Tukholmalainen lesbopoliisi DN:n henkilökuvassa

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Dagens Nyheter-lehden pitkä artikkeli kertoo poliisin työstä. Ingalill Hultin on nainen ja poliisi. Poliisista on tullut nuorten naisten suosima ammatti. Ingalill ja hänen kolleegansa, ryhmänjohtaja Lena Jacobsson työskentelevät Tukholman eteläosassa, joka poliisin kannalta on hankalaa aluetta. Heidän arkensa on ryöstöjä, pahoinpitelyitä, väkivallantekoja ja joskus jopa murhia. Toiminta-alueella asuu 384 000 ihmistä. Rikollisuuden yksi syy on eri ryhmien eristäytyminen Tukholman alueella.

Ingalill on Lenan esimies. Hän tuli poliisiin 1988 ja nyt hän on 47-vuotias. Dagens Nyheterin juttu kertoo yksityiskohtaisesti heidän työpäivästään – kuin poliisi-tv. Lena Jacobsson on kuitenkin lopettamassa nykyistä työtään. Hän siirtyy viharikosten puolelle.

Ingalill Hultin harvoin käyttää univormua. Useimmin se on vain vaatekaapissa. Univormu hänellä on mm. silloin, kun hän marssii pride-kulkueessa Gaypoliisien ryhmässä. Hän oli perustamassa homopoliisien yhdistystä 10 vuotta sitten. Hän sanoo, että poliisin sisällä avoimmuus on lisääntynyt näinä vuosina. Homomiehillä on vaikeampaa kuin lesboilla poliiseina. Ammatin ihanteet ovat jotenkin miesmaailmasta. Homomies koetaan suurempana uhkana kuin lesbonainen.

Ingalill kertoo, että hän on pienessä piirissä ollut avoin, mutta kun hän sai päällikön tehtävän, hän otti asian esiin virallisesti kokouksessa. Kuitenkin kolleegat olisivat joutuneet soittelemaan hänelle kotiin ja siellä olisi vastannut naiskumppani ja asia olisi ennen pitkää tullut ilmi. Ennen kokousta hän sanoi olleensa jännittynyt, mutta jälkikäteen yksi mies tuli kertomaan: Tosi hieno teko.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Koko artikkeli on tässä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!