• audinkopoika

Hullu Maailma

Lauantai ja jälleen ilta kotosalla. Hyvä näin. Säästyy rahaa stadin reissuun. Tiistaina olisi tarkoitus mennä sinne shoppaamaan. Saa nähä mitä tulee ostettuu.
Mielellään kyl tapais siel jonkun söpiksen, kun siellä kaks päivää kumminkin tulee oltua.
Ehotuksii saapi pistää s-mailiin ;)

Kattelin tos iltalehen nettissivuja ja siel hullu maailma osioo.

Ensimmäinen tapaus:

Lämpö talteen

Ruotsalaiset ovat edelläkävijöitä nähtävästi myös ympäristönsuojelussa ja energiataloudellisessa ajattelussa. Tukholmassa ryhdytään nimittäin lämmittämään taloja ihmisten ruumiinlämmöllä. Ruotsalaisen yrityksen mukaan Tukholman päärautatieaseman läpi päivittäin kulkevien 250 000 ihmisten tuottaman ruumiinlämmön avulla pystytään lämmittämään yksi rautatieaseman vieressä sijaitsevista rakennuksista. Eikä ilmastonmuutosta vastaan taistelevan järjestelmän asennus maksa kuin parikymmentätuhatta euroa.

En kyl tajunnu mikä tos on hullua, jos sil saadaan hiukan säästettyä päästöjä, niin mikä ettei?
Mitäs mieltä muut?

Toinen tapaus:

Norsukielto

Britannian hallitus on päättänyt kieltää suuressa viisaudessaan elefanttien pitämisen kotieläiminä. Kielto päätettiin laatia sen jälkeen, kun 650 ihmistä allekirjoitti vetoomuksen, jossa toivottiin jättikokoisia eläimiä myytäväksi lemmikkikauppoihin. Vetoomuksen oli laatinut 12-vuotias Jack Smithies, joka uskoi, että "jokainen lapsi Britanniassa tulisi onnelliseksi omistaessaan elefantin. Norsu voisi sitten asua vaikkapa pihalle rakennetussa vajassa". Britannian hallitus vastasi kuitenkin pienelle Jackille tylysti toteamalla, että "ei norsuja voi talojen pihalla pitää, ne tarvitsevat paremmat olot voidakseen hyvin."

No tommonen kotieläin kyl olis erikoinen. Vois itekin hankkii...oon joskus jopa pikkusena haaveillu kans..ehkä siihen vaikutti sirkuksessa käynti.
Kummosista kotieläimistä muut ovat haaveilleet?
Mitä teillä ny on?

Kolmas tapaus:

Leikkijunat

Kukapa pikkupoika ei olisi rakastanut leikkijunien parissa puuhastelua. Puolalainen 14-vuotias koulupoika vei kuitenkin leikkinsä hieman pidemmälle, murtautumalla tietokoneellaan sisään Lodzin kaupungin rautateiden tietoverkkoon. Poika ryhtyi leikkimään maan junaverkostolla kuin leikkijunilla muuttelemalla junien reittejä. Poika rakensi televisionsa kaukosäätimestä kauko-ohjaimen, jolla hän pystyi kontrolloimaan esimerkiksi risteysten toimintaa. Temppuilun seurauksena neljä junaa suistui raiteilta, mutta onneksi vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin. Poika on nyt otettu kiinni ja hän saattaa joutua syytteeseen ajattelemattomista puuhistaan.

Heh..heh.. kyl määkin junaleikeistä oon tykännyt, mut en ihan noin pitkälle vietynä :D