• talvipoika

Eläinten "elämä" ja unohdetut

Terve taas pitkästä aikaa.Oon ollu laiska kirjotteleen,vaik toisaalta eipä täs nyt mitään sellast järisyttävää ole tapahtunu,kun poikaystäväkin on vieläki haussa.Täs on ehtiny tapahtuu kuiteski yleensä yhteiskunnassa nii paljon sellasta,joka olis voinu saada ranteen liikkumaan noin kirjoituksellises muodos,et enpä tiedä oikeen mistä aloittaisi.
Aloitan kuiteskin ton otsikon mukaan tän illan a-studios aiheena olleesta maataloustuotantoeläinten epäinhimillisestä kohtelusta.Eläinten kohtelun tiloilla ratkaisee nykyään yhä enemmän tehotuotannon määreet,joissa eläinraukkojen oikeudet inhimilliseen elämään on tyystin unohdettu.Sikaloissa ja kanaloissa eläimet ahdetaan todella pieniin tiloihin,joissa ne sitten sen lyhyen olemassaolonsa ajan kärvistelevät tullakseen sit ihmiskunnan hyväksi sen ravintona.Mulle tuli välillä tippa linssiin ku kattelin niitä possuraukkoja tallomas siin ahtaudessa lajikumppaneitaan jotka oli kuolleina jääny lojumaan karsinoihin samoin kun broileriparat lähes liikkumattomina heiluivat 25000 lajitoverinsa kans ihan älyttömäs ahtaudessa.
Kun joulu lähestyy ja "ihmisillä hyvä tahto" olisi todella suotavaa,että me ihmiset edes hetkiseksi pysähtyisimme miettimään tätä nykymenoo hiukkasen kriittisemmästä näkökulmasta,vaikkapa ajatellen sitä possuparkaa siinä kinkkulautasella.Siitä näkökulmasta,että millasen elämän se on elänyt päätyäkseen sit joulupöytiimme.
Tämän lisäksi olisi hyvä miettiä sitä,että miten voisimme auttaa niitä n.600 000 köyhyysrajalla elävää suomalaista,joiden joulu ei ihan tähän nykyiseen kulutushysteriahulluuteen sovellu.Puhumattakaan niistä tuhansista kanssaihmisistä,jotka erilaisten sairauksien uuvuttamina makaavat ylityöllistetyissä sairaaloissa ja niistä vanhuksista,jotka yksinäisinä ovat unohtuneet koteihinsa.
On hyvä muistaa myös se.että maailmassa köyhyys ja
suoranainen nälänhätä koskettavat tälläkin hetkellä
kymmeniä miljoonia kanssaihmisiä.
Hyvän Joulumielen saavuttaa parhaiten auttamalla niitä,jotka apua tarvitsevat,tehdään kaikki joukolla joulu niille,jotka siihen eivät itse jostain syystä pysty.

5 kommenttia

Torontosta

29.11.2007 02:48

Hyvaa puhetta.Mita aijit tehda vaha osaisten hyvaksi? Me Kaikki jos se on turvallisempi ilmaisu.

Torontosta

29.11.2007 02:49

Typo, AIJOT (oikea sana)

Druusi

29.11.2007 04:22

Jos meistä jokainen tässä kulutusjuhlahuumassa, joka aika ennen joulua tuppaa olemaan, muistaisi antaa vaikka euron johonkin itselleen tärkeään keräykseen, niin se olisi viisi miljoonaa euroa hyvään tarkoitukseen..
Minä ajattelin muistaa tänä vuonna hyvää työtä tekevää aids-tukikeskusta 1.12. :)

Ja talvipojalle kivaa joulunodotusta :)

talvipoika

29.11.2007 17:06

Kiitos kivoista kommenteista=) Torontoon hyvää joulua ja samoin Druusille! :D
Yritän itse auttaa aina kun voin puhumalla kaikille tutuille ja tuntemattomille auttamisen tärkeydestä.Unisefin kautta annan tukea samoin nyt jouluna
Pelastusarmeijan kautta kohdennettua tukea köyhille perheille.Osallistun myös muihin keräyksiin ja siitä saa sit sen parhaan joulumielen! =)

talvipoika

29.11.2007 17:08

siis Unicefin)