• audinkopoika

Siivousta ja Rauhan Nobel

Perjantai aamupäivä meni kivasti ja tuli jopa noustua ylös jo klo 7.
Aamupäivällä tuli tehtyy hiukan siivousaskareita. ämppä vaati jo hiukan siivousta, meinas alkaa villakoirat juoksemaan pitkin kämpää.

Iltapävällä si jysähti kunnolla.
Rauhan Nobel tuli Suomeen ja se myönnettiin presidentti Martti Ahtisaarelle.
No se oli semmonen paukku, mitä en osannut odottaa.

Toivottavsti ei kuoharitpullot tyhjene kokonaan juhlintaan ja sit taas tulis stoppi.
Haluan, että myös rauhan Nobel korostaa rauhantyön merkitystä.
Siksi haluan, että Suomi nostaa heti eri rauhanjärjestöjen toiminta-avustusta roimasti. Tämä olsi myös palkinto rauhantyötä tekeville puurtajille. Ettei vaan eliitti juhlisi.

2 kommenttia

Torontosta

11.10.2008 03:34

Mita han silla rahalla tekee.... maksaa talonsa, velkansa mita? hyva kumminkin suomalainen ei ole koskaan saanut Nobel Oscaria

audinkopoika

11.10.2008 13:10

Pistän tähän STT uutisen suomalaisten nobel-palkintojen historiasta, jonka Helsingin Sanomat julkaisi:

"Suomalaisia Nobel-palkinnon saajia muistetaan yleensä kaksi: Frans Emil Sillanpää ja Artturi Ilmari Virtanen. Sillanpää palkittiin kirjallisuuden Nobelilla 1939 ja Virtanen kemianpalkinnolla 1945. Luettelo ei kuitenkaan ole aivan täydellinen.

Suomalaissyntyinen Ragnar Granit sai lääketieteenpalkinnon vuonna 1967 yhdessä yhdysvaltalaisten Haldan Keffer Hartlinin ja George Waldin kanssa. Ruotsin kansalaisuuden myöhemmin saanut Granit palkittiin hermojen fysiologiaa koskevista tutkimuksistaan, jotka hän oli tehnyt Helsingin yliopistossa.

Viime vuonna Nobelin rauhanpalkinnon sai Al Gore ja hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC. Jälkimmäisestä palkinnon ottivat vastaan paneelin puheenjohtaja sekä 25 muuta, joiden joukkoon arvottiin myös suomalaistutkija Riitta Pipatti.

Vuonna 1988 Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin YK:n rauhanturvaajille. Palkintoa oli noutamassa silloinen YK:n pääsihteeri sekä kolme rauhanturvaajaa, joista yksi oli suomalainen kapteeni Timo Kattelmäki."

Eli kyllä niitä löytyy, vaikka emme sitä niin tiedäkään, kuin nuo kaksi Frans Emil Sillanpää ja Artturi Ilmari Virtasen.