Helsinki Pride 2011 avattiin

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 4

Helsinki Pride 2011 -viikkoa vietetään 27.6. - 3.7. teemalla »rakkaus». Kaikkiaan pride-viikon aikana on noin 80 yksittäistä tapahtumaa ja tilaisuutta.

Aurinkoisena ja kesäisen lämpimänä maanantai-iltapäivänä kello 15.30 alkanut avajaistilaisuus oli houkutellut paikalle useamman sadan verran yleisöä. Järjestyksen valvontaan oli kiinnitetty erityistä huomiota. Paikalla oli järjestyshenkilöiden lisäksi myös poliiseja.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen puhui kaupungin edustajana. Hän julisti myös pride-rauhan.

Hesetan puheenjohtaja muistutti avauspuheessaan, että viime aikojen tapahtumat osoittavat pride-tapahtumien tarpeellisuuden, nimenomaan ihmisoikeustapahtumana.

Pride-tapahtuman suojelija, SDP:n puoluesihteeri, kansanedustaja Mikael Jungner piti koskettavan puheen. Häntä ihmetytti asia, että kirkko ja uskonto on sotkettu seksuaalivähemmistöjen oikeuksista käytävään keskusteluun, ja arveli, että jos Jeesus eläisi, hän olisi täällä puolustamassa vähemmistöjä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viihteellisestä puolesta vastasivat Gay-kuoro Out ´n Loud - jo ehkä hieman turhan tutuksi tulleella setillään - sekä Regina, jonka "Haluan sinut" on tämän vuoden priden virallinen kappale.

Kaupungin ytimessä Kolmen sepän patsaalla järjestettävän avaustilaisuuden ja lauantaina 2.7. järjestettävien kaupungin läpi etenevän pride-kulkueen ja Kaisaniemen puistossa järjestettävän puistojuhlan lisäksi viikkoon mahtuu kymmenittäin muitakin tapahtumia.

Helsingin kaupunginjohtaja ylipormestari Jussi Pajunen julistaa pride-rauhan.
HeSetan puheenjohtaja
Audio
Helsingin seudun Seta ry:n tervehdys.
Helsinki Pride 2011 -tapahtuman suojelija Mikael Jungner
Audio
Helsinki Pride 2011 -tapahtuman suojelija Mikael Jungner piti koskettavan puheen.
Helsingin gaykuoro Out ´n loud.

www.helsinkipride.fi
ranneliike.netin tapahtumakalenteri: Helsinki Pride 2011

4 kommenttia