Gay Astrology (Michael Yawney)

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Arocle

"Täydellinen ihmissuhdeopas homoille." - On ainakin kirjoittajalla kunnianhimoiset tavoitteet... Nimikin kertoo, että kirja käsittelee astrologiaa ja horoskooppeja erityisesti homojen kannalta. Yhteensopivuuksia, luonneanalyysejä ja näkemyksiä muun muassa siitä, miten mikäkin horoskooppimerkki suhtautuu esimerkiksi turvaseksiin. Kattava pehmytkantinen opus.

Michael taitaa ainakin ylisanojen ja huumorin käytön. Merkkien kuvaukset ovat laveita ja todella hauskoja. Useammassakin kohdassa remahtaa nauruun, kun yhdistää tiettyjen merkkien ominaisuuksia vaikkapa johonkin pahaa aavistamattomaan hompsuun tuttavapiirissä. Kunkin merkin kohdalla kerrotaan hyvin asiallisesti mutta kuitenkin rennolla yleisotteella suhtautumisesta yhteenmuuttoon, seksiin ja vakiintumiseen. Kannattaa erityisesti lukea, minkälainen on esim. rapu Drag Queen tai vaaka Gym Bunny. Hupaisan osuvia…

Toisessa osiossa kirja antaa yksityiskohtaiset analyysit kaikista eri kombinaatiosta, mitä merkkien välille voi syntyä; ongelmat, vahvuudet ja tavat, miten suhde saattaisi jopa onnistuakin. Rakenne on looginen, ja haluttu kohta on helppo löytää tarkastaakseen, miksi tuokin suhde nyt meni sitten pieleen.

Jokaisen oma asiahan on tietysti, että uskooko tällaiseen "humpuukiin". Itse en kyllä varmasti ota noita ohjeita vakavasti, mutta kyllä tulee monesti tarkastettua, että mitenköhän tuon kanssa voisi sujua... Ihmiset ovat kuitenkin niin ennalta arvaamattomia, että kaikenkattavaa ja virheetöntä kirjaa ihmissuhteista on mahdotonta kirjoittaa. Suosittelen silti kenelle tahansa, jota astrologia tai kepeä matkalukeminen kiinnostaa. Edellytyksenä valitettavasti kuitenkin kohtuullinen englannin kielitaito.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!