Sex Education - sarja seksuaalisuuteensa perehtyvistä nuorista

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren

Sex Education on brittiläinen draamakomedia, jossa aiheena on nuoruuteen kuuluva seksuaalinen epävarmuus. Sarjassa seurataan omaan seksuaalisuuteensa perehtyviä nuoria, noloine tilanteineen ja kaikkineen. Juonenkäänteissä myös seksuaalivähemmistöt on huomioitu.  
 
Netflix-sarjan tarina lähtee asetelmasta, jossa sosiaalisessa hierarkiassa alhaalla olevan teinipoika Otis Milburnin (Asa Butterfield) äiti Jean (Gillian Anderson) on seksuaaliterapeutti. Otis tietää seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvistä asioista enemmän kuin koulutoverinsa. Häntä kuitenin kiusataan äitinsä ammatin vuoksi. 

Epävarmalla Otisilla on kaikki vastaukset, mitä seksiasioihin tulee, ja hän saa kiittää siitä äitiään. Kovistyttö Maeve ehdottaa seksiklinikan perustamista kouluun.

Meaven (Emma Mackey) ehdotuksesta kaksikko ryhtyy tomimaan koulussa epävirallisina seksiasiantuntijoina. Vuonna 2019 julkaistun ensimmäisen tuotantokauden ympärillä se oli tarinan keskipisteenä. Otisin itsevarmuus kasvaa ja sosiaalinen asema kouluyhteisössä nousee. Vuoden 2020 alussa julkaistulla toisella tuotantokaudella tämä asetelma työnnetään sivuun ja Otisin äidin ammattimaisen otteen otettua roolia neuvontatyössä. Sen sijaan hahmojen väliset suhteet nousevat suurempaan rooliin. Kolmatta tuotantokautta lupaillaan vuodelle 2021.

Vaikka sarjassa ei näytetä "paljasta pintaa", pyörivät asiat seksin ja seksuaalsiuuden ympärillä. Asioita käsitellään rohkeasti ja suoraan. Vastauksia voi saada moniin kysymyksiin - kuin taannoin kohun herättäneestä Respektiä : seksikirja pojille -teoksesta.

Sex Education -sarjaa on kiitetty siitä, että se käsittelee nuorten seksuaalisuutta suoraan ja tuomitsematta. Samaan sävyyn kiiteltiin norjalaista Skam-sarjaa, joka käsitteli nuoruutta koskevia aiheita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!