• audinkopoika

Homoille kirkkovihkiminen?

Keskiviikko jo alkaa kohta olla lopuillaan. Tänään taas meni aikaa nokialaisen "vesiongelman hoitamiseen.
Nyt on jo kartta, itse en asu saastuneella alueella. Äitini kyllä, joka on sairastunut. Kävin tänäänkin häntä moikkaamassa.

Homouutisia

STT uutinen 12.12.2007

"Ruotsin luterilainen kirkko on sallimassa samaa sukupuolta olevien kirkkovihkiäiset. Kirkko on kuitenkin edelleen sitä mieltä, että termi avioliitto pitäisi varata tarkoittamaan vain miehen ja naisen välistä liittoa.

Kirkko antoi asiasta lausunnon Ruotsin hallitukselle, joka valmistelee esitystä uudesta avioliittolaista. Laki on tarkoitus tuoda valtiopäivien käsittelyyn heti ensi vuoden alussa.

Homot ja lesbot ovat voineet virallistaa parisuhteensa Ruotsissa vuodesta 1995. Laki antaa homopareille saman oikeudellisen aseman kuin heteroaviopareillekin, mutta vihkiminen kirkossa ei ole mahdollista.

Ruotsin nykyinen avioliittolaki on vuodelta 1987. Siinä avioliitto määritellään miehen ja naisen väliseksi. Hallitus esittää uudessa laissa, että avioliiton määritelmästä poistettaisiin viittaukset sukupuoleen.

Mikäli hallituksen esityksen mukainen laki hyväksytään, Ruotsista tulee ensimmäinen maa maailmassa, jossa enemmistökirkko sallii kirkkovihkimiset homoille ja lesboille. "

Hyvä homma että jossakin homma etenee. Ruotsissa kun saavat homman läpi niin kyllä se Suomeenkin tulee.
Valitettavasti se vaan kestää aikansa.
Täällä tuntuu kirkko olevan sen verran vanhoillinen.

Mitäs muut veikkaa, koska Suomessa sama toteutuisi?