan yhtä kusipäistä touhua kuin rasistiset irtiotot tai seksuaalisen suuntautumisen alentaminen. Sammakoita (vaikka sitten glbti-aiheistakin) suustaan lasketelleiden tai yleisesti “väärässä” olevien silmäätekevien nimittely milloin miksikin saisi samaten loppua.
Riqu,

Ensiksi: kastemato ei ole nilviäinen.
Toiseksi: toisen keskustelijan kutsuminen nilviäiseksi ylittää jo TODELLA VITUN PALJON hyvän nettiketin rajat ja on yksinkertaisesti törkeää.
Kunnianloukkaus? Enpä tiedä varmasti, mutta pitäisi olla, koska on julkinen ja kaikkien nähtävillä.

Etkö ole Riqu seurannut esim. TV:ssä käytävää keskustelua vihapostista ja netin käyttäytymissäännöistä?

Nyt admin ryhtiä toimintaanne. Omissa säännöissänne sanotte, ettei henkilöön kohdistuvia kommentteja siedetä. Tehkää nyt JOTAKIN!!!

P.S. Admin. Laitan tämän myös kopiona suoraan "ylläpito" -sivustolle, joten ei teidän tarvitse erikseen poistaa ja siirtää.
Omaa kehittymättömyyttään ja argumentaationsa heikkouttahan tämä vain tuo esiin. Kyllä aika tasoittaa, kun poika varttuu.
Hei Sami Mollgren ja muu ylläpito,

Aion ihan tosissani tehdä ilmoituksen teidän toiminnastanne viestintävirastolle, tai mikä lieneekään oikea instanssi, mikäli ette puutu moderaattorin ominaisuudessa edes yksittäiseen tunnettuun törkeään häirikköön, jonka käytöksestä on jatkuvasti valitettu ja joka haukkuu kanssakirjoittajiaan nilviäisiksi ja apinoiksi. Liika on liikaa. Teidän omat sääntönne kieltävät tällaisen. TOIMIKAA!

Laitan tämänkin myös suoraan ylläpidon sivustolle siltä varalta, että se poistetaan täältä muualta, kuten niin usein kriittisille viesteille on käynyt.

P.S. Mikäli olette sattuneet huomaamaan, niin vuosien varrella Riqumanin kielenkäyttö ja asenne on vain pahentunut. Parannusta tuskin on tulossa.
Ja Sami Mollgren: Riqu on tuossa iässä jo ihan riittävän aikuinen, jotta hänen pitäisi ymmärtää tekojensa ja sanojensa vaikutukset.
Aivan turha selittää, että "kyllä se poika siitä vielä kasvaa".

Herranjestas! Minä olin Riqumanin iässä virassa oleva luutnantti, enkä todellakaan voinut päästellä sammakoita suustani vain nuoreen ikääni vedoten!
Hei Pete, ja kiitos palautteestasi. Täältä viestiäsi ei ole tarvetta poistaa, sillä tämä alue on tarkoitettu juuri tällaisille aiheille.

Vastaan sinulle myös henkilökohtaisesti tähän liittyen.
Joukossamme on ihmisiä, joita aika ei tasoita.
Kriittisyys ja "omilla aivoilla ajattelu" on erittäin tervetullutta ja toivottavaa missä yhteisössä tahansa. Sitä ei kuitenkaan pidä sekoittaa patologisuuden asteelle menevään epäsosiaaliseen kaiken ja kaikkien vastustamiseen ilman älyllisesti perusteltua vaihtoehtoista sanomaa. Näissä keskusteluissa on esiintynyt useampiakin tällaisia henkilöitä, enemmän tai vähemmän säännöllisesti.

Silloin tällöin esiin tulevat purkaukset asiasta, joka selvästikin on asianomaiselle henkilölle henkilökohtainen, voi kyllä ymmärtää terapeuttiseksi paineentasoitusoperaatioksi. Ja oman, esimerkiksi uskonnollisen vakaumuksensa kanssa kamppaileva tai sen "vangiksi" jäänyt ihminen perustaa ajatusmaailmansa edes johonkin malliin ja sitä hän sitten yrittää tyrkyttää muottiin, johon se ei kerta kaikkian sovi.

