• audinkopoika

Aurinko paisto ja perhetappoja lehdissä

Keskiviikko ja ilman komia. Ei edes tihuuttanut vettä ja aurinkokin pilkisti kun olin päivällä torilla.

Itse aloin tänään miettimään, niitä hirveitä uutisia mitä olemme lukeneet viikonlopun aikana. Kaksi perhe tappoa, jossa lapset jäivät orvoksi. Tai toisessa tapauksessa ehkä ei ollut siitä kyse, vaan lasten menettämisestä. Oli kyse adoptiolapsista.
Mietin mikä ajauttaa perheen vanhemmat tämänlaiseen ratkaisuun. Eivät enää näe elämän rakkautta ja elämän halua.

2 kommenttia

Nermal

30.10.2008 09:20

Mä uskon, että kyseessä on yleisesti ottaen yhteiskunnan ja arvomaailman koveneminen, mikä jättää ihmisiä onnettomiksi. Taloudellisesta menestysestä on tullut ainoa mikä merkitsee ja tuottavuudesta ihmisarvon mitta. Ihmiset jäävät sisältä kovin tyhjiksi. Monelle pahin kuviteltavissa oleva vastoinkäyminen on omien raha-asioiden pettäminen.

Maailman muuttuminen näkyy mm. siinä, ettei oikein kenelläkään ole tänä päivänä aikaa tai halua käydä vaikka sukulaisten luona kylässä. Vielä lapsuudessani 80-luvulla oli aivan tavallista, että poikettiin ennalta ilmoittamattakin kahville sukulaisten luokse. Kutsuttiiin lähimmäisiä syömään jne. Tietenkin kylässä käyntiä nykyäänkin tapahtuu, mutta kaikki pitää sopia ennalta vähintään tekstarilla. Asioiden prioriteetti on muuttunut. Lähimmäiset eivät enää ole tärkeimpiä, vaan heille on aikaa vain jos sitä jää töiltä, opiskelulta, harrastuksilta, nettisurffailulta ja tosi-tv-viihteen seuraamiselta.

audinkopoika

30.10.2008 22:24

Oot varmaan oikeassa, että kovat arvot ja menestyminen ovat ne syyt. Ihmisten pettyminen läheisten ja kavereiden silmissä on häpeä, pitää pärjätä ja menestyä hyvin vain.