Seksuaalinen hyväksikäyttö uskonnollisissa yhteisöissä (juttukommentit)

  • 2 / 4
  • deli
  • 19.11.2008 10:45
Hellareiden ja Kotimaan palstoilla on ollut uutisluontoisia kirjoituksia asiasta myös. Silmiinpistävä juttu on, että ne eivät herätä juurikaan keskustelua. Sen sijaan kaikki keskustelut, joissa vain mainitaankin sana "homo", venyvät ennätyspitkiksi.

Hyvä että edes ulkopuoliset keskustelevat tästäkin asiasta.

EDIT: Lisäys: Hehe, kuuntelin tuon pätkän. Kuvaavaa, että transsukupuolinen, joka tekee asioita, jotka vaikuttavat häneen itseensä, "menettää luottamuksen" Jumalan sanan julistajana ja opettajana aivan totaalisesti ja välittömästi, mutta vuosia lapsia hyväksikäyttänyt pastori on "hyvittänyt tekonsa Jumalan edessä" ja hänen "luottamuksensa" saa kysyttäessä aikaan kähinnä vaivautunutta kakomista.
  • 3 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 19.11.2008 10:52
Olin huomaavinani, että Hellareiden keskustelufoorumilla "eräs tietty aihe" siirrettiin suljetulle alueelle, josta sitä muut eivät voi lukea. Asiaa ei mainittu nimeltä, vain siirto. Ajoitus viittaa juuri tähän pedofilia-aiheeseen.
Olen myös helluntaisrkssa sekä vapaasrkssa, mutta siis uskoltani kristitty eli uskon Jumalaan ja siinä ohessa myös Hänen poikansa Kristuksen sovitustyöhön. Seurakunta ei vaikuta tähän uskoon, joka on jokaisella henkilökohtainen.

Nyt arvostelen ja nuhtelen tälläistä toimintaa oman piirini sisällä. Tälläisestä en ole ennen kuullu ja nyt kun kuulen nuhtelen ja arvostelen toimintaa.

Kaikki ihmiset ovat pahalle alttiita olivat kuinka hyvässä asemassa tahansa. Aivan kuten kenellä tahansa voi vinksahtaa päässä. Tästä ei ole arvostelussani kyse vaan siitä miten toimitaan kun annetaan tyypin jatkaa töitään. Perkeleestä tämä on kotoisin. Hävetkää tuntemaan pyhää häpeää.

Tälläiselle tyypille joka selvästi on luopunut viisaasta yhteydestään Jumalaan ja lähtenyt harjoittamaan tuollaista vääryyttä kuuluisi hänen erota ehdottomast pilaamasta - oikeasti uskovien keskeltä. Perustaa vaikka joku lahko ja saarnata siellä. Tällä hän ei myöskään pilaisi Jumalan mainetta ja kunniaa, kun tekisi kaiken omaan piikkinsä omassa lahkossaan. Joten hävetköön koko ukko joka moista pahuutta on tehnyt. Hänen tekoaan en todellakaan arvosta. Arvostelen ja kritisoin loppuun asti.

Jeesuksen sanoja: "Mt. 18:6-7: "Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen. Voi tätä maailmaa ja sen viettelyksiä! Viettelysten täytyy kyllä tulla, mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta ne tulevat!" .. Tämä on totinen sana. Aamen.

Kuitenkin täytyy muistaa, että Keskustelu lisää monesti ikävien tapausten summaa. Koska juttuja paisutellaan ja jutut menevät miksi menevät, voi asioiden yhteys riistäytyä käsistä ja tapausten summa saattaa siten lisääntyä.

Asioista silti kuuluu tiedottaa. Ei vaieta kuten ehkä jotkun haluaisivat. Salassa pitämisellä ei saavuteta mitään.

Vielä lopuksi vähän kevyempää tekstiä:

Toivotaan ettei luottamus Jumalaan häviäisi vaikka ihmisen teot eivät olekkaan aina kuvansa kaltaisia. Niin kuitenkin tulisi olla. Ihmisen tulisi olla Jumalan kuva tämän maan keskellä. Kenen tahansa ihmisen niin köyhän kuin rikkaan. Köyhä ei enää paljon tarvitse ollakseen sitä, lapsi ei tarvitse mitään, mutta odotas kun pääsee aikuisuuteen. Tässäpä teille kylliksi mietittävää. Muutosta vaaditaan.

Joskus tuntee, että on vaarallista olla ihminen. On mahdollisuus niin moneen pahuuteen. Nöyrtykää siis sydämeltänne! Pyytäkää anteeksi, olkaa hellämieliset ja hyvät. Tuntekaa edes joskus pyhää häpeää siitä ettete ole tarpeeksi pyhiä. Hyvän tekeminen ei kuitenkaan koskaan ole väärin.