Ander

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • (päivitetty )
  • Hannu Korhonen

Ohjaus: Roberto Castón
Kesto: 128 minuuttia
Kielet: espanja
Tekstitys: englanti
Espanja 2009


Henkilöt:
Ander - Joxean Bengoetxea
José - Christian Esquivel
Reme - Mamen Rivera
Arantza - Leira Ucha
Äiti - Pilar Rodriguez
Peio - Pako Revueltas


Ander on kuvaus nelissäkymmenissä olevan Baskimaassa asuvan Anderin yksitoikkoisesta elämästä 1990-luvun lopulla. Hänen elämänsä koostuu päivittäisestä työstä polkupyörätehtaassa, ja toisaalta toimistaan ja velvotteista jotka hän jakaa sisarensa ja heidän ikääntyvän äidin kanssa.

Sitten Anderin elämä saa uuden käänteen kun hän loukkaa jalkansa onnettomuudessa. Jalka joutuu olemaan kipsissä kaksi kuukautta, ja hän ei kykene hoitamaan kotitilansa askareita. Perhe päättää palkata perulaisen José'n avuksi. Vähitellen Ander ja hänen sisarensa oppivat tuntemaan kaukaa Perusta tullutta apulaista kun taas heidän äitinsä ei halua olla juuri missään tekemisissä miehen kanssa. Kun Ander sitten alkaa huomata tunteita José'ta kohtaan, hän joutuu päättämään mitä tehdä elämänsä kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Elokuva on verkkaisesti etenevä kuvaus uusien tunteiden heräämisestä, oman itsensä löytämisestä vähitellen, kauan poissuljettujen tunteiden löytämisestä ja pienellä paikkakunnalla elämisen vaikeudesta. Elokuva
tarinoineen on hyvin voimakas koska siinä puhutaan varsin vähän ja entuudestaan tuntemattomat näyttelijät näyttelevät vähäeleisesti.

Elokuvan ohjaajan Roberto Castonin mukaan elokuva syntyi tarpeesta koska Espanjassa ei ole kovin paljoa GLBT-elokuvia, ja ne jotka on tehty, on sijoitettu kaupunkiympäristöön.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!