Travel Queeries

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • (päivitetty )
  • Hannu Korhonen

Ohjaus: Elliat Graney-Saucke
Kesto: 75 minuuttia
Kielet: englanti
Saksa & USA 2009


Dokumenttifilmi Travel Queeries tutkii elämää, kulttuuria, taiteita ja homojen henkilöiden ja ryhmien toimintaa muutamissa eurooppalaisissa kaupungeissa. Alunperin kyseessä oli lyhytfilmi, mutta sitten joukko kansainvälisiä filmintekijöitä kerääntyi yhteen vuonna 2005 Barcelonaan tuottamaan tätä pidempää dokumenttiä radikaalista homoidentiteetistä ja yhteisöstä nyky-Euroopassa.

Elokuva keskittyy homouteen poliittisena identiteettinä, tutkii miten kieli ja identiteetit toimivat yli kulttuurillisten ja fyysisten rajojen. Termiä "queer", jota joskus Yhdysvalloissa käytetään kattamaan kaikki seksuaaliset vähemmistöt, käytetään myös edistyksellisestä nuorisoliikkeestä, sillä on monia erilaisia tulkintoja yhteydestä riippuen.

Elokuva kertoo miten yksittäiset henkilöt, ryhmät ja yhteisöt määrittelevät ja käyttävät tätä termiä. Siinä katsoja viedään mm. Serbian ensimmäisille Prideille ja joukko serbialaisia kertoo tapahtuman taustoista ja järjestämisestä, toisaalta näytetään Berliinin runsasta ja historiallistakin dragkulttuuria.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!