Ihminen, joka on jatkuvasti kanssaihmistensä kimpussa ja kokeilee taukoamatta rajojaan löytääkseen kohdan, jossa toisen kärsivällisyys pettää, on kuin kylässä oleva lapsi, joka ärsyttää isäntäväen kilttiä vahtikoiraa, kunnes saa sen puraisemaan kättään. Mahtaako olla jonkinlaista masokismia, jostaa lisäpalkinnoksi saa vielä tyytyväisenä ylpeillä: "Sanoinhan minä, että se on vihainen".

Tällaiset keskustelupalstat tarjoavat terapiafoorumin ja turvallisen varaventtiiin syystä tai toisesta syntyneille patoutuneille aggressioille. Tämä on epäilemättä tärkeä tehtävä, ja tarpeeksi monelta foorumilta ulos heitetty löytää lopulta sen paikan, jossa pinna on kaikkein pisin. Mikäli vastakaikua ei muuten tule, trolli koventaa panoksia niin kauan, että joku alkaa oikaista tuulesta temmattuja väitteitä. Trolli on saavuttanut tavoitteensa ja hyvä hänelle, mutta valitettavaa muiden keskustelijoiden kannalta, joiden aika menee tuon yhden pillin mukaan tanssimiseen. Lopulta kärsivällisinkin saa kyllikseen terapeuttina olemisesta ja alkaa etsiä asiallista keskustelua aivan muualta.
Tässä(kin) asiassa on monta puolta.

Monilla meistä on vahva näkemys siitä, millaista mieltä asioista muiden ihmisten tulisi mieluiten olla, jotta tämän mielipiteelle voisi antaa mitään arvoa. Kun joku poikkeaa tästä riittävän selvästi, saa tämä kyllä huomata sen rivinväleissä ja selvemminkin. Väärää mieltä olevalle asiat tehdään selväksi, ja kun oikeaa mieltä olevia on kylliksi, niin väärää mieltä olevan paikkaa pyritään näyttämään entistä selvemmin ja kovakouraisemmin.

Isossa kuvassa juuri tämä väärää mieltä olemisen ongelma näyttää olevan jossain määrin tilanne. Vasta toissijainen asia tuntuisi olevan Riquman1990-nimimerkin ajoittain harrastama asiattomuus ja eräänlainen aggressiivisuus muita kohtaan.

Kuten olen aiemminkin kertonut, kävin joitain aikoja sitten läpi vanhoja viestejä ja metsästin erään pitkään jatkuneen taistelun alkulähdettä, jossa kyseinen nimimerkki on ns. toisena osapuolena. Toiset tietysti osaavat olla siistimmällä tavalla oikeasti veemäisiä kuin toiset, mutta tilanteen kehittyminen on varsin selvästi havaittavissa, eikä näyttäydy täysin siten, kuin varsin kollektiivisesti asian ilmeisesti arvellaan olevan.

Tähän asiaan on liittynyt myös sen verran reippaiden (ja paikkaansapitämättömien) väitteiden esittämistä minulle, ettei sana "ajojahti" välttämättä ole aivan vieras käsite.

En väitä, että vahtikoira olisi koskaan ollut erityisen kiltti, mutta historian valossa kuva ärsytetystä hauvasta ja ärsyttäjästä voidaan nähdä monellakin tavalla. Asioiden alkulähteiden tapahtumat tai historia eivät tietysti ole kestäviä perusteluja nykytilanteelle, mutta auttavat ymmärtämään etenkin tähän asiaan liittyvää vastakkainasettelua.

Riquman1990: lopeta muiden nälviminen ja suhtaudu muihin asiallisesti. Muut asianosaiset: käyttäytykää tekin asiallisesti.

