• audinkopoika

Sanojen väärinkäsitystä

Mietin tässä miten sanat voidaan ymmärtää niin väärin, mitä toinen on tarkoittanu. Tapahtuu helposti sanojen virheellinen tulkinta, eli sanoja kertoo toisesta asiasta, mitä kuulija tai lukija ajatteleen tai ymmärtää niillä tarkoitetun.

Minulle sattui juuri eilen illalla sanojen tuoma väärinkäsitys. Olin ensin hiukan hämmästynyt siitä, että minun sanomaani tulkittiin virheellisesti. Tarkoitin ihan muuta yhteyttä sanonnallani.
Vielä kipeämmäksi tilanteen teki, kun mun hyvä ystävä ja kamu luuli minun valehdelleen hänelle.
Sydäntä oikein riipaisi, olin hämilläni ja hiukan nolona. Mietin tota tilannetta vielä aamulla ku heräsin.
Uskon kumminkin siihen et sanojeni oikea tulkinta ja tilanne valkenee kamulleni, koska en halua hänelle valehdella.
En halua menettää mun hyvää ystävää..arvostan häntä hyvin paljon..tykkään hänestä hirveästi. Toivon, että hänen puoleltaan ei syntyisi epäluottamusta minua kohtaan..

Olen sitä mieltä, että valehtelulla on lyhyet jäljet ja se on myös moraalisesti väärin, siksi se on tuomittavaa..itse en voisi siihen tietoisesti ryhtyä. Tahattomasti se voisi joskus tapahtua..mutta ei tietoisen tarkoituksellisesti ja silloinkin asia olisi korjattava heti kun sen huomaa..

Ilta oli eilen kyllä muuten rattoisa ja sillai piristävä pitkään aikaan..
Piristävä siksi, että sain vieraaksi yhden tutun, joka ehkä joskus muuttuu vielä kamuksi ja hyväksi ystäväksi. Sitä ainakin toivon..Oli mukava viettää iltaa ja puhua henkeviä..

2 kommenttia

martin

22.2.2007 17:40

Minusta jokainen tulkitsee omalla tavallaan. Niinpä tulkinnat kertovat hyvin paljon tulkitsijasta. Ei myöskään ole "oikeita" ja "vääriä" tulkintoja - on vain erilaisia (mahd. siis samanlaisiakin) tulkintoja.
On ikävää, että ystäväsi luuli Sinun valehdelleen hänelle. Toivottavasti hän huomaa "tulkinnallisuuden" ...

Vastaa kommenttiin

Jätä tyhjäksi

audinkopoika

23.2.2007 22:14

Niin onhan voinu käydä, että minäkin ymmärsin söpön ystäväni kommentin "tulkinnalisuuden" väärin. Ehkä hän vaan kiusi minua?... Toivottavasti...Ehkä tulkitsin hänen mielipidettä liian jyrkästi.
No tarvii jutella hänelle ku tavataan..puhumalla ne yleensä selviää..

Vastaa kommenttiin

Jätä tyhjäksi