• audinkopoika

Kotona, säästöä lasten kustannuksella ja huikeita vuokrankorotuksii.

Perjantai meni aamusta het työn touhussa. Oli välillä ihan säpinää, kun piti tietsikalla töit tehä ja samalla puhelin jatkuvasti soi.
No selvisin siit ruuhkasta kunnialla, vaik koneella työt hiukan kärsi siit.

Söpiskin siin saapu kylään neljän jälkeen. Hiukan jutskattiin ja suunniteltiin tulevia. oli söpis pistänyt itsensä puimurin alle ja leikannut hiukset lyhyiksi. Lupas vie värjätä ne myöhemmin.
Ei tykännyt, ku silittelin ja hiplasin sen tukkaa, kuulemma salonki pisti vahan niihin, et pysyy määrätyssä kuvios. No mä tietenkin sekotin sit kuvioo parhaani mukaan.
No ku hän opn niin lutunen ja haluun kosketella häntä...

Lammin Sahti voitti parhaan oluen tittelin Helsinki Beer Festival -tapahtumassa perjantaina. Olutkisaan osallistui noin 150 juomaa. Festivaalien raati palkitsi parhaana ravintolana tamperelaisen Plevnan.
Hyvä Pirkanmaa, kyl tääl osataan tehä viel.
Lammin sahtia olen aikasemmin juonu, mut en olutta.
Harmi ku en ollut nyt stadis, olis voinu vaikka pistäytyä kaapelitehtaalle maistelemaan. Ovat vielä huomenna siellä myös.
On siellä myös sidukkaa ja jopa whiskyy. parhaaksi sidukaksi valittiin Ecusson Cidre La Fourragere Brut ja whiskyksi kuulemma Lagavulin 16 y.o.

Minua alkaa noi terveystoimen säästöt pistää vihaksi. Nyt Tampereen Tays kamppailee keskospaikkojen kaa. Paikat kuulemma loppuu ja myös laitteet. Kuulemma nykyiset kymmenen paikka kahes huoneees ei piisaa.
Sitten on jouduttu tekeen hätäratkaisuja, jotka vaarantavat lasten turvallisuuden. Jonkun arvion mukaan tilanne vaan tulevaisuudessa pahenee.
Miks päättäjät eivät tee mitään? Onko oikein et kaikkein pienimmät ja avuttomammat saavat kärsiä säästöistä?

On se asuminen suomes kallista tai jopa hulppean kallista. Yksityisellä riistetään ja vuokrataso ihan karannut käsistä.
Nyt siihen leikkiin on myös ryhtynyt ns. sosiaalista asuntotuotantoa harjoittavavia yhtiöitä.
Nyt Sato on Espoon Tapiolassa korottamassa vuoden sisällä kahella eri korotuksella vuokria eräässä kohteessa noin 26,8%.
Neliökorotukset nousevat 11,28 eurosta 14,30, eli 3,02 euroa/neliö.
Huh..huh..sanon minä. Millä tavallinen ihminen tollasia vuokria pystyy maksamaan. Sosiaalitoimeen pitää sillo kääntyä ja pyytää apua.
Onko tämä sitä vapaata "asuntokapitalismia" et yhteiskunta maksaa yhtiöiden saalistuksen.
On siinä Asukasliitolla tekemistä, kun puolustaa asukkaiden oikeutta kohtuulliseen vuokraan.

2 kommenttia

arkadas

12.4.2008 08:25

Tavallinen ihminen makselee näitä korotettuja vuokria tinkimällä jostain muusta. Espoossa viime vuosien korotukset ovat olleet aika rajuja niin VVO:n, Saton kuin Espoonkruunun (kaupungin vuokrataloyhtiö) taloissa. Kunnallisella puolella vuokrankorotukset ovat olleet maltillisempia, mutta silti huomattavia (8,5 - 11,5%). Erään lakimiestuttavani mukaan pääkaupunkiseudulla oman asunnon hankkiminen tulee keski- tai pienituloiselle edullisemmaksi kuin vuokralla asuminen, jos vuokrakulut ylittävät 750€/kk. Tuolla 750euron summalla vapailta markkinoilta saa postimerkinkokoisen yksiön ja vuokrayhtiöiden (VVO, Sato, kunnalliset) 50 - 65 m2:n kaksion. Riippuen tietysti alueesta, palveluista ja kulkuyhtyeksistä.

arkadas

12.4.2008 08:27

Lisäys: Tuosta mainitsemasi tapiolalaisen taloyhtiön tapauksessa kysymyksessä on 60-luvun lopulla rakennettu taloyhtiö, jonka peruskorjaus on tullut ajankohtaiseksi, eli putkiremontti varsinkin. Jostainhan nekin rahat on kerättävä. Ennemmin tai myöhemmin.