Kirkon rooli: vihkimisiä ja siunaamisia

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 1

Tällä kertaa vihkimisvuorossa on poliisihallitus. Se aloitti toimintassa vuoden alusta ja tehtävänä on mm.valvoa, että kansalaiset saavat tasapuolisesti poliisin palveluita. Avajaistilaisuus on toukokussa ja virallisen ohjelman mukaan arkkipiispa suorittaa vihkimisen.

Helsingin Sanomat kyselee poliisiylijohtajalta, pitääkö poliisin olla kristitty? Ei tietenkään. No onko kirkko ja valtio erotettu toisistaan? On tietenkin, mutta poliisi haluaa olla hyvässä yhteistyössä kirkon kanssa.

Arkkipiispa Paarma kertoo, että vihkiminen tässä tapauksessa on vähän eri asia kuin kirkossa vihkiminen. Hän pitää puheen ja vähän rukoilee. No, onko poliisi lähtökohtaisesti kristitty? Paarma vastaa, että se on maallisen esivallan yksi osa. Maallinen esivalta, myös poliisi, tekee Jumalan sille antamaa työtä hoitaaksen yhteiskuntaa ja järjestystä.

Millainen vihkikaava Paarmalla on? Ei mitään kaavaa: puhe ja rukous. Siihen liittyy jonkinlainen rukous työn ja ihmisten puolesta, jotka tekevät työtä siinä organisaatiossa. Ei mitään sormuksen antamisia eikä sellaista.

(HS)

1 kommenttia

Haluaako poliisi olla hyvässä yhteistyössä myös muiden uskontokuntien kanssa? Jos kerta arkkipiispan siunaus selitetään sillä, luulisi, että paikalla on myös rabbi ja pari imaamia.

Että se siitä kirkon ja valtion erottamisesta...