Finlandization: Nahkaa, kumia ja pukukoodeja

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Voltti-lehti kuvaa Finlandizationia näin: Köyttä, nahkaa saappaita, kipua, kumia, lihaksia, farkkuja, hanskoja, ketjuja, miehiä, ruoskia, univormuja, käsirautoja, lenkkareita, urheiluasuja, hikeä, huppuja, lehmipoikia, prätkiä, suukapuloita ja paljon muuta on MSC Finlandin Finlandization.

Finlandization-tappahtumassa on nettisivujen mukaan tarkka pukukoodi: "Pukeuduthan teeman mukaisesti nahkaan, kumiin tai univormuun. Myös skinhead-, sportti- ja farkkulook ovat ok. Minimivaatimuksena farkut, neutraali (valkea, musta, sininen tai vastaava) T-paita ja bootsit (maiharit, bikerit, cowboybootsit tai kunnon Kontio-kumisaappaat). Lenkkareita ei farkkujen kanssa ja pukukengät ainoastaan juhlaunivormujen kanssa. Ei sandaaleita".

Aikaisemmin maailmalla yleisesti puhuttiin nahkakerhoista ja nahkabaareista. Vähitellen on alettu puhua fetissipaikoista, fetissibileistä ja fetissiharrastajista. Esim. Berliinin Folsom-tapahtuma on fetissiväen tapahtuma.

Volttilehden kuvassa on kaksi komeaa miestä. Asusteet ovat tärkeitä. Toisella on yllään rähinäremmi eli sam brown ja aito Ohion osavaltion vanginvartijan paita sekä jenkkipoliisien käyttämät nahkahanskat sekä nahkafarkut. Toisella on kainalossa koppalakki ja Langlitxin rotsi, breeches-housut ja molempien asuun kuuluvat tietenkin bootsit.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Entä Finladizationin ohjelma? Perjantaina mennään bussilla Tampereelle, lauantaina pääjuhlassa valitaan Mr. Fetish Finland 2009 ja sunnuntaina on perinteikäs brunssi. Juhlien ohjelma on löytänyt oman muotonsa. Myös kerhon muu toiminta kaipaa vakiintumista. Tavoitteena on oma kerhotila.

(Lähteenä mm. Voltti-lehti 3/09)

1 kommenttia

Mr Fetish Finland kisa ei ole tämän vuotisessa ohjelmassa. (Voltti-lehteen kopioitu ilmeisesti vuoden 2008 ohjelmasta)