ESSE: 'Hyväksyntä on sanoja ja tekoja'

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Juhani Viherlahti
  • 2

ESSE-lehden päätoimittaja Urpu Sarlin kirjoittaa Helsingin Sanomien kuukausiliitteen Aslan-raportista. Salin tukeutuu arkkipiispa Mäkisen lausumaan, että kirkon työntekijöiden pitää olla ihmisten tukena oman identiteetin löytämisessä. Arkkipiispahan totesi Aslanin "koulutuksen" olevan hengellistä väkivaltaa.

Sarlin kertoo pääkirjoituksessaan, että Suomen 400 seurakunnasta kymmenen on tehnyt yhteistyötä Aslanin kanssa.

Hän toteaa, että suurimmat ennakkoluulot löytyvät todennäköisesti aikuisten asenteista ja puheista. Kirkon viesti tässä asiassa on valitettavan epäselvä.
- Puhe hyväksymisestä ja rakkaudesta tarvitsee kuitenkin rinnalleen käytäntöjä, jotka osoittavat, että puhe on totta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kirjoitus löytyy kokonaisuudessaan alla olevan linkin kautta.

ESSE-lehden pääkirjoitus 8.10.2012

2 kommenttia

Kun siellä raamattu-aatekirjassa nyt on tämäkin "ainukainen" monista -ristiriita, niin eikös sitä voisi eheyttää paremmin aikaa ja sivistymistä kestäväksi?

vanha testamentti, eka mooseksen kirja, kuutosluku (se genesis) alkaa näin: "1. Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä, 2. huomasivat Jumalan pojat ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikki, jotka he parhaiksi katsoivat. "..."kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita."

vanhassa testamentissa tokan mooseksen kirjan 24 luvussa: "9 Mooses ja Aaron, Nadab ja Abihu sekä seitsemänkymmentä Israelin vanhinta lähtivät vuorelle. 10 He näkivät Israelin Jumalan, ja se millä hän seisoi oli kuin safiirikiveä, kirkas kuin taivas itse. 11 Näitä Israelin valittuja vastaan hän ei nostanut kättään. He saivat katsella Jumalaa, ja he söivät uhriaterian."

&

uuden testamentin puolella, johanneksen evankeljumin kolmosluvussa on sitten taas näin: "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa"... "mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen."...

&

sekä ekan johanneksen kirjeen nelosluvussa: "monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan"... "Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan"..."Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt." ... "Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme." ... "Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valhettelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt."


Siinäpä sitä, monista ja ainokaisista jumlan pojista ja jumalan monen näkemisistä tai ei kukaan näkemisistä - osa sitä kokonaisuutta.
  • 2 / 2
  • rajaa puoskaroinneille
  • 13.10.2012, 11.27
Vaikka seurakuntia on vain 10, on aslanilainen retoriikkaa vaikuttanut hyvin ongelmallisesti kirkon sisällä, esim. piispojen hlbti-ilausuman "tasapuolinen" hyväksyntä ns. "muutosprosesseille" eli aslanilaiselle kvakkerismille. Eikö olisi aika jo lopettaa hlbti-ihmisten puoskaroinnin ja kultinomaisten terapialahkojen aiheuttamien haittojen "uskonnollistaminen". Kyse on potilasturvasta, ihmisoikeuksista, vähemmistön asemasta, uhriutumisesta terapialahkossa ja haavoittuvien ryhmien suojelemisesta uskomushoidoilta! Sosiaali- ja terveysministeriö ja Valvira siis asialle.