Ian McKellen: Kauheaa viettää salaista elämää

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006

Gandalfin rooli Sormusten Herrassa on hänen elämänsä rooli. Nyt Ian McKellen on 70-vuotias, ja hän on hyvin suosittu näyttelijä. Hän kertoi elämästään amerikkalaiselle miestenlehdelle "Details". Hän uskoo, että hänen kuoltuaan bulevardilehdet kertovat: Gandalf on kuollut.

Hänellä ei ole omia lapsia, mutta tämän roolin kautta paljon lapsenlapsia. Homona hän ei koskaan suunnitellut perheen perustamista. Hänen elämäänsä hallitsi tämä "kauhea salaisuus". Hän tunsi itsensä toisen luokan kansalaiseksi. Hän eli Lontoon ulkopuolella. Siellä ei ollut baareja eikä yöelämää. Kun tapasi jonkun, hänelle piti sanoa: Koputa kolmasti ja kysy Louisia. Voi vain kuvitella, millaista oli Saksassa juutalaisilla natsien aikaan.

Hänestä kerrotaan, että hän hotellihuoneissa aina repii raamatusta tietyt sivut: Kolmannen Mooseksen kirjan luvun 18, jae 22. Siinä homoseksuaalisuus teilataan. Hän miettii, kumpi on pahempi - repiä tuo sivu vai heittää koko raamattu menemään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

IanMcKellen tuli kaapista 49-vuotiaana vuonna 1988. Hän oli mukana perustamassa homoryhmä Stonewallia. Siihen saakka piilottelu oli vienyt paljon energiaa. Mutta nyt hän ymmärtää, miksi monet näyttelijät olivat homoja. Näyttelijän työssä on voinut julkisesti esittää tuntojaan. Yksityishenkilönä se olisi ollut kiellettyä.

Ian McKellen osallistuu usein homopoliittiseen keskusteluun. Viimeksi hän vaati ihmisiä runsaammin ulos kaapista, koska sillä tavoin vähennetään epäluuloja homoja vastaan. Nyt, 70-vuotiaana hän ei voi kuvitella menevänsä parisuhteeseen. Se ei ollut mahdollista silloin nuorempana, ja siitä on jäänyt koko elämän ajaksi arpi, jota hän ja monet muut aikalaiset kantavat.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!