Kimppakämppä-sarjan yhtenä henkilöhahmona homoseksuaalisuuttaan äidiltään piilotteleva lääkäri

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 1

Kimppakämppä (Five Bedrooms, 2019) on australialainen kahdeksanosainen draamakomediasarja, josta on tulossa myös toinen tuotantokausi. 

Kotimaassaan sarja on saanut suuren suosion.

Alkuaan viisi toisilleen tuntematonta ja eri taustoista olevaa henkilöä tapaa häissä ja juhlamuhussa sinkkujen pöydässä syntyy ajatus kimppakämpästä. Uima-altaalla varustettu talo löytyykin.

Henkilöhahmoina ovat kiinteistövälittäjät Ainsley (Katie Robertson) ja tämän työkaveri Lachlan (Hugh Sheridan) sekä asianajaja Liz (Kat Stewart), lääkäri Harry (Ray Joseph), remonttimies Ben (Stephen Peacocke) ja kotiäiti Heather (Doris Younane).

Uusi australialainen draamakomediasarja kertoo viidestä sattumalta kohtaavasta erilaisesta miehestä ja naisesta, joilla ei ole oikein mitään yhteistä. Paitsi yksi pikkujuttu: he kaikki ovat sinkkuja. Yhteisen ystävän hääjuhlassa nämä parittomat istutetaan yhteiseen pöytään. Pöytäseurue saa kuningasidean: miksi kärvistellä yksin kun sitä voi tehdä myös yhdessä! Porukka päättää yhdistää omaisuutensa ja ostaa kimpassa kokonaisen omakotitalon, jossa on 5 makuuhuonetta. Kuinka heidän yhteiselämänsä lähtee sujumaan?

Henkilöhahmojen välistä ja henkilökohtista draamaa syntyy monella tapaa. Ainsley on ihastunut työkaveriinsa Lachlaniin - jonka kanssa hän pääsee näin elämään samaan asuntoon, kolmekymppinen yhä äitinsä kanssa asuva lääkäri Harry puolestaan ei halua paljastaa homoseksuaalisuuttaan äidilleen, parikymppinen Ben on komea ja sekä Liz että Ainsleyn siihenastinen vuokraemäntä Heather ovat jo viisissäkymmenissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Säännöksi sovitaan, ettei kämppisten kesken harrasteta seksiä - mutta se sääntö luonnollisesti tulee rikotuksi. Huumorin ja ihmissuhdesopan ryydittämän tilannekomiikan lisäksi sarjassa käsitellään elämän synkempiäkin puolia, esimerkiksi avioeroa, vakavaa sairautta ja konkurssia. Viisikon lisäksi esillä on asuinalueen muutakin väkeä.

Sarja alkaa Yle TV1:ssä keskiviikkona kello 22 ja on katsottavissa myös Yle Areenassa kesän yli.

1 kommenttia

Paljostako vetoa, että homohahmo on jälleen kerran kirjoitettu sänkyyn naisen kanssa? Televisiosarjojen tekijöillä tuntuu olevan nykyään vastustamaton tarve tehdä väkivaltaa homo- ja lesbohahmojen seksuaalisuudelle laittamalla heidät naimaan vastakkaista sukupuolta ilman järkevää syytä.