HOT Helsingistä 30-henkinen edustusjoukkue Eurogameseissa Budapestissä

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • (päivitetty )
  • Jari Vanha-Eskola

Unkarin Budapestissä järjestetään 27.6. - 1.7.2012 seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnatut urheilukilpailut, järjestyksessään 14. Eurogamesit. Tapahtumaan odotetaan yhteensä 6000 vierailijaa, joista n. 3500 on urheilijaa. HOT Helsinkiä kisoissa edustaa noin 30 urheilijan joukko lajeinaan pingis, sulkapallo, tanssi, tennis, uinti, yleisurheilu ja miesten lentopallo (2 joukkuetta). Pääosa HOTin kilpailijoista saapunut Budapestiin tänään keskiviikkona.

Klo 14.00 avautuivat ovet Kaupunginpuiston kupeeseen pystytetyssä Eurogames-villagessa, jossa osanottajat kävivät akkreditoitumassa. Unkarissa päätään nostaneen kansallismielisyyden ja samalla homokielteisyyden vuoksi järjestäjät olivat panostaneet vieraiden turvallisuuteen. Ensimmäisenä tulijoita tervehtivät poliisit. Tulijat ohjattiin ilmoittautumisalueelle metallinpaljastimen läpi kuin lentokentällä konsanaan. Laukkujen sisältö tutkittiin hyvin tarkkaan. Alueella on myös eri maiden konsulaattien yhdessä ylläpitämä konsulipiste, jonka puoleen voi paitsi passin häviämisen myös mahdollisessa turvallisuuteen liittyvässä häiriötapauksessa ottaa yhteyttä. Tämänkin vuoksi koko alue on miehitetty runsaslukuisella poliisivartiolla. Todettakoon kuitenkin, että yhtään ulkopuolisten aiheuttamaa järjestyshäiriötä tai esim. väkivallantekoa ei ole tullut kirjoittajan tietoon, eikä kaupungin ilmapiirissä ollut havaittavissa homokielteisyyttä.

FriGo-Eurogames Village on kaikkien tapahtuman osanottajien yhteinen kokoontumispaikka, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia keskiviikkoillan lämmittelybileistä lähtien. Aidatulla alueella on tarjolla pientä purtavaa sekä tietenkin virvokkeita ja kisan virallisia myyntituotteita. FriGo-nimi tulee järjestäjäorganisaation nimestä.

Nopeamminkin liikkuvia jonoja on vuosien varrella ilmoittautumispaikoilla nähty ja koettu, mutta esiin tulleet pienet ongelmat saatiin ratkottua hyvässä hengessä. Kiitos ja hatunnosto suurelle joukolle vapaaehtoisia, jotka tänään joutuivat tuleen. Rekisteröityminen jatkuu perjantaihin, jolloin itse kilpailut käynnistyvät.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!