USA: Homojen vihaamiseen riittää rahaa

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Juhani Viherlahti

On arvioitu, että Yhdysvalloissa on vuodesta 1977 lähtien käytetty homojen vastaisiin vihakampanjoihin peräti 1,4 miljardia dollaria. Vuosittain vihaamiseen käytetään keskimäärin runsaat 42 miljoonaa dollaria. Uusin viharyhmien listalle liitetty organisaatio on Family Research Council. Useimpien tällaisten ryhmien peruste vihanpidolle on Raamattu ja sen tulkinnat homoseksuaalisuudesta.

Uutisjutun kirjoittaja kysyy: "Milloin vihaaminen loppuu?"

Kirjoittaja toteaa, että monet uskonnolliset organisaatiot Amerikassa eivät olekaan enää lähimmäisenrakkauden asialla. Niistä on tullut menestyviä liikeyrityksiä, jotka tarvitsevat toimiakseen kovan luokan liikeidean=homoviha. Tämä liiketoiminta on kuin elefantti olohuoneessa. Kaikki sen näkevät, mutta kukaan ei halua sanoa asiaa ääneen. Niin pian kuin homoista tulee tavallisia kansalaisia, organisaatioiden toimintaedellytykset häviävät. Ainoana keinona on silloin etsiä uusi vihan kohde tai organisaation toiminta kaatuu kuin korttitalo.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nämä viharyhmät eivät tyydy propagoimaan vihaansa vain Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä vakavaa vahinkoa ovat eräät ryhmät saaneet aikaan Afrikan maissa, joissa lainsäädäntöä ollaan mittavasta kansainvälisestä huomiosta ja tuomiosta huolimatta tiukentamassa aina kuolemantuomioon asti. Suomeenkin asti toimintaa on yritelty. Aslan ja muutamat muut organisaatiot ovat amerikkalaisen homovihan asialla.

LGBT Nation kysyy Milloin vihaaminen loppuu
Uutinen amerikkalaisista viharyhmistä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!