Tulevaisuuden näköaloja: Aktiivielämä pitenee molemmista päistä

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006

Tähän saakka Saksassa on puhuttu eläkkeelle siirtymisestä 67-vuotiaana. Tänään Max-Planck Instituutti kertoo, väestöennusteisiin vedoten, että vuonna 2050 eläkeikä alkaa vasta 72-vuotiaana. Welt am Sonntag on haastatellut instituutin johtajaa. Kun elinaikaodote nousee, on myös eläkkeelle siirtymistä nostettava. Vuosikymmenessä elinikä nousee 2-3 vuotta.

Mutta ei hätää. USAn osavaltiossa Oklahomassa halutaan pidentää lapsuutta. Republikaaninen senaattori Brian Crain on jättänyt osavaltion senaatille lakimuutosehdotuksen, jossa määritellään, että ihmisen persoonalliset oikeudet alkavat hedelmöityksestä. Koko sikiövaiheen ajan alkiolla on samat oikeudet persoonallisuuteen kuin kaikilla muillakin Oklahoman kansalaisilla. Samat oikeudet, samat edut, sama immuniteetti (Personhood Bill). Oklahoman teveysvaliokunta on jo hyväksynyt ehdotuksen äänin 5-3.

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Demokraattinen senaattori Constance Johnson alkoi mietiskellä uutta lakiehdostusta, ja toteaa, että nyt vain nainen joutuu suojelemaan syntymättömän elämää ja persoonallisuutta. Jotain on tehtävä tasa-arvon nimissä. Niinpä hän ehdottaa, että kaikki sellaiset miesten hommat, joissa mies levittää siittiöitään muualle kuin naisen vaginaan, on katsottava syntymättömän lapsen edun vastaisiksi. Sperma on pyhää. Hukkaamisesta on määrättävä rangaistus. Ei enää omalla kädellä eikä edes märkiä unia. Gayseksi on tietenkin kokonaan pannassa.

Tässä kerrotaan, miten lakiesitys etenee
Constance Johnsonin vastaehdotus

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!