Seksuaalinen hyväksikäyttö uskonnollisissa yhteisöissä

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Geschwitz
  • 4

YLEn Aamun peilissä uutisoitiin uskonnollisissa yhteisöissä tapahtuvasta lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Jutussa kerrottiin mm. tapauksesta, jossa helluntaiseurakunnan työntekijä käytti seksuaalisesti hyväkseen useita poikia. Tekijä on myöntänyt teon, mutta työskentelee tällä hetkellä pastorina. On kuulema sovittanut tekonsa jumalan edessä.

Helluntaiseurakunnissa pohditaan menettelytapoja tapausten varalta. Jutussa haastateltu tutkija sanoi että näkyvillä on vasta jäävuoren huippu.

Linkkiä juttuun ei vielä löytynyt Ylen sivuilta, mutta eiköhän sekin vielä löydy.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Hellareiden ja Kotimaan palstoilla on ollut uutisluontoisia kirjoituksia asiasta myös. Silmiinpistävä juttu on, että ne eivät herätä juurikaan keskustelua. Sen sijaan kaikki keskustelut, joissa vain mainitaankin sana "homo", venyvät ennätyspitkiksi.

Hyvä että edes ulkopuoliset keskustelevat tästäkin asiasta.

EDIT: Lisäys: Hehe, kuuntelin tuon pätkän. Kuvaavaa, että transsukupuolinen, joka tekee asioita, jotka vaikuttavat häneen itseensä, "menettää luottamuksen" Jumalan sanan julistajana ja opettajana aivan totaalisesti ja välittömästi, mutta vuosia lapsia hyväksikäyttänyt pastori on "hyvittänyt tekonsa Jumalan edessä" ja hänen "luottamuksensa" saa kysyttäessä aikaan kähinnä vaivautunutta kakomista.