Taistelu sateenkaarikansan tasa-arvoisista oikeuksista näyttää olevan hyvällä mallilla

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Juhani Viherlahti

Amerikkalainen kolumnisti Wayne Besen arvelee länsimaissa päästyn voiton puolelle taistelussa homojen ja muidenkin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoisista oikeuksista.

Aivan äskettäiset tutkimukset ja monet muutkin merkit viittaavat siihen, että esimerkiksi amerikkalainen uusoikeisto ja ääriuskovaiset ryhmät ovat häviämässä miljoonia maksaneet kampanjansa koettaessaan estää tasa-arvoisten oikeuksien toteutumisen yhteiskunnassa. Komeimpia epäonnistumisia on mm. Tri Rekersin paljastuminen kaappihomoksi. Hän on ollut homojen vastaisessa toiminnassa näkyvä ja kuuluva henkilö. Myös äänekkääseen ex-gay-liikeeseen uskotaan USA:ssa yhä vähemmän. Bushin hallinnon runsaskätinen tuki homoja vastustaville järjestöille on nyt poissa.

Newsweekin äskettäinen juttu kertoi sosiaalisen median vaikutuksesta kaapin katoamiseen. Siinähän todettiin kaappihomojen paljastuvan helposti Facebookin ja Twitterin kaltaisissa yhteisöissä.

Besen toteaa kirjoituksessaan täydellisen tasa-arvon saavuttamiseen kuluvan USA:ssa ehkä pari vuosikymmentä, mutta fanaatikoista ei päästä eroon koskaan. Sateenkaariliike on tällä hetkellä hyvissä voimissa. Homofobikot ovat joutumassa yhä pienenevään vähemmistöön. Besen toteaa, että sateenkaari-ihmisten ei ole vielä aika availla shampanjapulloja, mutta ehkä kylmä olut olisi paikallaan juuri nyt seurattaessa myönteistä kehitystä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Wayne Besen on seurannut ex-gay-liikettä ja kirjoittanut siitä paljon.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!