Heppaterapialla homoudesta kyytiä!

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Juhani Viherlahti
  • 10

Tuorein idea homouden karkottamiseksi ja rahan keräämiseksi on kehitetty amerikkalaisessa cowboy-kirkossa: hevosterapiaa teinihomoille.

Raamatun virheellisestä tulkinnasta (Oonan käytti todellisuudessa keskeytettyä yhdyntää, 1 Moos.38:6-10) johtuen itsetyydytyksestä tehtiin kauan sitten synti, jota koetettiin torjua erityisesti poikien heräävän seksuaalisuuden kohdalla jopa sitomalla kädet yöksi sängyn reunoihin.

Aslan on askarrellut myös tämän aiheen parissa. Se on tehnyt itsetyydytyksestä laajan ja erittäin perusteellisen analyysin kirjoituksessa Miten suhtautua itsetyydytykseen? Siinä todetaan päätelmänä:

- Jos masturbaatiosta on tullut vapahtaja, ratkaisuyritys ihmisen ongelmiin tai jatkuva lohdutusmekanismi erilaisiin pahan olon tunteisiin, on käytännössä kyse epäjumalanpalveluksesta. Joku asia tai tapa on saanut Jumalan sijan elämässäsi. Jos masturbaatiosta on tullut keino pysyä erossa vastakkaisesta sukupuolesta, tai se johtaa haluttomuuteen vastata aviopuolison tarpeisiin, ei masturbaatio toimi rakkauden mukaan. Jos masturbaatiosta on tullut seksiviihdettä tai sen avulla hankitaan jatkuvaa seksuaalista virittymistä elämän tyhjyyden toistamiseen, ei kyse ole masturbaation rakentavasta käytöstä.

Itsetyydytyksen torjunta on nykyisin lähestulkoon poissa muodista, vaikkakin syyllisyydentuntoja siitä on vielä pystytty pitämään yllä. Nykyisin itsetyydytystä pidetään jopa seksuaaliterveyden kannalta suositeltavana. Synnillisen itsetyydytyksen tilalle on otettu homouden torjunta, jossa taistelussa monet kirkkokunnat ovat olleet aktiivisina lipunkantajina. Keinoja on löytynyt loputtomasti: kylmät suihkut, oksetuslääkkeet ja sähköshokit (aversioterapia), kastraatio (pallit pois), eristäminen, polvirukoukset ja riivaajan manaaminen ulos homoressukoista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Virginian osavaltiossa, USA:ssa Cowboy-kirkon johtaja Raymond Bell on kehittänyt kirkkonsa palveluvalikoimaan teinihomoille suunnatun Hevosavusteisen psykoterapian (Equine Assisted Psychotherapy - EAP). Menetelmään kuuluu hevosten taputtelu ja silittely. Ratsastuksesta ei uutistjutussa mainita mitään. Pastori Bell pitää oikein toteuttuna EAP:n poistavan pelkoja, parantavan vuorovaikutustaitoja ja olevan muutenkin hyödyllinen ihmisten mielenterveydelle. Tuolla menetelmällä hän otaksuu voivansa hoitaa potilaitaan pääsemään eroon homoseksuaalisuudesta ja muista vastaavista "riippuvuuksista", kuten itsetuhoisuudesta ja alkoholisimista.

Pastori Bell kertoo hevosia käytettävän hänen Cowboy-kirkon maatilallaan opettamaan homoja pois feminiinisyydestä ja sen sijaan kannustamaan heitä maskuliinisuuteen. Pastori pitää homoseksuaalisuutta eräänä addiktion muotona, joka ei ole sairaus, vaan henkilön itsensä valitsema tapa.

Toimittajan tiedusteltua EAP-menetelmän toimivuutta taikka sen pätevyyttä, pastori vastasi: "Tätä ei ole kyseenalaistettu nyt eikä koskaan muulloinkaan".

Cowboy Church of Virginian laajaan palvelu- ja tuotevalikoimaan voi tutustua heidän verkkosivustollaan. Hevosterapiaa voidaan tilata myös kotiovelle.
Tuoteselosteessa kehutaan terapian olevan leviämässä auttamaan kaikenlaisia psykoterapiaa tarvitsevia potilaita. Selvä palveluhinnasto puuttuu.

http://www.cowboychurchofva.com/
(Huom. WOT Services antaa tästä sivustosta punaisen varoituksen sen epäluotettavuudesta)

***

Syyskuussa Kalifornia sääti lain, jolla kielletään terapeutteja ja kirkkoja käyttämästä alaikäisiin nk. eheytysterapioita. Oikeuden päätöksellä lain voimaantulo on tällä hetkellä keskeytettynä.

WHO ja mielenterveyden ammattijärjestöt pitävät eheytysterapioita vaarallisina.

Valokuva M.M.

GayStarNews: Amerikkalaispastorin uusin keksintö homoudesta parantamiseksi on hevosterapia
Taiteilijan näkemys: Kiltti poika nukkuu aina kädet peiton päällä

10 kommenttia

Olen sitä mieltä, että hevosten taputtelu ja ratsastaminenkin on hyväksi kenen tahansa mielenterveydelle. Halvemmalla tuota hyvää saa menemällä suoraan ratsastustalleille ratsastamaan. Siellä ei tarvitse maksaa terapialisää.
Eläimiä voitaisiin käyttää myös homofobien aversioterapiassa. Oppisivat ulos siitä turhasta vihasta ja alempiarvoistamisesta taputtelemalla vaikka homoheppaa tai lesbokoiraa.

Kommenttia muokattu: 30.12.2012 klo 17:20