Heterot käyttävät miesprostituoituja

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Sveitsin eniten luettu lehti, ilmaisjakelulehti 20Minuten kertoo uutissivuillaan Zürichin miesprostituoiduista. Paikallisen aids-tukikeskuksen yhteyteen on perustettu vuonna 1997 neuvonta-asema "Hermann" miespuolisille seksityöntekijöille.

Neuvonta-asemalle tulee etupäässä nuoria seksityöntekijöitä itäisestä Euroopasta. Mutta ammattia harjoittaa yhtä paljon miesprostituoituja Brasiliasta ja Thaimaasta. Koko ajan kysytyään "tuoretta lihaa", joten seksityöntekijät ovat vain läpikulkumatkalla. Kolmen kuukauden pikavisiitin jälkeen jatketaan muihin Euroopan suurkaupunkeihin.

Työtä tehdään hyvin näkymättömissä, baareissa ja seksikinoissa. Poliisi ja julkissuus ei heitä näe. Zürichin poliisia nämä piirit eivät juuri työllistä. Väkivalta- ja huumejuttuja on hyvin harvoin.

Ostajat

Seksityöntekijän ikä määrää menestyksen. Mitä nuorempi, sitä enemmän kysyntää. Alaikäisiä näillä markkinoilla ei ole näkynyt. Neuvontapisteen katutyöntekijä liikkuu poikaprostituutiopaikoissa ja sanoo, että poikien iät vaihtelevat 18-26 vuoden välillä. Asiakkaat ovat vanhempia miehiä, monet eläkeikäisiä. Juuri näiden luo katutyöntekijä pyrkii, koska tässä ikäluokassa tiedetään aika vähän homoseksin terveydellisistä vaaroista. Kuitenkin keskimäärin joka kuudes homomies on HIV-positiivinen keskieurooppalaisessa suurkaupungissa.

Monilla asiakkailla (maksajilla) on takana heteroelämä. Heitä on kaikenlaisia: perheenisiä, aviomiehiä, opikselijoita, eläkeläisiä. 60% asiakkaista tulee heteropiireistä eikä oikeastaan ole homoja. He etsivät seikkailua.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Joillekin miesprostituution käyttö on osa coming-outia. Voi kokeilla, millaista on miehen kanssa ilman, että tarvitsee heti leimautua homoksi. Mutta valtaosa asiakkaista on niitä, jotka ovat pettyneet mies- tai naissuhteeseensa. He eivät ole pystyneet toteuttamaaan seksuaalisia fantasioitaan.


Myyjät

Mutta myös prostituoiduilla on ongelmia suhteessa seksiin. Esim. seksityöläiset Puolasta, Unkarista ja Tsekistä: he hyvin usein halveksivat sitä, millä he tienaavat rahansa. Heillä on usein ahdasmielinen näkemys seksuaalisuuteen. Usein heillä on myös jatkuva ahdistus siitä,. että saisivat HIVin. Monilla heistä on hyvin heikot tiedot esim. HIVin tarttumisesta. Luullaan, että se tarttuu pelkässtä kosketuksesta. Anaaliyhdynnät ovat tartunnan kannalta vaarallisimpia, eivätkä nämä miehet voisi kuvitellakaan sellaisia yhdyntöjä. Siinä rikottaisiin liian iso tabu.

Neuvontapisteen työntekijä arvioi, että kaikilla seksityöntekijöillä on jonkin verran homoseksuaalisuutta. Umpiheteroita ei ole mukana. Miespuolisten seksityöntekijöiden välillä on kova kilpailu. He suostuvat jopa suojaamattomaan seksiin. Talouslaman aikoina kilpailu vain kristyy, kun yhä lisää ulkomaisia prostituoituja tulee mukaan markkinoille. Zürichistä ei löydy sveitsiläisiä miespuolisia prostituoituja. Oman maan kansalaisia oli jonkin verran 1980-luvulla, kun oli huumeaalto ja nämä tarvitsivat rahaa. Nyt ei ole.

20Min online

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!