Miten homo baanalle pe-iltana?

  • 1 / 11
  • Juksteri
  • 19.3.2005 16:02
Perjantai-ilta ei saa kypsempää ja maksukykyisempää homoasiakaskuntaa liikkeelle, vaikka tarjolla olisi ollut sekä Botoxia että Dtm:n only men only clubia. Tämä näyttäisi olevan Ranneliikkeen lauantaisen uutispäivän pääanti. Ongelma lienee sama myös heteroravintoloilla, mutta se taas ei ole ranneliikkeen lukijoiden ongelma.

Nyt aivonystyrät töihin. Mikä voisi olla se juttu, joka saisi työviikosta palautuvan, mukavuudenhaluisen homon jättämään sohvalla löhöämisen ja tv:n katsomisen väliin ja nousemaan ylös ja ulos radalle? Koska ravintoloitsijat eivät viisastenkiveä keksi, ehkä asianosaiset itse osaisivat antaa lisävalaistusta.

Yritetään.

Ympäristö: Kodinomainen ambientti tunnelma sohvineen, ei tupakansavua eikä liikaa meteliä. Ja kahvia, että virkistyy. Ei liian valoisaa eikä liian pimeää. Pöytiintarjoilu! Sitä ei olisi kotona.

Ohjelma: Peter Jöback voisi tulla koska tahansa laulamaan. Pikadeittiä voisi kokeilla ainakin kerran. Ohjelman pitäisi alkaa ajoissa ja olla ohi viimeistään ennen kello yhtä yöllä, tai muuten lauantaipäivä on pilalla.

Parempia ideoita?
  • 2 / 11
  • sunshine
  • 19.3.2005 16:30
Ei ehkä millään. Ainoa olisi joku megastara.

Sohvat ja tuollainen saa ainakin mulla haukotuksia aikaan. En esim. piittaa Meccan yläkerrasta.

Mä voin kyllä lähteä perjantaisin ja monesti lähdenkin, joten en osaa enempää sanoa.

Kyse voi olla vain siitä, että elämänrytmi on nykyään sellainen, että lauantai on se päivä. Vähän niinkuin 60-luvulla jne., kun lauantai oli vielä yleinen, mutta lyhyempi työpäivä.
Pöytiintarjoilu sopii mielestäni lähinnä ruokapaikkoihin. Jos tuollaisissa paikoissa on tarkoitus seurustella muiden kanssa, pöytiintarjoilu sitoisi ihmiset pöytiinsä, eivätkä he voisi solmia uusia tuttavuuksia muissa pöydissä. EI hyvä.

Tuolla toisessa säikeessä taisin kirjoitella, millainen olisi 30+ ikäluokkaa houkutteleva homopaikka, ja muistelin Conia ennenkuin se remontoitiin kylmän vaalenvihreäksi ja vaaleansiniseksi ja varustettiin punaisin muovisohvin ja avaruuslampuin. Tuo sisustus karkotti suurelta osin aiemmin vilkkaan 30+ asiakaskunnan, jota veti aiemmin paikalle musiikki ja sopivan rento tunnelma. Musiikki ei sitten kuitenkaan yksin riittänyt, kun paikasta tuli ikävän kylmä ja steriili. Sehän oli pitkään melkein tyhjillään, ja alkoi täyttyä uudestaan vasta kun taakse avattiin dark room. Uusi asiakaskunta on kuitenkin vanhaan verrattuna alkoholisoituneempaa ja alttiimpaa häiriökäyttäytymiseen. Nykyinen sisustus on jo parempi, mutta tuskin vanhat asiakkaat palaavat nykyisten sekaan. Pitäisi avata uusi baari uudessa paikassa ja uudella nimellä. Musiikin voisi säilyttää.

Sisustuksen tulisi houkuttaa sellaiseen rentoon oleskeluun ja rupatteluun, olla siis pikemminkin lämminhenkinen kuin trendikäs, mitä kai niillä muovisohvilla ja avaruuslampuilla haettiin. Suosituimmat heteropubitkin jotka vetoavat 30+ ikäryhmiin on sisustettu pikemminkin perinteisesti kuin trendikkäästi. Sellaista kotoisaa kulmakuppilan tunnelmaa, ei kiiltäviä teräs- ja lasipintoja tai räikeitä värejä ja valoja.
  • 4 / 11
  • sunshine
  • 20.3.2005 13:51
Maanläheinen meno voisi vetää homomassatkin paikalle, hiiten trendikkyys! Ymmärtääkseni Sedun Onnela on valtaisia menestys.

