Michael Cashman – Europarlamentin ihmisoikeusaktivisti

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006

Michael Cashman esitteli syyskuun 1. päivänä Brysselissä EU:n direktiivisuunnitleman, jolla tartutaan EU-maissa lisääntyneeseen rasismiin, homofobiaan ja antisemitismiin. Nyt yritetään saada hallintaan mm. homovihamielisyys ja väkivalta HLBTI-ihmisiä kohtaan.

Europarlamentin sisällä tässä asiassa toimii The Intergroup on Gay and Lesbian Rights eli sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajava yhteistyöryhmä. Sen varapuheenjohtajana oli aikaisemmin Alexander Stubb ja nyt Sirpa Pietikäinen.

Ryhmän puheenjohtaja on englantilainen labour-poliitikko ja europarlamentaarikko Michael Cashman. Hän on ollut europarlamentissa vuodesta 1999 lähtien. Hän elää rekisteröidyssä parisuhteessa Paul Cottinghamin kanssa. He solmivat liittonsa 11.3.2006. Michael Cashman toimiii europarlamentissa etenkin ihmisoikeuksien puolestapuhujana. Vuonna 2006 hän mm. osallistui Varsovan pride-marssiin.

Michael Cashman tunnetaan myös näyttelijänä. Hän oli Colin Russellina BBC:n EasstEnders-sarjassa, ja siinä sarjassa hän ensimmäistä kertaa Englannin tv-historiassa moiskautti pusun vastanäyttelijälleen. Se oli tietenkin skandaali. AIDS oli tullut arkipuheenaiheeksi ja Tatcher sai aikaan lain, jolla Englannissa kiellettiin kaikki myönteinen puhe homoista, ns. Clause 28.

Michael Cashman sanoi, että hän ei voinut jäädä hiljaa katselemaan homovihamielistä yhteiskuntaa. Hän lähti mukaan politiikkaan. Vuonna 1997 työväenpuolue muodosti hallituksen, ja siitä alkoi tasa-arvoistuminen ja homoliitot.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nyt Michael Cashman on 57-vuotias.

Kuva:
http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/5517

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!