Kaikille välillä kuumana käyville minulla on ehdotus.

Kun tekee mieli käyttää ISOJA KIRJAIMIA, kannattaa ennen lähetä-napin painamista laskea kymmeneen. Jos se ei auta, niin juoda tuopillinen vettä ja laskea sataan. Jos sekään ei auta, niin toinen tuopillinen vettä päälle ja luvun ottaminen tuhanteen. Ja niin edelleen. En ole itse koskaan päässyt kolmannelle kierrokselle asti.
No, minun nähdäkseni tuo suhde "väärää mieltä olemisen" ja varsin lievästi ilmaistuna "asiattomuuden ja eräänlaisen aggressiivisuuden harrastamisen" välillä on päinvastainen kuin ylläpidon katsannossa.

Toivon, että jatko tämän kehotuksen jälkeen osoittaa minun olleen väärässä.

Ajojahtia en ole tunnistanut harjoitetun. Pientä tönimistä valitettavasti kyllä, mutta aloite siihenkin on tullut poikkeuksetta vastapuolelta.
Asioihin liittyy myös täysin kulissien takaisia yksityiskohtia sekä jonkin verran esiltä poistettuja foorumin viestejä.

Joka tapauksessa asiallinen käytös joka suunnalta on toivottavaa.
SMO, tuo viittauksesi kulissien takaisiin yksityiskohtiin nostaa mieleeni ajatuksen, että ranneliike.netistä on tullut Riqumanin henkilökohtaisista syistä johtuen hänen päivähoitopaikkansa. Tätä "sielunhoitoterapiaa" meidän muiden on tehtävä, halusimme sitä taikka emme ja siihen tyydyttävä. Minua tilanne ei tyydytä.
Meillä tavallisilla keskustelijoilla nyt kuitenkin on käytössämme vain tämä yksi, kaikkien näkyvillä oleva ulottuvuus, jonka kanssa meidän on elettävä - tai sitten ei.

Oliskohan syytä harkita foorumin sääntöjen kirjoittamista uusiksi, jos nykyisten noudattamista ei oikein ole mahdollista vaatia. Joitakin poikkeuksia ehkä?
Tässä yksi kysymys jota en ikinä uskonut esittäväni, mutta kun uutisten lukeminen täällä alkaa olla jo oikeasti vaikeaa:
Jos ottaa tuon omien tietojen toiminnon "musta lista" käyttöön, niin estääkö se näkemästä myös sen jonkun valitun nimimerkin keskustelukommentit?
Niin, jokainen valitsee sen, missä ympäristössä haluaa elää. Itse kunkin on toki mahdollisuus omalta osaltaan vaikuttaa ympäristön luonteeseen. Monien vaikutus on ollut hyvä ja joidenkin vähemmän hyvä.

Mainitsemani "näkymättömämpi" ulottuvuus on yksittäisiä keskusteluketjuja laajempi näkymä viestejä ja kommentteja. Samoin taustalla käyty henkilökohtaisempi viestinvaihto. Samoin sellaiset viestit, joita on poisteltu aikojen saatosta. Ylläpito on siivonnut kaikenlaisia viestejä useammaltakin käyttäjältä ja varmasti joutuu siivoamaan jatkossakin.

Sääntöjen mielekkyydestä voidaan luonnollisesti keskustella, kuten myös siitä, mikä on hyvä sääntö ja mikä huono sääntö. Ja sitä, miten niitä sääntöjä ja ohjeita on syytä tulkita.

Isossa kuvassa näkyy varsin selvästi se, että "väärää" mieltä olemiesta on usein seurannut henkilökohtaista mitätöintiä, joka on johtanut kovenevan kielenkäytön kierteeseen puolin ja toisin. Toisinaan hitaammin ja toisinaan nopeammin.

