• audinkopoika

Elokuvapäivä, luotijunaa ja simputusta

Perjantai ja Tapanin päivä, eli viimeinen juhlapyhä joulusta. No hyvä niin koska päivät ovat aika pitkiä.
No tänään kyllä on ollut TV-Nelosella elokuvapäivä. Koko päivä aikas hyviä elokuvia, muutaman katoin itsekin. Karate Kid2 miun makuun, kuten myös Grimmin veljekset.

Nyt si Venäjällä otetaan käyttöön luotijuna Pietarin ja Moskovan välillä. Pääsee välin 3,5 tuntiin, nyt kun nopeimmat kulkee 4,5 tuntiin.
Mites Suomesta Moskovaan? Olisiko jo aika myös siihen.
Itse olen käynyt muutaman kerran, erityisesti junalla, koska se on kiva muoto matkustaa ja pääsee suoraan Pietarin tai Moskovan keskustaan.

Niinisalossa on kuulemma taas simputettu armeijan kävijöitä. Ovat joutuneet tuulettamaan patjoja juhlipyhien(tapanina) aikaan. Lisäksi suoritettu alkuviikosta henkilökohtaisten tavaroiden tarkistusta.
Oliskohan jotain aliupseeria pänniny olla kiinni?
Itse en hyväksy tuollaista...ei palvele kenenkään etua.
Itse olen jopa käynyt armeijan samassa paikassa ja silloin oli meno samanlaista. Huomautuksia saivat silloinkin...

3 kommenttia

Olli Stålström

27.12.2008 10:42

Moi Audinkopoika,

Minua kiinnostaa toi simputusjuttu. Kuten omasta blogistani käy ilmi, intillä oli hyvin tärkeä rooli nuoruudessani. Silti intohimoni kohdistui vain sananvapauden ja kansalaisoikeuksien puolustamiseen. Inhosin autoritaarista komentelua jo koulu- ja inttiaikana. Ensimmäiinen sotilaallinen "urotekoni" oli kun käskin alikessujen lopettaa yöllisen "patjaruntun" palattuani kokelaana RUK:sta perusyksikköön Kouvolan 3. ErVK:hon vuonna 1966.

En hyväksy simputtamista tai kiusaamista intissä tai millään muullakaan foorumilla.

Olli Stålström

29.12.2008 07:03

Tuossa uutisessa oli myönteistä se, että Pääesikunta kertoi nollatoleranssista simputuksen suhteen. Kiusaamiseen pitää aina puuttua. Jos ei itse saa sitä estettyä, pitää vedota niin korkealle, että löytyy ihminen jolla on tarpeeksi vastuuntuntoa ja natsoja :)