Oopperalaulaja Jorma Hynninen puhuu urastaan ja poikansa menehtymisestä HIV:n seurauksena

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Juhani Viherlahti

Jorma Hynnisellä on ollut loistava ura laulajana. Siitä hän puhuu kohta ilmestyvässä kirjassaan. Oman pojan menehtyminen aidsin seurauksena ja kiihkouskovaisten tuomiot ovat olleet hänelle rankka osa hänen elämäänsä.

Jorma Hynninen on antanut Eeva-lehdelle haastattelun. "Oman pojan kohtalo opetti suvaitsevaisuutta", hän toteaa lehdessä. Haastattelu liittyy hänestä tässä kuussa julkaistavaan, Pekka Hakon kirjoittamaan kirjaan. Sen nimenä on Jorma Hynninen, Sielun maisemia.

Hynnisellä on uskonnollinen tausta. Hän tuki aikaisemmin uskonnollisia yhteisöjä mm. omilla esiintymisillään. Kun hänen poikansa Marko tuli ulos kaapista kuusitoistavuotiaana, hänet torjuttiin julmasti omasta seurakunnastaan.

Marko Hynninen kuoli vuonna 2005 aidsin aiheuttamaan äkilliseen aivokalvontulehdukseen. Marko oli elänyt siihen mennessä parisuhteessa miehen kanssa kaksikymmentä vuotta. Kuollessaan hänen lähellään olivat puoliso ja koko perhe.

Jorma Hynninen otti tuon kaiken varsin raskaasti. Hän joutui miettimään suhdettaan homoseksuaalisuuteen ja suhtautumista erilaisuuteen. Hynninen tunnetaan kiivasluontoisena miehenä. Hänen mittansa täyttyi kun Kotimaa-lehdessä 2.4.2009 pastorit Timo Junkkala ja Jussi Miettinen yhdessä muutaman muun kirkon henkilön kanssa ilmaisivat raamatunlausein höystettynä voimakkaan torjuntansa homoja kohtaan yleensä ja kirkossa erityisesti. Hynninen kirjoitti vastineen, jossa hän tuomitsi pappien kannanoton sydämettömäksi ja rakkaudettomaksi. Samalla hän ilmoitti lopettavansa yhteistyön noiden uskonnollisten yhteisöjen kanssa. Suomen Kuvalehti teki (25-26/2009, 18.6.2009) tähän aiheeseen liittyvän laajan henkilöhaastattelun Hynnisestä. Hän toisti ihmettelynsä pappien jyrkästä asenteesta homoja kohtaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tiistaina, 7.2.2012 Jorma Hynninen on TV1:n mukana Voimala-ohjelmassa 21.55 - 22.45. Otsikkona on: Laulutaiteilija Jorma Hynnisen tie.

Ranneliike.netissä keskustelua

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!