Tähän koko asiaan liittyen minusta on kuvaavaa, että aika olematonta on esimerkiksi päänpuistelu hyvinkin ronskista kielenkäytöstä niitä henkilöitä tai toimijoita kohtaan, jotka ovat jollain lailla osoittaneet homoseksuaalisuutta kohtaan ongelmallista asennetta. Siten tarkasteltuna "väärää" mieltä oleviin suhtautuminen on erilaista kuin "oikeaa" mieltä oleviin.

***

Musta lista -toiminto estää ei-haluttujen kirjoittajien kommenttien näkymisen keskustelufoorumilla. Juttujen lukijakommenteissa tämä ominaisuus ei ole käytössä, mutta varmaankin se pitäisi kytkeä toimimaan myös siellä.
En ole aivan varma asiasta, mutta jonkin mustalista-parametrin käyttö saattaa sotkea keskustelua. Osa keskustelusta jää silloin näkymättömiin, johon kuitenkin osa keskustelijoista vastaa. Jos tuo toiminne toimii arvelemallani tavalla, se voi hoitaa joidenkin henkilöiden mielenrauhaa, mutta sotkea samalla keskustelun logiikkaa. Toivon olevani tässä käyttöliittymän rakenneasiassa väärässä.
Oikeastaan suurin kysymys tässä nyt on tämä: Mitä haluttaisiin tehtävän? Ja kunnon perustelut mukaan. Selvää on, että tämä ei ole (huuto)äänestys tai lopputulos aiheuta mitään yksittäistä toimenpidettä. Silti varmasti tämän pohjalta asioista keskustellaan isommalla joukolla.

Realiteetit:
- 24/7 päivystystä ei ole
- Lakia rikkovat viestit poistetaan jatkossa(kin) niin nopeasti kuin on mahdollista
- Vapaus esittää kaikenlaisia mielipiteitä pysyy
- Jonkin näkemyksen "yleinen hyväkysyttävyys" ei ole lieventävä asianhaara tai peruste asiattomuuksille
Minusta vastaus on hyvin yksinkertainen.

- Mielipiteiden esittäminen on itsestäänselvästi vapaata, sitä ei tule rajoittaa.

- Henkilöön käyvät asiattomat arviot, kanssakeskustelijoiden nimittely kaikissa muodoissaan ilmiselvässä loukkaamistarkoituksessa, johtaa armotta koko puheenvuoron heivaamiseen roskakoriin. Mahdolliset jo tulleet vastauspuheenvuorot lentäkööt samalla, koska niille ei ole enää perustetta. Jos puheenvuorossa oli asiaakin, on aina mahdollisuus yrittää uudelleen asiallisemmalta pohjalta.

- 24/7 -päivistystä ei tietenkään tarvita, kyllä ne asiattomuudet voi poistaa pitemmälläkin viiveellä.

Ainakin minulle tämä tekisi keskustelujen seuraamisesta ja niihin osallistumisesta paljon nykyistä mielekkäämpää. Ylläpito tietysti päättää.
Hyvät Kanssapervot,

Hyvät tavat ovat hyviä tapoja ja niitä on noudatettava! Piste.

SMO:lta saamassani henkilökohtaisessa viestissä hän selvästi antoi ymmärtää, että yhtenä syynä Riqumanin radikalisoitumiseen olisi minun häneen kohdistama kritiikki. Tätä en voi hyväksyä.

Myönnän itsekin syyllistyneeni anteeksiantamattomaan kielenkäyttöön ja jopa fyysisellä väkivallalla uhkaamiseen hänen äärimmäisyyksiin menevän provosointisa takia. Ja tuossa vaiheessa (ehkä noin puolitoista vuotta sitten) se oli todella pahaa, eikä ylläpito puuttunut siihen missään vaiheessa Ehkä minulla on lyhyt pinna, koska ehdotin nyrkkitappelua. Ehkä myös vanhakantainen näkemykseni lastenkasvatuksesta; jos puhe ei auta, piiskaa pyllylle kyllä hoitaa homman, vaikutti asiaan.
Näin aikuisen tapauksessa se on "Nyt turpa kiinni tai tukin sen nyrkillä". Kumpaakaan ei Riqumanille ole varmaankaan koskaan konkreettisesti tarjottu. Ehkä jonkun olisi pitänyt. Joskus ajoissa.

