Saksalaisteologi David Berger ottaa kantaa paavin uudenvuoden puheisiin

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006

Lähes 180 diplomaattia eri puolilta maailmaa oli paavin uudenvuoden kutsuilla. Paavi pitää itseäään ihmiskunnan moraalisena omanatuntona. Jälleen hän paneutui mieliaiheeseensa: ihmiskunnalle on vaaraksi, kun ihmiset elävät muissakin kuin kirkollisen doktriinin mukaisissa perhemuodoissa. Paavi varoitteli niiden maiden edustajia, jotka sallivat perinteisen mies-nais-avioliiton rinnalle muita yhdessäelämisen muotoja. Siinä vaarantuu ihmisarvo ja ihmiskunnan tulevaisuus. Arvot tuhoutuvat ja sivilisaatio on perikadon partaalla. Hän tarkoittaa homoperheitä ja erityisesti homoavioliittoja, vaikka hän ei kertaakaan lipsauttanut sanaa "homo".

Katolisen kirkon viroista erotettu saksalainen teologi David Berger kuunteli tarkkaan paavin puheita. Paavi paneutuu homokysymyksiin lähes psykoottisella energialla. Hän jatkuvasti nostaa tämän teeman ihmiskunnan avainkysymykseksi. Nyt hän oli jälleen diplomaattisesti ovela ja nosti asian esiin täysin valmistautumattoman joukon edessä. Paavi sai paljon applodeja.

Paavin perusteesi on: Homoseksuaalista henkilöä ei voi vihkiä papiksi, koska homot eivät pysty rakentamaan tervettä suhdetta kanssaihmisiinsä. Vatikaani tekee yhteistyötä sellaisten maiden kanssa, joissa homoja vainotaan. YK:ssa paavinistuin on halunnut vapaat kädet, kun käsitellään sellaista vainoa.

Katolinen kirkko luo pelon ja ilmiannon ilmapiiriä mm. omissa pappisseminaareissaan. Seurauksena ovat valheet ja ulkokultaisuus. Se, mitä paavi puhuu, on jyrkässä ristiriidassa evankeliumin kanssa. Se on kuitenkin hänelle sallittua uskonnonvapauden nimissä. Nyt hän lausuu jyrkkiä mielipiteitään diplomaattien tai eri maiden poliitikkojen edessä. Monissa näistä maista on ryhdytty suojelemaan yksilöiden ihmsioikeuksia ja perusvapauksia. Samaan aikaan katolinen kirkko toimii äärimmäisen homofobisesti.

Paavi sai diplomaateilta raikuvat applodit. Heiltä ja heidän maidensa poliitikoilta pitäisi nyt eri maissa kysyä: kenen puolella olette?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Teologi David Berger oli merkittävässä asemassa katolisessa kirkossa. Hän oli tärkeän teologisen lehden päätoimittaja. Pari vuotta sitten häneen kohdistettiin ajojahti homoseksuaalisuuden takia, ja hän luopui päätoimittajan virasta. Viime vuonna hän menetti myös opettajaoikeutensa Katolisessa yliopistossa. Ranneliikkeessä on David Bergeristä useita artikkeleita.


Paavi oli kutsunut suuren joukon diplomaatteja Vatikaaniin uudenvuoden takia. Puheessaan paavi varoitteli muista perhemuodoista kuin heteroperheestä. Nyt perhe on vaarassa, ja samalla vaarantuu ihmisarvo ja ihmiskunnan tulevaisuus. Hän vaati maailman maita toimimaan niin, että perinteisen perheen arvo tunnustetaan, ja hän varoitti maita, jotka kehittelevät homoystävällistä lainsäädäntöä. Paavin mieliaiheita tällä hetkellä ovat homojen avioliitot ja abortti. Viime vuonna paavi siunasi homoavioliittoja vastustavan suurmielenosoituksen Espanjassa. Kirjassaan paavi sanoo, että vaikka homoja ja lesboja on paljon., heidän määränsä ei tee heidän asiaansa moraalisesti hyväksyttäväksi.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!