USA: Kymmenvuotias poika kieltäytyy kunnianosoituksesta lipulle siihen asti kunnes homot ovat tasavertaisia

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • (päivitetty )
  • JuhaniV
  • 4

Luokan osoittaessa seisaaltaan kunnioitustaan maansa lipulle, Will istui. Opettaja yritti usean kerran suostutella. Lopulta opettaja suuttui. Siinä vaiheessa Will totesi hänelle: "kunnioittavasti...mene ja hyppää järveen." Äiti vastasi koulun ilmoitukseen, että pojalla on laillinen oikeus olla nousematta seisomaan.

Lehtihaastattelussa poika kertoi mielipiteenään, ettei maassa kaikille ole tällä hetkellä vapautta ja oikeutta.

Pojan heteroperhe on ottanut osaa useisiin Gay Pride -tapahtumiin ja heillä on homoystäviä.

PinkNews -uutinen
CNN:n tekemä haastattelu (7 min)

4 kommenttia

Kiva romanttinen pieni tarina. Mietin ainoastaan jatkaako poika samoilla linjoilla kasvettuaan vaikkapa 15-vuotiaaksi. Silloin hänellä saattaisi olla muutaman vuoden vanhempi tyttö- tai poikaystävä. Poika sanoisi ettei halua nousta ylös kun hänen maansa ei tunnusta hänen omaa oikeuttaan rakastaa ketä haluaa.

Seurauksena opettaja soittaisi lastensuojeluun tai poliisille, 18-vuotias seurustelukumppani saisi loppuelämäkseen leiman seksuaalirikollisena. Työpaikan ja asunnon löytäminen onkin sitten haastavaa puuhaa. Poika itse taas määrättäisiin terapiaan vasten tahtoaan käymään läpi kokemaansa vääryyttä. Nuorten välinen ehkä elämänikäinen suhde katkeaisi. Miten huonosti niillä amerikkalaisilla homoilla menikään?

Suosittelen jokaiselle amerikkalaiselle pienelle pojalle ahkeraa seisomista. Eipä se nykyisessä Suomessakaan ole huono vaihtoehto.
Tuskin tuota Massan puheenvuoron ensimmäisessä kappaleessa mainittua vaaraa on - ellei pojan ajatusmaailma tee syystä tai toisesta täydellistä kuperkeikkaa. Nythän hän vain vetoaa siihen, että lait koskevat ihmisiä eri tavalla riippuen siitä, mikä heidän seksuaalinen suuntautumisensa on.

Se on aivan eri asia, kuin erioikeuksien vaatiminen itselle sellaisen lain noudattamisesta, joka koskee kaikkia (seksisuhteen alaikäraja - mikäli se hänen osavaltiossaan on sama heteroille ja homoille).

Tietysti massan mukana meneminen ilman omaa ajattelua olisi aina siinä tilanteessai itselle helpompaa. Se tekee vain ajan mittaan kovin kyyniseksi ja opettaa välinpitämättömäksi muiden ihmisten vaikeuksista, joita voisi edes yrittää helpottaa kiinnittämällä niihin konkreettisesti huomiota.