"Venäjän arvot" -seminaari oli hyvin homovihamielinen

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 60

Maanantaina aamupäivällä helsinkiläisessä hotellissa oli koolla joukko venäläisestä arvomaailmasta kiinnostuneita. Dosentti Johan Bäckmanin kokoon kutsumassa seminaarissa oli äänessä mm. Pietarin homopropaganda-kieltolain arkkitehti Anatoly Artyukh. Hän on pietarilaisen kansanedustajan, Vitali Milonovin avustaja ja homopropagandalain käsikirjoittaja. Itse Milonov ei päässyt kokoukseen, koska hänet kutsuttiin pika pikaa Moskovaan selvittelemään toukokuun 17. päivän homoprovokaatiota. Toinen puhuja oli Venäjän perheiden edustaja, feminismin vastustaja, neljän lapsen äiti Irina Volynez. Kolmas puhuja Nikolai Starikov loi historiallisia katsauksia homojen asemaan.

Tässä seminaarin yhteenvedossa kosketellaan vain niitä puheenvuoroja, joissa puhuttiin homopropagandasta. Irina Volynez käsitteli mm. feminismiä ilmiönä, mutta siihen aiheeseen voitaneen palata joskus myöhemmin.

Järjestäjä Johan Bäckman toimi tulkkina. Bäckman hoiti seminaarin johtamista asiallisesti. Kun jotkut läsnäolijat vaativat, että on lopetettava homoista puhuminen ja siirryttävä asiaan, Bäckman muistutti, että seminaarin keskeinen teema on homoproapangalainsäädäntö.

Venäläiset miesvieraat olivat poikkeuksellisen tiukkailmeisiä. Tuli mieleen Putin tiukimmillaan. Ei hymyn häivää.

Aluksi Bäckman luki poissaolevan Vitali Milonovin lähettämän kannanoton. Milonov on Yhtenäinen Venäjä -puolueen poliitikko ja tällä hetkellä hän on Pietarin kaupunginvaltuuston jäsen ja kaupunginhallituksessa lainsäädäntökomitean puheenjohtaja. Hän on ollut homopropagandalain pääasiallinen lobbari. Kannanotossa hän leimaa homot eläimellisiksi. Pietari on kulttuurikaupunki eikä voi sallia eläimellistä käyttäytymistä. Milonoville on ollut yllätys, että kulttuuri-ihmiset ovat nousseet puolustamaan homojen eläimellisyyttä ja sivistymättömyyttä. Homopropagandalailla halutaan rajoittaa homojen hillittömien tavoitteiden ajamista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Milonovin mukaan taiteilijatkaan eivät ole pitäneet homopropagandalaista, vaan katsovat oikeudekseen ilmaista mielihalujaan vapaasti. On vallalla nihilismi: taide ja kirjallisuus ovat arvovapaita. Taide on bisnestä ja kaiken on oltava sallittua. Milonovin mukaan suurin ongelma on kuitenkin se, että enemmistö kutsuu itseään kristityiksi eikä kuitenkaan todellisuudessa ole sitä.

Ensimmäiseen yleisökysymykseen "mitä on homopropaganda" vastasi tiukkailmeinen Anatoly Artyukh. Kaikki mikä on sänkykamarin ulkopuolella, on propagandaa. Artyukhin mielestä lapset ovat vaarassa. He ovat vieteltävissä. He innostuvat uusista aatteista ja ryhtyvät kokeilemaan homoutta. Vaarallisimpia ovat kirjat, joissa puhutaan kahdesta äidistä tai kahdesta isästä. Suurin osa homoseksuaaleista on ajautunut homoseksuaaliseen käyttäytymiseen.

Artyukhin mielestä maailmalla on painostusryhmiä, jotka pyrkivät vähentämään maailmassa syntyvyyttä. Yhteisöllisyyden sijaan tarjotaan yksilöllisyyttä, eli yhteiskunta "atomisoidaan" yksittäisiksi yksilöiksi. Kun jokainen yksilö on erillinen eikä kuulu mihinkään, häntä on helpompi hallita ja valvoa. Kansallisvaltiot tuhotaan, luodaan suuria valtioiden yhteenliittymiä, lietsotaan seksuaaliperversioiden propagandaa, yritetään jopa hävittää mies- ja naissukupuolet, sallitaan sukupuolen vaihtaminen.