Pöytiintarjoilu sopii kyllä baarin ja kahvilaankin, eikä se mitään tutustumista estä, kyse on vaan siitä miten sitä tutustmista tapaa tehdä ... Esittelemällä penistä pisuaarilla vai hakemalla katsekontaktia ravintolan puolella, esimerkiksi ...
Mjaa, siitä en tiedä. Se, voiko penistä esitellä pisuaarilla riippuu varmaan enemmän siitä, onko ko. ravintolan ws:ssä pisuraari vai erilliset kopit kuin siitä, onko siellä pöytiintarjoilu vai ei.

Usein vain ravintoloissa, joissa on pöytiintarjoilu, tulevat laskut pöydän mukaan, joten et voi ilman hovimestarin lupaa siirtyä toiseen pöytään, vaikka olisit käynyt kuinka kiihkeää silmäpeliä tahansa siellä istuvan miehen kanssa.
  • 6 / 11
  • sunshine
  • 20.3.2005 15:20
Ei niistä laskuista tarvi ongelmaa tehdä. Muutamassa baarissa, joissa on pöytiintarjoilu ollaan kyllä aina maksettu kunkin tilauksen yhteydessä, eikä kerätty piikkiä. On sitten helpompi poistua paikalta kun siltä tuntuu ilman, että tarvitsee jonotella kortin kuittausta tms.

Tarkotin lähinnä, että eri konseptilla toimivissa paikoissa toimii erilaiset flirtti- ja muut tutustumiskeinot. Ja asiakaskunta valikoitunee sen mukaan ennen pitkää.

Uniqissa oli esim. oikein kätevä pyöreä baaristiski. Lostarissa ne teki suuren synnin kun typistivät yläkerran tiskiä, silloin jokunen vuosi sitten.

Mutta - ei ainoa syy radalle lähtöön ole heruttaminen. Tai jos jollain tai joskus onkin, niin silloin homma näyttää sen verran epätoivoiselta, että tulokset on ennalta arvattavissa. Itse kullakin.
eiköhän yleinen syy ihmisten " ravintolakatoon " ole toi , viimme maaliskuussa voimaan tullut viinan hinnan alennus .

sehän se on " ajanut " porukat pois ravintolasta .

kuka sitä nyt kapakassa viitsii kallista viinaa juoda , kun kaupasta saa muutaman tuopin hinnalla korin kaljaa .
ah...
niin, helsinki tosiaankin on osa suomea, ei osa eurooppaa....
eli ihmiset yhä vain mielummin vetävät viinaa kuin nauttivat sivistyneesti esim. homokahvilassa illasta ystävien ja uusien tuttavuuksien kera. mutta tosiaan...eihän hesassa ole homoKAHVILOITA!!saati sitten muualla suomessa...
Tämä menee nyt aiheen vierestä, mutta en myöskään ymmärrä, mitä järkeä on yksinään kotona pämppäämisessä. Pikemminkin luulisi, että kotona ei tarvitse juoda. Ja siinä samalla säästää, kun ei osta edes sitä halpaa olutkoria. :-)

Jessen huomautus hinnoista oli silti asiallinen. Ulkomaaneläville halvat juomat ovat niin itsestäänselviä, etteivät he enää muista suomalaista todellisuutta. 0,4 l perushanajuoman hinta keskustan ravintoloissa lähestyy kovaa vauhtia viittä euroa pe- ja la-iltoina. Herculeksessähän hinnat tosiasiassa nousivat vuoden takaisen alkoholiveron laskun jälkeen, kun lähes keskiyöhön asti ulottunut happy hour poistettiin pe- ja la-illoista. Vaikka ei tilaisi koko iltana kuin pari juotavaa - eli illan pääasia ei olisi ryyppääminen - niin selvähän se, että säästöä syntyy vähentämällä ulkona käymistään. Kaikilla meillä ei ole käytettävissään pohjatonta viihdebudjettia.

Tässä kohtaa voisi kyllä ihmetellä, miten lammasmaisesti asiakkaat vaeltavat näihin kahteen yökerhoon. Onhan se selvää, että monopoli - tai tässä tapauksessa duopoli - johtaa väistämättä hintojen nousuun. Kun nyt aiheena oli perjantai-illan sosiaalinen ulkona käynti, niin lääkkeenä voisi olla tutustuminen kaupungin muihin alkuillan baareihin, joita sentään on Helsingissäkin viisi kappaletta. Voisi sopia paremminkin perjantai-illalle, ettei se jatku aamuyöhön asti.
Voisiko yksi syy kypsemmän asiakaskunnan katoon olla se, että he ovat useammin jo pariutuneita, ja viettävät kotona enemmän laatuaikaa kumppaninsa kanssa sen sijaan, että hummaisivat ulkona kapakoissa?