Jani Toivola: suuri kuilu eduskunnan ja kansan välissä

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • vaeltaja2006

Eilen illalla kuultiin Kimmoliisa-gayradion viimeinen ohjelma ns. vapailla aalloilla. Koko radioasema häviää eetteristä ja jatkuu ilmeisesti nettiradiona. Se on vielä auki, miten Kimmoliisa-radio-ohjelman jakelu jatkossa hoituu. Joka tapauksessa: Kimmoliisa jatkuu.

*****

Viimeisessä suorassa lähetyksessä oli vieraana kansanedustaja Jani Toivola. Hän on nyt kiireinen mies. Hän käy paljon erilaisissa tilaisuuksisssa. Kansanedustajan tehtävä hän näkee näin: jokainen rakentaa oman agendansa ja omat painotuksensa. Ihmisten tapaaminen on se keino, jolla hän pyrkii kaventamaan kuilua kansanedustajan ja kansan välillä.

Puhe ja ihmisten kohtaaminen ovat tärkeitä. Keskustelupalstat eivät sisällä paljonkaan hyödyllistä infoa. Sen sijaan ihmiset oma-aloitteisesti ottavat paljon yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Ihmiset reagoivat paljon. Positiivista palautetta on paljon enemmän, esim. tv-esiintymisten jälkeen tai blogikirjoituksen jälkeen. On tullut negatiivistakin, jopa aika ihmeellisiä postilähetyksiä.

Tärkeä asia Jani Toivoselle on ollut se, kun lakivaliokunnassa käsiteltiin adoptiolakia. Siinä on konkreettisesti eniten pystynyt vaikuttamaan. Valiokunnassa kuultiin paljon asiantuntijoita ja lähes kymmenen asiantuntijaa halusi, että lakiin sisällytetään myös avoparit ja rekisteröidyt parisuhteet. Mutta tämä ei kuulu adoptiolakiin vaan siitä säädetään eri laissa. Keskustelua käytiin paljon, ja sillä keskustelulla varmasti on vaikutus tulevaisuuteen..

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hallitus-oppositio -asetelma ja politiikka pelinä on ollut Janille yllättävä kokemus. Ihmisillä on jotain arjen ongelmia ja sitten niistä tulee pelin välineitä ja valtapolitiikan välineitä.

Kun eduskunnan käytävällä hän kohtaa vaikkapa Hakkaraisen, se on sellaista äijämäistä murahtelua "päivää päivää". Politiikan asiat eivät tule mukana käytäville, vaan keskustelut käydään pöydän ääressä.

Entä Jani Toivolan eduskuntabestis: kaksikin tuli mieleen.

Näyttelijänura on nyt tauolla. Tanssi kuitenkin jatkuu. Tanssiohjelma oli rankka, koska oli rankat treenit aamulla ja illalla ja päivät meni valiokunnissa. Nyt on kunto aika hyvä.

Vaikka poliittinen tilanne on repivä, Jani Toivola katsoo positiivisena eteenpäin. Hän on nyt paikassa, jossa hänellä on kaikki välineet asioiden edistämiseen.

Audio
Jani Toivola, alkuosa, kesto 10 min 50 sek
Audio
Jani Toivola, haastattelun loppuosa, kesto 8 min 30 sek

Kimmoliisan ohjelma alkaa yleensä sanoilla "Hyvää iltaa, hyvä kuulija". Kimmoliisassa oli ennustaja ja ennustus tehtiin hyvälle kuulijalle. Ohjelman lopulla oli myös pari yllätystä.

Audio
Kesto 7 min 30 sek
Audio
Tässä se ennustus

Kimmoliisan ohjelma kokonaisuudessaan on tässä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!