Sateenkaarimessu Korson kirkossa su 21.10.2012 klo 18:00

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

Vantaa seurakuntien ensimmäinen sateenkaarimessu pidetään tänään, sunnuntaina.

Sateenkaarimessu alkaa Korson kirkossa su 21.10. klo 18. Messussa saarnaa Reetta Leskinen, liturgina Kimmo Saares, musiikista vastaavat Ursula Hynninen, Susanna Airola ja Johanna Korhonen. Teksinlukijana Katri Valve. Iltatee ja kahvi messun jälkeen. Korson kirkko, Merkikotkantie 4.

***

Kotimaa24 uutisoi tapahtumasta. Uutista seurasi kuuma ja vilkas keskustelu messun puolesta ja vastaan.

***

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sateenkaarimessu Korson kirkossa eilen, sunnuntaina oli lämminhenkinen ja kaikin puolin onnistunut. Kirkkoväkeä oli runsaat viisikymmentä henkeä. Mukana oli myös sateenkaariperheitä lapsineen.

Pastori Reetta Leskinen oli kirjoittanut saarnansa ajatellen messuväkeä. Virret veisattiin urkujen (Ursula Hynninen) ja viulun (Susanna Airola) säestyksellä. Johanna Korhosen gregoriaaninen kirkkolaulu loi oman tunnelmansa.

***

Sunnuntain Hesari kertoo luterilaisella kirkolla olevan jumalanpalveluksissaan miljoonan kävijän lovi. Kirkko kehittää erityistilaisuuksia. Sateenkaarimessu on yksi tällainen. Kirkon tilastollisen vuosikirjan tietojen pohjalta tehdyssä Hesarin kaaviossa näkyy selvästi erikoisjumalanpalveluksissa kävijöitten määrissä kasvua. Tavallisten jumalanpalvelusten kävijämäärät ovat sitä vastoin tasaisesti vähenemässä.

Kotimaa24:n uutinen Vantaan sateenkaarimessusta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!