• audinkopoika

Toipumista, vankilapakoja, Särkänniemen suru-uutisia ja kummisetää

Lauantai meni toipuessa eilisestä, tai ainakin levätessä. Siit toipumisesta niin tiedä ;)

Päivällä oli aikaa surffata netissä ja bongasin aika hauskaan uutisoinnin Ilta-Sanomista.
Pistän sen tähän kokonaisuudessaan:

"Vanki postitti itsensä ulos vankilasta

Saksassa etsitään kuumeisesti vankikarkuria, jonka pakotapa on vankilalle vähintäänkin nolo. Vanki nimittäin postitti itsensä ulos vankilasta pahvilaatikossa.

BBC:n mukaan karannut vanki on 42-vuotias Turkin kansalainen, joka suoritti seitsemän vuoden vankeustuomiota huumeiden välityksestä Willichin vankilassa lähellä Düsseldorfia. Hänen tehtäviinsä vankilassa kuului toimistotarvikkeiden valmistaminen myyntiä varten.

Työvuoronsa päätteeksi leveähartiainen ja pitkä vanki ahtautui 50 x 120 cm kokoiseen laatikkoon ja jätti loput kuriirin hoidettavaksi. Kun kuriiri lastasi kuorma-autoon vankilasta viikoittaisen erän myyntiin meneviä tarvikkeita, yhdessä pahvilaatikossa matkasikin paperitavaran sijasta vanki.

Pian vankilan porttien jälkeen vanki leikkasi suuren reiän rekan pressuun ja hyppäsi pois kyydistä. Kuljettaja soitti poliisille välittömästi huomattuaan pressun heiluvan tuulen mukana.

Vankilan turvallisuuspäällikkö uskoo, että apujoukot odottivat vankia tien päällä. Vankikarkurin tämänhetkisestä sijainnista ei ole tietoa.
IS"
No karkasihan yhdestä Suomalaisesta avo-vankilasa myös juuri elinkautisvanki. Luultavasti siirtyi rajan yli Venäjälle, kun hänelle oli jätetty passi ja muut henkilöpaperit haltuun. Yleensä passit takavarikoidaan. Aikas nolo tapaus tämäkin.

Tampereen Särkänniemstä kuuluu ikävii. STT välittämä uutisointi Veera delfiinin poikasen menehtyneen.

"Särkänniemen delfinaarion Veera-delfiinin odotus päättyi kuolleen poikasen synnyttämiseen lauantain vastaisena yönä. Poikaskuoleman vuoksi delfinaarion viikonlopun näytökset on peruttu.
Särkänniemessä Tampereella on viisi pullonokkadelfiiniä. Niistä yksi, vuonna 1996 syntynyt Eevertti, on Veeran jälkeläinen. Veera synnytti kuolleen poikasen myös runsas vuosi sitten."

Itse olen käynyt joka vuosi katsomassa näitä suloisia delfiinejä. Olisin ollu iloinen uudesta poikasesta kanssa. Elämä on joskus tälläistäkin.

Mutta nyt TV nelosen kokoillan elokuvan Kummisetä vie minut ruudun ääreen.