BearCity

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Hannu Korhonen

Ohjaaja: Douglas Langway
USA 2010
104 min
K15

Elokuvan juonesta, kaikkea kuitenkaan paljastamatta:

Elokuvassa eletään kesää New Yorkissa, karhuväki on heräilemässä talviuniltaan. Ystäväjoukko on valmistautumassa vuotuiseen viikon mittaiseen vain karhuasioihin keskittyvään viikkoon, mutta kaikki ei sitten menekään ihan suunnitelmien mukaan. Elokuvantekijöiden mukaan BearCity -elokuva on "Queer as Folk meets Sex in the City" -tyylinen, mutta karvaa ja karhutapahtumia vain on enemmän.

Nuori Tyler haaveilee löytävänsä "isäkarhun", mutta havaitseekin että karvattomana voi olla kovin vaikeaa saada karvaista seuraa itselleen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Elokuva käsittelee hauskasti henkilöhahmojen jokapäiväisiä ongelmia, esittelee karhuyhteisöä enemmänkin. Eräänlainen vähemmistö vähemmistön joukossa tulee tunnetuksi. Eräs yhdysvaltalainen kriitikko herätti elokuvan ensi-illan jälkeen kysymyksen onko söpöjen poikien aika vähitellen ohi, onko heistä tulossa suorastaan sukupuuttoon kuoleva joukko, ja ovatko karhut valtaamassa sijaa oikein todenteolla.

Vaikuttaa että karhuyhteisö on ainakin jossain määrin paremmin organisoitunutta, heidän joukossaan ei ulkonäkö ole niin voimakkaasti määräävä tekijä kuin nuorten söpöjen kundien keskuudessa jossa narsismi on arkipäivää.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!