Kristina: ´Rakastuin naiseen´

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006

Aikaisemin ruotsalainen journalisti Kristina Hultman (38v) eli miehen kanssa, mutta kahden vuoden ajan hän on elänyt naisen kanssa. Lapset, 14-vuotias ja 16-vuotias, asuvat Kristinan luona joka toinen viikko. Kristina on kirjoittanut 600 sivua elämästään. Kirjan ”Undersökningen eller When I woke up this morning I felt so gay” päähenkilönä on Clara.

Tarina ei noudata tyypillisiä tarinoita. Hänellä ei ollut koulussa rakkaussuhteita tyttöihin, vaan hän uskoi poikiin. Koulu oli hänelle erittäin homofobinen maailma. Myöhemmin hän tapasi miehen, jonka kanssa hän halusi lapsia. Hän halusi turvallisen perheen. Isä oli kuollut syöpään jo hänen ollessaan teini-iässä. Isää hän suri jatkuvasti.

Elämä ei kuitenkaan ollut onnellista. Avioliitto tuli yhä tyhjemmäksi. Eräänä päivänä Clara kysyi: Pitäisikö erota? Shokki oli suuri. Mies oli kertoi löytäneensä uuden naisen. Niin alkoi Kristinan elämän ja seksuaalisuuden uudelleenhahmottaminen. Hänellä oli hyvää seksiä feminiinisen miehen kanssa, mutta ei tunnesuhdetta. Hän tunsi platonista rakkautta naiseen, mutta ei voinut kuvitellakaan menevänsä naisen kanssa sänkyyn.

Keväällä 2003 palat loksahtivat paikalleen.Hän oli käynyt gaybaarissa uusien queer-ystäviensä kanssa ja istui taksissa. Silloin hän tunsi lesbisen rakkauden tunteen vieressä istuvaan. Hän oli todella rakastunut. Se suhde kuitenkin päättyi muutaman kuukauden kuluttua.

Meni kolme vuotta ennen kuin Kristina löysi uuden syvän rakkauden naiseen. Hän alkoi elää Tukholman lesbo- ja queer-piireissä. Hän uskoo, että hänen seksuaalisuutensa on muuntuvainen. Ennen hän oli kiinnostunut miehistä, nyt naisista. Ennen feminiiniset miehet kiinnostivat, nyt kiinnostavat maskuliiniset naiset. Ja hän voisi aivan hyvin elää sellaisen ihmisen kanssa, joka rikkoo sukupuolinormeja.

Lapset saivat tietää asiasta ensimmäisinä. He olivat 8- ja 9-vuotiaita. Lapset eivät pitäneet mitenkään kummallisena lesborakkautta.

Kirjan kirjoittaminen alkoi, kun hän Svenska Dagbladetissa 2008 kertoi kaapistatulostaan.Kustantajat ottivat yhteyttä.

Näyte kirjasta (på svenska)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!