´Seksi tuntui kuin pölyjen pyyhkimiseltä´

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006

Hartwig Schröder on 43-vuotias. 20 vuotta siten hän asui Hampurissa ja möi itseään miehille. Kolme vuotta sitten hän alkoi blogissaan kertoa kaksoiselämästään ja lyhyessä ajassa blogi sai puoli miljoonaa lukijaa. Nyt hän on kirjoittanut elämästään kirjan ja ensi vuonna tulee elokuva.

Hampurilaisen Abendblattin haastattelussa Hartwig kertoo, ettei hän oikeastaan tarvinnut rahaa. Tuntui vain hyvältä olla haluttu. Joka päivä miehet ilmaisivat: "Näytät upealta, haluan sinut". Hän tunsi itsensä arvokkaaksi. Miehet myös maksoivat hyvin siitä ajasta, jonka saivat olla hänen kanssaan. Ehkä psykoterapeutti sanoisi, että kyseessä on heikko itsetunto. Hän itsekin sanoo olevansa ujo kaveri, joka etsii hyväksyntää.

Hartwig kertoo, että seikkailunhalu on ajanut tähän. Hän oli homomiehille kuin Peppi Pitkätossu. Mitä hurjempia olivat asiakkaiden fantasiat, sitä kiinnostavampaa se oli. Hyvä työpäivä oli sellainen, että sängyssä oli tapahtunut jotain uutta. Miesten lukumäärä ei ollut ratkaisevaa.

Välillä joutui lopettamaan heti alkuunsa, esim. kun asiakas oli epäsiisti tai humalassa. Se oli hänen onnensa, että hän pystyi sanomaan "Ei" ja lähtemään pois. Tilanne on pahempi huumeprostituoiduilla, jotka välttämättä tarvitsevat rahaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aina oli myös aids-uhka mielessä. Onneksi oli suuri määrä suojelusenkeleitä, ja hän on terve. Hänellä oli samaan aikaan myös kumppani, joka myös möi itseään. Miten yksityiselämän seksi erosi kaupallisesta seksistä? Suuteleminen oli tabu. Se ei kuulu kaupalliseen tilanteeseen. Asiakaskäynti on seksiä ilman tunteita, vähän niin kuin pölyjen pyyhkiminen. Andreaksen kanssa seksi oli romanttista. Hartwig kertoo, että hän ei koskaan rakastunut asiakkaaseen. Siinä hommassa seksi ja rakkaus on erotettava. Helppoa se ei aina ole ja sen vuoksi tuli mustasukkaisuuskausia.

Hartwig kertoo, että hän paljasti kaksoiselämänsä vanhemmilleen, kun kirjaa tehtiin. Se oli vähän niin kuin coming-out toisen kerran. Vanhemmat olivat shokeerattuja mutta toisaalta helpottuneita. He sanoivat aistineensa, että hän piilottelee jotain elämässään. Aluksi äiti ei lainkaan halunnut lukea kirjaa. Nyt hän on sivulla 30.

Töissä esimies ottaa koko asian huumorilla. Nykyisin elämä on sillä tavoin muuttunut, että seksi ei enää ole etusijalla. Ilta kaksin kotona sohvalla merkitsee enemmän kuin lyhyt seikkailu. Nyt on vaikeampi saada kontakteja miehiin. Ne ajattelevat, ettei tuo kuitenkaan pysty pitempiaikaisiin suhteisiin. Toisaalta hän on päässyt piireihin. Hänet kutsutaan monenlaisiin bileisiin. Ja hän on keskipisteenä.

Hartwig sanoo, että hän halusi elämänsä julkisuuteen sen vuoksi, että ihmiset ymmärtäisivät, että seksityöläisetkin ovat tavallisia ihmisiä. Tähän mennessä poikaprostituoituja on ollut lähinnä rikossarjoissa, ja silloinkin he ovat huumeriippuvaisia. Sitä paitsi: prostituutio on lähinnä naisten ammatti. Hampurissa oli 80-luvun lopulla 3000 prostituoitua.

Asiakkaat olivat monenlaisia: perheenisä maalta tai katolinen pappi, joka ei voi tuosta vaan mennä homodiskoon.

Kuva ja artikkeli

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!