Onneksi poliisikaverini ja lakimieheni saivat minut luopumaan tuosta "kaksintaisteluhaasteesta". Olisin ehkä linnassa miestaposta, mikäli hän olisi aukonut päätään vielä lisää ottelupaikalla. Olen ihan aikuisten oikeasti sotilaspoliisin majuri evp. ja YK:n turvallisuuspalvelun monivuotinen työntekijä. Googlatkaa vaikka, jos haluatte. Riqulla ei olisi ollut mahdollisuuden puolikastakaan. En nyt elvistele, vaan sanon asiat niin kuin ne ovat. Oikeassa todellisuudessa Riqu häviäisi minulle kahdenkymmenen vuoden ikäerosta huolimatta varmaankin alle minuutissa ja hän taatusti tietää sen. Sen sijaan täällä virtuaalitodellisuudessa hän voi olla mielestään niskan päällä "äitis on", "lällällää" ja "oot apina/nilviäinen" -tasoisilla kommenteilla. Minulle ja muille. Se ei ole mielestäni hyväksyttävää.

Se ärsyttää ja aivan roimasti, mutta ylläpidon välinpitämätön suhtautuminen asiaan ärsyttää vielä enemmän.

Jos sivuston ylläpito määrittelee itselleen noudatettavat kriteerit, mutta silti sallii huimasti niistä poikkeavan käytöksen (nimittelyn, suoran valehtelun ja parjauksen sekä kanssakäyttäjien vähättelyn [tarkistin polliisikaverilta: "nilviäinen" ja "apina" ovat kunnianloukkauksen puolella]), se on epäonnistunut tehtävässään. Se, että ylläpidon mielestä kyseinen kirjoittaja tuo toivottua lisäväriä ja -potkua sivustolle ei ole syy antaa yhden ilmiselvästi häiriintyneen yksilön häiriköidä koko saittia!
Everybody hates Riquman, and that's what he wants...

En halua millään muotoa rajoittaa ilmaisun vapautta. Päinvastoin. Mielestäni kaikenlaisten mielipiteiden tulisi kuulua tänne. Esim. transgender -keskustelu jakaa meitä homppeleita ja lepsojakin, mutta entä sitten? Se on järkevää ja rakentavaa.

Vihapuheiden pitäisi jäädä pois.
Sori vaan, mutta niin se keskustelupalsta vastaa kuin sinne huudetaan. Ja jos huuton vastataan samalla mitalla, sitä on jo hävinnyt. Hyviin tapoihin ei varmaankaan kuulu toisten, itselle epämielyttävien keskustelioiden nimittäminen häiriintyneeksi. Herrasmies tietää aina milloin perääntyä tyylikkäästi. Jos siihen on tarvetta, pippelinmittaukset voi suorittaa jossain muualla.

Viha on aika voimakas sana, kun kyse on keskustelupalstasta. Kaikki ei vihaa. Kyseinen nikki on itseasiassa tyylilajissaan aika taitava trolli - tai ylittänyt sitkeydellään trollauksen hyvien tapojen määreet. Kaikkihan tietää mitä lopulta tapahtui pojalle, joka huusi sutta.
SaintJudy ja Vikkari,

Minä ihan oikeasti vain haluaisin, että että ylläpito noudattaisi omia sääntöjään.
En jaksa enää keskustella väsyneistä aiheista väsyneen ja mainoskorruptoituneen saitinjohdon alaisuudessa.
Trollien pitäminen mukana "keskustelua herättämässä" on ylläpidon mielestä ehkä hauskaa, muilla (kansainvälisillä) vastaavilla alan saiteilla vastaavat trollit blokataan välittömästi. Full Stop.

