Unkarissa pohdiskellaan: Lasten lukumäärän tulisi vaikuttaa eläkkeen määrään

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 1

Unkari sai vuonna 2010 pääsiäisenä uuden perustuslain. Siinä avioliitto on miehen ja naisen liitto. Perheen suojeleminen on yhteiskunnan keskeinen tehtävä. Pääministeri Viktor Orban näyttää esimerkkiä. Perheessä on viisi lasta. Pari vuotta sitten paavi siunasi perheen Roomassa. Ks. kuvia.

http://catholicseeking.blogspot.com/2010/12/pope-receives-prime-minister-of-hungary.html

Muillakin kansallis-kristillisen Fidesz-puolueen johtohahmoilla on isot perheet. Perustuslakia valmisteltaessa parlamentissa keskusteltiin vaalilaista ja lasten äänistä. Jokainen perhe saisi niin monta lisä-ääntä kuin on lapsia. Ehdotus kaatui jo valiokuntakäsittelyssä. Pelkona varmaan oli, että suuriperheiset romanit voisivat nousta vaa’ankieliasemaan.

Sosialismin aikana ennen vuotta 1989 Unkarin valtio ei puuttunut ihmisten yksityiselämään tai makuuhuoneasioihin. Tilanne oli erilainen Neuvostoliitossa, jossa ”yhteisö piti huolen” jokaisesta jäsenestään, ja eri tavalla käyttäytyvä joutui heti paikalliskomitean kuulusteluun ja ojennettavaksi. Nyt kansallis-kristillinen Fidesz-puolue haluaa jälleen kiristää otetta ihmisten valvonnassa (kaikki kristillisdemokraatit eri maissa haluaisivat enemmän yksityisyyden valvontaa). Perheen asiat nostetaan esiin. Sänkykamarista tulee poliittinen pelikenttä. Unkarin kansan kohtalot riippuvat lasten määrästä. On jo pitkään puhuttu, että runsaasti sikiävät ”mustalaiset” ovat pian enemmistönä unkarilaisille kuuluvassa maassa.

Eilen päivälehdet kertoivat, että unkarilainen professoripariskunta on hahmotellut uutta eläkelakia. Koska lapset tulevat myöhemmin maksamaan vanhojen eläkkeet, on tärkeää, että lapsia syntyy. Eläkettä maksetaan pisteiden mukaan. Kun on kaksi lasta, saa normaalin eläkkeen. Jos lapsia on kolme tai enemmän, tulee huomattavasti lisäpisteitä. Jos on yksi lapsi, tulee miinus-pisteitä. Jos ei ole yhtään lasta, tulee roimasti miinus-pisteitä (tai voi jopa jäädä ilman eläkkettä, jos niin päätetään). Laskelman mukaan keskimääräinen eläke on 114 000 forintia kuussa (alle 400 euroa). Lapseton saisi vain 70 000 forintia (yli 200 euroa kuusssa) ja nelilapsisen perheen vanhempi saisi 142 000 forintia. Ehdotuksen mukaan järjestelmä voisi tulla voimaan vuonna 2032. Nyt 44-vuotias tulee sinä vuonna eläkeikään. Siitä vaan synnyttämään kaikki nelikymppiset. Suurimmalle osalle homoista ja lesboista vanhuus olisi taloudellisesti ankea, kun ei vaivauduttu synnyttämään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kyseessä on vain ehdotus, ja se tuskin menee EU-alueella läpi. Eläkkeiden leikkaamiset ovat muullakin tavoin olleet esillä viime aikoina. Esim. entisiltä sosialismiajan valtapuolueen jäseniltä on haluttu leikata eläkkeet kokonaan pois. Viime kuukausina asiasta ei kuitenkaan ole enää puhuttu – ehkä sen vuoksi, että myös Fideszin johdossa on väkeä, joka oli politiikassa mukana jo sosialismin ajalla. On vaara, että kalikka osuu omaan nilkkaan.

Unkari sai hyvät pisteet, kun HLBTI-kattojärjestö ILGA Europe pani Euroopan maat paremmuusjärjestykseen lainsäädännön perusteella. Unkarin lainsäädäntö on hyvin kohdallaan, vaikka homoavioliitot onkin kielletty perustuslaissa. Englanti oli paras, 21 pistettä, Unkari sai 14 pistettä ja Suomi 11 pistettä. Tutkimus ei selvitellyt maan ilmapiiriä, vaan ainoastaan lakipykäliä. Kun homofobian vastaisen päivän kunniaksi Budapestin keskustan kadulle piirrettiin sateenkaarisydäntä, mitään vastamielenosoituksia ei ollut. Kuvia

http://frissmeleg.hu/2012-05-17/nemzetkozi_homo_es_transzfobiaellenes_nap_budapesten


Torstaina avautuu budapestilaisessa Ludwig Múzeumissa laaja Robert Mapplethorpen valokuvanäyttely. Robert Mapplethorpe oli avoimesti homo ja hän kuoli aidsiin 1989. Valokuvat ovat lainassa New Yorkista Robert Mapplethorpe –säätiöltä. Mielenkiinnolla odotetaan, mikä myrsky syntyy, kun valokuvien luonne paljastuu (mikäli mukana on avoimesti seksuaalisia kuvia).

http://www.ludwigmuseum.hu/site.php?inc=kiallitas&kiallitasId=802&menuId=44

1 kommenttia

Eivätkös kristillisdemokraatit aiokaan valvoa entistä paremmin sitä, että jokaisessa perheessä oltaisiin lähimmäisenrakkaita, kaikkia lähimmiäisiä ihmisiä kohtaan?

Miinus-pisteitä sitten siitä, jos harrastaa vihaa lähimmäisiä ihmisiä kohtaan.