Homoutta lietsotaan propagandan muodossa. Homoyhteisö puuttuu pienimpiinkin yrityksiin kritisoida homopropagandaa. Jos homopropaganda lopetetaan, homoyhteisö pienenee välittömästi. Kysymys yleisön joukosta: miten se propaganda on organisoitu? Ketkä propagoivat? Pietarissa toimii kaksi homopropagandaa tekevää järjestöä. Nykylainsäädännön mukaan ne on määritelty "ulkomaiden asiamiehiksi" (ulkomaiden agenteiksi, Anatoly Artyukh teki näistä ilmiannon). Näitä rahoittavat ainakin USA, Hollanti ja Ruotsi. On myös ammatti-homoseksuaaleja, jotka tienaavat tällä toiminnalla. Lapset saattavat kokea tällaisen uuden ammatin houkuttelevaksi.

Venäläisvieraat kertoivat myös, että Pietarissa oli 17.5.2013 40 hengen homomielenosoitus. Heitä suojeli 200 poliisia. Vastakkaista mieltä olevat yrittivät päästä keskustelemaan näiden kanssa. Se oli luvallinen mielenosoitus.

Puheenvuoroissa kävi ilmi, että on saatu uusi laki, jonka avulla voidaan kieltää sellainen liiketoiminta, joka ei ole riittävän moraalista. Voidaanko sillä estää homoja toimimasta liike-elämässä? Sellainen liiketoiminta kielletään, jossa tapahtuu propagoimista. Itse homoseksuaalisuuttahan ei haluta Venäjällä kriminalisoida. Ei ole edes sellaista lakihanketta, että homoseksualaisuus kiellettäisiin, mutta liiketoimintaan puututaan, jos siinä propagoidaan. Nyt on kiellettyä homoseksuaalisen elämäntavan propagointi nuorisolle, mutta tulevaisuudessa halutaan kieltää kaikki homopropaganda.

Erityisen kovan keskustelun aiheutti kysymys siitä, voiko homopari kävellä kadulla käsi kädessä tai jopa suudella toisiaan. Kaikki tällainen on homopropagandaa. Se on kiellettyä. Ja missään Venäjällä ei homoparin pidä suudella, koska voi saada turpiinsa. Monilla alueilla on ortodoksien lisäksi paljon muslimeja.

Entä miten käy sellaisen kaunokirjallisen teoksen, jossa kuvataan homokäyttäytymistä. Esim. teoksessa nuori poika elää tämän kärsimyksen kanssa ahdistuneena, ja vihdoin hän havaitsee olevansa homo. Miten tällaiseen teokseen suhtaudutaan nyky-Venäkjällä? Nykyisen lain mukaan tällaiseen kirjaan pitää liittää varoitus: Kielletty alle 18-vuotiailta. Jos homoseksuaalisuus esitetään kielteisessä valossa, varoitusta ei tarvitse laittaa kirjaan.


Eikö ihmisten pitäisi olla tasa-arvoisia lain edessä? Nikolai Starikov kertoi, että Venäjällä halutaan toteuttaa demokraattisesti sovitut väestönkasvun tavoitteet. Jokainen homoseksuaaliksi ryhtyvä mies merkitsee syntyvyyden vähenemistä. (välihuomautus salista: monen lapsen isä tai äiti on homo). Starikovin mukaan kuitenkaan kaksi yhdessä asuvaa miestä ei pysty hankkimaan lapsia.

Seuraavassa on muutama ääninäyte seminaarista. Laatu on huono, suositellaan kuulokekuuntelua.

Audio
Artyukh yrittää selvittää, mitä homopropaganda on. Se on kaikkea sitä, mikä on makuuhuoneen ulkopuolella.
Audio
Jos kaunokirjallisessa teoksessa on kuvaus nuoresta homopojasta, onko se homopropagandaa
Audio
Jos ranskalainen poikapari kulkee Pietarissa käsi kädessä tai suutelee, onko se homopropagandaa

60 kommenttia

  • 1 / 60
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 21.5.2013, 1.31
Mielestäni Suomeenkin pitäisi säätää homopropagandalaki.
Tuota käsittämätöntä typeryyttä ei uskoisi todeksi jos sitä ei näiden "asiantuntijoiden" suusta kuulisi.

Pisteet Bäckmanille siitä, että tuotti nämä pellet Suomeen aivan itse esiintymään.

"Itä on itä ja länsi on länsi, eivätkä ne kohtaa"