Esim. Nimimerkki Ei_Avioliittoja_Homoille on heilunut täällä ihan hirveästi, vaikka saitin säännöissä sanotaan, että se on "homoseksuaaleille ja heidän ystävilleen ja perheenjäsenilleen", tai jotenkin siihen tyyliin.
Nimim. "Riquman1990" vaan porskuttaa huolimatta samasta vaatimuksesta.
Kuinkahan kyseiset henkilöt istuvat kuvioonne...

Kuinka on mahdollista, että Ranneliike.net jatkuvasti suorastaan hyysää homofobisia idiootteja???!!!

Ymmärrän kyllä, että eriäviäkin mielipiteitä tarvitaan kaikissa keskusteluissa, mutta näiden ääri-idioottien laskeminen mukaan on vastuutonta.

Mielestäni Ei_Avioliittoja_Homoille ja Riquman1990 pitäisi pysyvästi blokata pois tältä palstalta.

Olkoonkin, että he herättävät keskustelua, he herättävät paljon enemmän pahaa mieltä.

Ajatelkaa, nyt herran tähden palstan pitäjät, mitä esimerkiksi joku viisitoistakesäinen juuri seksuaalisuutensa ehkä löytänyt poika kokee etsiessään homokontakteja ja ymmärrystä, ja törmätessään teidän palstallanne EAH:hon ja Riqumaniin? Otatteko siitä vastuun???!!!

Sairasta...

Pete.
Juuri lopettamassa koko kirjoittelun ja osallistumisen, mikäli ylläpito ei aio tehdä mitään.
Maailmalla kulkiessaan 15-kesäinen törmää varmasti kaikenlaisiin ihmisiin ja asenteisiin. Olen hyvin vakuuttunut siitä, että täällä outoihinkin asenteisiin kyetään vastaamaan nopeasti ja aika perusteellisesti.
SMO,

15-kesäinen kulkee maailmalla pääsääntöisesti kotoa kouluun ja takaisin. Välillä saattaa päätyä koiran kävelyttämisen varjolla kaljoittelemaan ja tupakkia polttamaan ampumaradan metsikköön Kontulassa (Öh... omakohtaista.)

Se, mitä se 15-kesäinen täältä löytää, on taas täysin toinen asia, jota sinun ei todellakaan sopisi väheksyä.
Kumpikaan huomion kohteena olevista nimimerkeistä ei ole kertonut mitään sellaista tai tai toiminut siten, että erityisesti tarvitsisi ainakaan heidän tuotostensa vuoksi olla huolissaan, jos lukiota aloitteleva niihin törmää. Ja kuten totesin, hlbti-kysymyksissä outoihin käsityksiin tulee pääsääntöisesti nopeasti vastinetta.

Riquman1990 on kertomansa mukaan biseksuaali. EAH ei ole muistaakseni suuntautumistaan tai sukupuoltaankaan paljastanut. Nuo asiat nyt eivät tietenkään mitään ehtoja millekään olekaan.
En oo perehtynyt Ei_avioliittoja_homoille-nickin kirjoituksiin, joten niihin en ota kantaa, mutta Riquhan on ihan hauska tyyppi. Musta on kiva, kun ihmiset on rohkeasti kaltaisiaan, enkä voi olla kokematta kiintymystä ihmistä kohtaan, joka on sinnikäs, vaikka saa aina nenilleen. Tai ainakin niin käy mun näkökulmasta katsoen, ei ehkä hänen omastaan. Ennustettavuus on musta ihmisissä kiva asia. Eikä Riqu oo homofobinen, ei ainakaan mun silmään oo osunut mitään sellaista. Se vaan ei tykkää siitä, että homoudesta pidetään meteliä.

Mitä 15-vuotiaisiin tulee, ne kuulee oikeessa maailmassa varmasti pahempia asioita, mutta täällä ne voi oppia vasta-argumentteja kaikenlaisiin horinoihin. Ei maailmaa kuulu pehmustaa lapsia varten, vaan olla läsnä kun ne kompuroi.