Sarrazin - onko se myrkkyä?

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

11.9.2010 Negatiivisia asenteita siirtolaisia vastaan Saksassa aika vähän

Sarrazin-kohu on nyt jatkunut Saksassa viikkokaupalla. Hänen kirjastaan on etsitty viitteitä siitä, miten hän suhtautuu homoihin. Sivulta 38 on löytynyt jotain. Keskuspankkipaikka meni, ja Sarrazin vertaa itseään kohu-pilapiirtäjiin. Merkel huohahti helpotuksesta, kun keskuspankkiasia hoitui.

Tänään kerrotaan uudesta asennekyselystä. 56% berliiniläisistä suhtautuu maahanmuuttajiin myönteisesti tai jopa hyvin myönteisesti. Maahanmuuttoon suhtautuvat kriittisesti erityisesti nuoret (!). Sisäministeri kertoi viime keskiviikkona, että 10-15% siirtolaisista on haluttomia integroitumaan vieraaseen yhteiskuntaan. Se on kansainvälisesti varsin pieni luku.

Siirtolaisviraston johtaja on paheksunut, että Sarrazin esittelee ongelmia, mutta ei esitä ainoatakaan ratkaisuvaihtoehtoa. Jos kritisoidaan raskaasti, pitäisi myös ehdottaa jotain parannuksia. Kritisointi on helppoa.

Potsdamissa jaettiin keskiviikkona mediapalkinto, ja se meni tanskalaiselle pilapiirtäjälle Kurt Westergaardille (75v). Merkelkin tuli paikalle protesteista välittämättä. Paikalla oli massiivinen poliisin suojeluoperaatio. Merkel antoi tunnustusta piirtäjän rohkeudelle. Eurooppa on Merkelin mukaan ainoa paikka, jossa pilapiirrokset Muhammetista voi julkaista. Euroopassa kunnioitetaan vapautta, mutta se vaatii myös vastuuta Merkelin mukaan. Koraanin polttamisen hän tuomitsi edesvastuuttoamana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


29.8.2010 Sarrazinin hurja väite: saksalaisten geeniperintö huononee

Saksalainen sosiaalidemokraatti, keskuspankkimies ja Berliinin entinen taloussenaattori Thilo Sarrazin on kirjoituksillaan aiheuttanut porua ennenkin. Jo vuosi sitten Berliinin turkkilaisten homojen ja lesbojen yhdistys GLADT kutsui väkeään mielenilmaukseen Thilo Sarrazinin rasistisia näkemyksiä vastaan. Sarrazin oli kirjoittanut eurooppalaiseen kulttuurilehteen Lettre International artikkelin, jossa hän syytti islamilaisista maista tulleita maahanmuuttajia integraatiohaluttomuudesta.
http://www.queeramnesty.ch/berichte/372-gladt-demo-gegen-rassismus-von-thilo-sarrazin

*****

Nyt Sarrazinilta on tullut kirja, ja se aiheuttanut monenlaisia kommentteja. Kirjassa annetaan ymmärtää, että islam aiheuttaa muslimeissa haluttomuutta integroitua uuteen elinympäristöönsä. Berliinissä vanhemmat vievät lapsena pois kouluista, joissa on paljon muslimeja ja monissa kaupunginosissa väkivallasta iso osa menee muslimien tilille. Geeneissäkin taitaa olla eroja, ja jo aikaisemmin Sarrazin ehdotti, että muslimeille sopii parhaiten vihanneskauppiaan ammatti. Hän myös ihmettelee, miten käy Euroopan mahtimaalle, Saksalle, tulevaisuudessa, kun geenivarastot heikkenevät ja muslimeista tulee valtaosa kansaa.
http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,713796,00.html

Saksan sosiaalidemokraatit ovat kauhuissaan. Sosiaalidemokraatti Sarrazin ei suostu eroamaan puolueesta. Pitääkö hänet erottaa syyskuun kokouksessa.

Erityisesti turkkilainen kansanosa on raivoissaan. On jo käännytty Merkelin puoleen. Maanantaiksi on luvassa iso mielenilmaus, kun Sarrazin esittelee kirjaansa lehdistötilaisuudessa. Järjestäjinä on osa sosiaalidemokraateista ja vihreät.

*****

Homoja ja lesboja koskettaa väkivalta. Erityisesti kiinnostaa se, millainen tausta on väkivallantekijöillä. Parin vuoden ajan, 2008-2009 asiasta puhuttiin paljon. Tutkimuksissa selvisi, miten esim. turkkilaisnuorilla oli erittäin kielteiset asenteet homoja kohtaan. Oli myös solvaamisia (mm. jäätelökioskitapaus) ja väkivallantekoja. Viime aikoina väkivallantekijöinä ovat kuitenkin olleet myös saksalaiset. Homoviha ei ole vain muslimeihin liittyvä asia.

Saksan ulkoministeri Westerwelle kertoi äskettäin lehtihaastattelussa, että jatkossa hän ei lähde homovihamielisiin muslimimaihin yhdessä elämänkumppaninsa kanssa, vaan tämä saa jäädä kotiiin. Monet näkivät siinä antautumisen merkkejä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!