´Kampanjat Jamaikan homofobiaa vastaan tyhmiä´

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006

Saksalainen regaae-laulaja Gentleman on esiintynyt usein homofobiaa vastaan. Nyt hän kritisoi "taz"-lehdessä homoaktivisteja, jotka ovat järjestelleet mm. maahantulokieltoja Elephant Manille ja Sizzlalle. Nämä laulajat ovat lauluteksteissään kehottaneet homojen tappamiseen. Gentlemannin mukaan on muistettava, että he edustavat toista kulttuuria. Emmehän me mene Vatikaaniin pystyttämään kondomiautomaatteja eikä Iraniin protestoimaan huiveja vastaan. Jamaikan homofobiaan ei tällaisilla menetelmillä vaikuteta. Nimien keruut ja vetoomukset ovat tyhmiä.

Gentleman (34v, oikea nimi Otto Tilman) kritisoi erityisesti saksalaista vihreiden kansanedustajaa Volker Beckiä, joka järjesti Sizzlalle maahantulokiellon. Tällä tavoin kokonainen musiikin genre kriminalisoidaan. Kuitenkin samaan aikaan on esim. homofobisia rap-musiikin esittäjiä "vapaana".

Homoaktivistien reggae-kritiikki on aiheuttanut tälle musiikin lajille suuria vahinkoja. On suuri homolobbaajien joukko pientä reggae-joukkoa vastassa.

Gentleman kuitenkin myöntää, että protestiaallolla on ollut vaikutusta. Kun hän katselee Sizzlan, Bounty Killerin tai Buju Bantonin nykytekstejä, ne eivät ole enää niin karkeita kuin 1990-luvulla. Mutta jos puhutaan vain esiintymiskielloista, ei päästä eteenpäin. Jamaikan homofobiassa mikään ei ole muuttunut., Homoseksualaisuus on edelleen absoluuttinen synti, ja valtio vainoaa näitä syntisiä. Sehän ei ole maailmalla ainutlaatuista. Gentleman sanoi: Me, jotka hyväksymme homoseksuaalisuuden, olemme maaailmalla vähemmistönä.

Gentleman kertoo, että hän muuttaa tekstejä pehmeämmiksi, kun niitä käännetään esim. saksankiellle. Aikaisemmin reggaelaulajat myös haastatteluissa kertoivat, että homot ovat heidän varsinaisia vihollisiaan. Buju Banton puhui ikuisesta sodasta hänen ja hinttien välillä. Viimeksi kuukausi sitten Sizzla perui puheensa, joiden mukaan hän ei enää laulaisi homofobisia laulujaan. Sizzla sanoi, että hän ei voi lopettaa, koska niissä lauluissa on viesti, joka on saatava ihmisille. Sizzla perustaa ajatuksensa jumalaan, joka raamatussa on määritellyt homot vähempiarvoisiksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

****

Ilosaari-rockissa on joka kesä esiintynyt yksi näistä homofobisista jamaikalaisista reggae-tähidstä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!